Sazan için bulduğum makine.......

Konu, 'Makineler' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

1. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Herkese iyi akşamlar
    Değerli arkadaşlar sazan avı ve beklemeli yemli avlarda kullanılabilinecek güzel olduğuna inandığım bir makine sizlerde şöyle bir göz atın bakalım ne dersiniz fiyatı ve performansı nasıl
    Herkese tekrar iyi akşamlar saygılar

http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=2177

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    mustafa bey ben http://www.avmarketi.com/asp/product/6970/OKUMA-LONBOW-LBII-665-MAKINE bu makinayı aldım taş gibi insana güven veriyor daha büyük bir balık ile sınav vermedi ama kalama ayarı iyi misina olursa 10 kg. rahat kıyıya getirir.o makina eğer bozulursa sıkıntı yaşaya bilirsiniz okuma nın güzelliği ömür boyu parça garantisi var.ben bu yüzden okuma aldım bilgilerinze.

3. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Gelişen teknoloji ile birlikte insan ihtiyaçları ve tüketim alışkanlıklarıda sürekli değişmektedir.Bundan çok değil 4 yıl önce Bait runner sisteminin B sini bilmezdik.Üreticiler belkide 3 yıl sonraki olta makinalarında kullanacakları yeni teknolojilerini tasarlamakla meşguller.Ömür boyu garanti varda içimizde hala Siyah beyaz televizyon kullanan varmı merak ediyorum.Mesela Nordmende siyah beyaz televizyonlarına ömür boyu garanti verseydi hala kullanmaya devam edecekmiydik.Ömür boyu garanti konusunu sürekli gelişen bir teknoloji içerisinde düşünemiyorum.
    Bir diğer husus bildiğim kadarıyla Okuma haricinde dünyanın en iyi üreticileri bile ömür boyu garanti vermiyor.Sonuçta bu makinalar aşınmalara karşı en iyi olarak bildiğimiz Titanyumdan yapılmadıklarına göre 5 yıl sonra aşınmaya veya bozulmaya başladıklarında bu makinaları veya malzemeleri nasıl tamir edecekler veya nasıl garanti işlemi uygulayacaklar bunda bir püf noktası varda ben hala çözemedim.Parça garantisinden kasıt yedek parça temin garantisimi yedek parça temin garantisi ise Türkiyede servisleri varmı yoksa makinalar tamir için yurtdışınamı gidecek varsa servis ücreti yedek parça ücreti ne olacak astarı yüzünü aşacakmı Garanti konusundaki uygulama konusunda bilgisi olan varmı ?

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Hayırlı olsun ,,

buyuk balıgı makine çekmez arkadaşlar unutmayın makine+kamış+misina+iğne+düğümler+ve bunlara hükmeden eller yapar bu işi..

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ben cengiz balıkcılığı aramıştım ürünü gönderin kargo ile tamir edip yollayacağız dediler

6. furunotr

furunotr Haluk

Önce ömür boyu garantinin ne olduğunu anlamak gerek... Daha evvel belki de başka forumlarda ömür boyu garantinin ne olduğunu açıklamaya çalışmıştım...

Şöyle oluyor: Dünya üzerinde üretilen her ürünün sağlıklı bir kullanım ömrü vardır... Bu ömür belli kriterlere göre nihayetinde üreticinin o ürün için verdiği süredir... Mesela bir bilgisayar fanının sağlıklı çalışma ya da çalışabilme ömrü 30000 saattir... Tabii bu süreç içinde gerekli temizlik ve bakımların yapıldığı veya yapılacağı farzedilerek verilir bu ömür boyu garanti...

Sözkonusu ürünler için üreticisinin biçtiği ömrü bilmiyorum; ancak makinayı ithal eden distribütör bu garantiyi gayet güzel ve sorunsuz uyguluyor; en azından ben öyle biliyorum... 6 yıllık makinamı ki onlardan almamıştım geçtiğimiz gün bakıma verdiğimde yayını değiştirip bakımını yaptılar (Zeon 55)... Çevreme baktığımda da pekçok kişinin istisnasız garantiden veya servisten faydalandığını; gerektiğinde parça değişimi yapıldığını ve parçaların mevcut olduğunu; veyahut tükendiğinde kısa bir süre içinde ithal edilecek partiye ilave edilip getittirildiğini ve bir şekilde maduriyet çekmediğimizi gözönünde bulundurursak markanın sağlam bir garanti, servis ve yedekparça desteğinin bulunduğu rahatça söylenebilir...

Tabii şunu unutmuşum firma bana çok yakın olduğu için bir sorunum var ise 5 dakika içinde ulaşabiliyorum; tabii benim gibi yakın olmayan veya şehirdışında olan pekçok kullanıcı mevcut; pekala firmaya telefon v.s. ile ulaşılıp; eğer makina v.s. in servis ihtiyacı var ise kargo kullanılarak bu iş çözümlenebilir sanıyorum...

Son düzenleme: 29 Haziran 2011
  7. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Haluk bey bilgilendirme için teşekkürler.
    Disbiritör firma Cengiz Balıkçılık bu markanın hakkını çok iyi veriyor buna eminiz.
    Yanlız mutlaka makinaların kullanım ömrününde açıklanması ve makinanın üzerinde veya kutusunda belirtilmesi gerekir.Umarım "Kullanım ömrü" garanti süresi ile sınırlı değildir.

8. furunotr

furunotr Haluk

Aslında haklısınız ama maalesef ülkemizde yasal zorunluluk da olmasına rağmen ne garanti belgesi; ne fatura verilmekte ve olması gereken kullanım klavuzu da çıkmamakta ürünün kutusundan... Ama siz de yazmışsınız Cengiz Balıkçılı'ğın hakkını vermek gerek; sözle de olsa ki sözünün eri bir firma ve malının arkasında durup nerede ise diğer hiç bir firmanın uygulayamadığı garanti, servis ve yedekparça teminini hakkı ile yapıyor...

Yukarıda yazmıştım Okuma Zeon 65'in 6 sene sonra arızası giderildi sözkonusu firma tarafından; bir güzel de bakımı yapılıp yağlandı... Üstelik bu makinayı kendilerinden değil başka bir firmadan almıştım; daha doğrusu Zeon'un 55'lik olanını hiç getirtmedi bu firma ama markanın ardında durup bu hizmeti verdi; üstelik ücret de talep etmedi ısrarlarıma rağmen... Kullandığım makinalar ağırlıklı olarak Shimano markalı ürünler ama bundan sonra eğer çok spesifik bir ürün olmaz ise sırf bu nedenlerden dolayı ilk seçenek olarak Okuma marka ürünlere yöneleceğim sanıyorum ki ağır şartlarda gerekli bakımlar yapıldığı taktirde senelerce sorunsuz çalışan ürünler; fiyatları da gayet makul seviyelerde...

9. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Hepinize zaman ayırıp verdiğiniz bu değerli cevaplar için ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim.
    Siz değerli abilerimin kardeşlerimin verdiği bu cevaplar umarım tüm site üyelerimizin ve bu siteye giren misafirlerimizin işine yarar ben öğle düşünüyorum biliyorsunuz ki paylaşmak güzeldir Hepinize tekrar teşekkürler sağlıcakla kalın