Merhaba arkadaşlar, çok amatör bir sazan avı meraklısı olarak bir kaç soru sorucam izinlerinizle. Öncelikle boili düzenekler mısırda da kullanılabilirmi çünkü boili batmadığı için öyle kullanıyorlar diye biliyorum. Ben tek kancalı dip oltası yapmayı düşünüyorum, ağırlık sonda olan , aradaki mesafeler kaçar cm olmalı tam kesin bir doğrusu olmsada mantıklı olan aralıklar nedir? Örnek gösterebilir misiniz? Birde halkalı kanca aldık misina arkadan mı gelip geçmeli yoksa önden arakayamı? Nasip olursa sabah ava gidicem şimdiden teşekkürler.
misinayı arkadan alırsan uzantı kısmı öne gelir ve boili için bağlama düzeni çıkmaz..en iyisi önden arka tarafa geçirmektir.. diğer tek iğneli soruna gelince iğnen kurşuna değmesin yeter..
Teşekkürler bilgilendirdiğin için. Gittik ama boş döndük hava soğuk diye mi yoksa mısır önceden kalmaydı bira gibi kokuyor diye mi anlamadım bir kere bile vurmadı oltalara.
Iri sazan isi öyle. Piknige niyet sazana kismet anca. Sazan, avlamasi en güç hayvanlardan biri. Ciddi yemleme ve sabir istiyor. 3 günlük kampa 40kg boili tasiyorlar. Bu boilinin yüzen ve batan tipleri var. Halkali ignede misinayi önden geçirin. Yayin avi ile ilgili bir konumda resmini ayrintili görebilirsiniz. Saçakli gezer sisteme misiri 4-5tane üst üste takabilirsiniz problem olmaz.