arkadaşlar sazan avında kullanmak için bu makinayı almayı düşünüyorum misina kapasitesi iyi,özellikle debriyaj sisteminin olması hoşuma gitti bu makinayı kullanan veya hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum http://www.avmarketi.com/asp/product/14275/OKUMA-LONGBOW-LBII-960-MAKINE
Sn.Gökhan kardeşim,şimdiye kadar hiç Okuma ile müşerref olmamıştım.Ama av bayiim artık Okumada getireceğim dediğinden beri ilgilenmeye başladım.Link'ini verdiğin makinayı inceledim.Değerleri benimde gözümü doldurdu.Şu an iki adet Cormoran sinüs BRXL 5500 5 pi var.Onlarda ettiğim rahatı birde Rayobi'lerde ediyorum.Rayobinin baitrunner'i yok.Linkini verdiğin makinanın fiatıda çok ehven geldi bana.İnanki banada kurt attın şimdi.Bayiim getirince galiba bende bir tane alıp Cormoranla kıyaslayacağım.İnşallah ikimiz içinde hayırlısı olur.yazının takipçisiyim.
bendede bu makinadan 2 adet var misinayı kafaya sararken biraz öne fazla sarıyor siz bu sorunu giderdinizmi.veya sizin makinada aynı sorun varmı.
Sn.Kasım kardeşim,hayır bende öyle bir sorun yok.Üstelik hiç sorunsuzluğundan çok memnunum.Ama kardeşim sana yardımcı olmak amacıyla fikrimi söyleyeyim. Kafa değiştirirken altındaki pullarını düşürdüyseniz o hatayı yapabilir.Yinede Remixon bayii Ali beye sorununuzu iletir makinanızı götürürseniz veya kargo ile yollarsanız ilgileneceğinden eminim.Remixon,Daiwa,Cormoran Istanbul bayii aynı firma.
bazı markaların özel olarak üzerinde carp diye yazan sazana özel modelleri var. bu modeller hep surf kafa makineler. düz mantık yürütürsek demekki sazanda kullanılmak için surf makineler uygun olabilir. tabi bende uzman değilim kendi görüşüm ...
Sayın Bilgin kardeşim,yürüttüğün mantık doğru.Ama ben deniz avlarında da kullanıyorum.Hiç bir sorunla karşılaşmadım.Haaa yarın öbür gün bir arkadaşım çağırır tatlı suyada gidebilirim.Denizde de bazı balıklar sazan gibi avlanma özellikleri taşıdığından denizde de yanımdan ayırmıyorum.
Sn.Gökhan kardeşim av bayiime bir liste vermiştim tercihlerimi yazdım.Sanıyorum ki OKUMA RAW 55 'i sipariş etmiş benim için.Ama olsun o da tercihlerimin arasında.Bakalım Ryobi ile farkları neler.Bu hafta sonu geleceğini söyledi.Kullanınca buraya yazacağım sonuçlarını.
ismail bey bu makina 230 lira beni çok çok aşyor.benim merak ettiğim konuyu tüm arkadaşlar merak ediyor.OKUMA markasına ait makinaları herkez soruyor kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz önemli olan kalitesi uzun ömürlü olup olmaması ve 8-10 kiloluk bir sazan denk gelse şaşıp bizi mahçup edermi etmez mi?
fiyat olarak gerçekten çok cazip bir makina baitrunner kesinlikle sazan avı için biçilmiş bir kaptan ama bu makina bi 8 10 kg lık balığa denk geldiğinde ne olur acaba kafa dağılabilir gibi geliyor bana tabi malum bütçe meselesi birazda bu iş çok büyük sazanlar kovlanmıyorsa 2 4 kilo yetiyor artıyor die düşünürsek iş görecek bir makina die düşünüyorum birde sadece makinadan söz etmişsiniz bu makinayı hangi kamışla kaç gram kurşunlarla kullanmayı düşündüğünüzü açıklarsanız daha kapsamlı bi rapor olabilir.
turan 0,40 lık ip misina ile klasik 3 lü dip takımı kullanıyorum 40 gr kurşunlu.2 nolu sazan iğnesi takıp.kamışım300 teleskopik 100 gr atarlı orta halli bir kamış
Sn.Turan ve Sn.Gökhan kardeşlerim,Okuma RAW 55 makinayı, Lineaeffe SFLEX 10 kg.lık 4.20 kamışa koydum.Makinayı bu sabah aldım.Yağlaması az önce bitti.İnşallah yarın veya öbür gün denerim.Sonucunu paylaşırım. İnşallah sizlerde gönlünüze göre bir takım kurup kullanırsınız. Rastgelsin hepinize kardeşlerim.
inşallah hadi bakalım abim bende kamış olarak lineaeffe s cruve var sflex de kullandım s cruve çok memnun kaldığım bir kamış 90 gr kurşunla abandım banamısın demedi kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kamıştır inşallah şu okumayıda bi test edin bakalım
turan 3-5 kiloluksazan da zorlanmaz ama trofe sazanda ne olur +10 kilo gibi ama muhtemelen onlarda da debriyaj misina ve biraz tecrübe bana yeter gibi.okumalarda ömür boyu parça garantisi olması çok önemli eğer kafasını patlatırsalar yollarım garantiden
abi balık hırçın ve inatcı olmassa kamışta güzelse yön vererek her türlü çıkarırsın kıyıya ama bide inatcı ve aksi bi balık olursa ani vuruşlarla kafayı dagıta bilir gibi gelio bana bu mücadelede sana çok iş düşecektir genede rakamına göre çok güzel makina hee ömür boyu garanti demişsin yaa o koca balık kaçtıktan sona büyük oranla o makinayıda balığın ardından suya fırlatırsın gibime gelio bana )