Bayrama kısmetse memleketım GİRESUNA gıdecegım barajda balık tutmayı dusunuyorum ama tam olarak bılgım yok malzeme fılan yardım edersenız sevınırım tesekkur ederım sımdıden vermıs oldugunuz bılgıler ıcın ...
Sazan yaylı olta derseniz marketlerde bulacağınız bir olta takımı ile başlayalım. Avlak çok yosunlu ise mantarlı tavsiye ederim. işe hamur yaparak başlayalım. Avlağa varır varmaz suyunu bir kap ile alalım. 1 kg Buğday unu, 05 kg mısır unu, 0,5 kg civciv yemi, 2 pk vanilya, 2 yumurtadan oluşan karışımı suyu azar azar dökerek epeyce sertleşene kadar yoğuralım. Bu hamuru yayların teli kapanacak şekilde yapıştıralım, hiç boşluk kalmasın. Yayların etrafındaki iğnelere de mısırları takalım. Kalan hamuru küçük parçalar halinde bir kutu mısır ile beraber suya doğru fırlatalım. böylece yemleme işini yapmış oluruz. Oltalarımızı da saldıkmı, Allah ne verirse ya da verirse o gelir. Az daha unutuyordum, yemleme yaparken mısırla birlikte haşlanmış yarma da atarsanız daha güzel olur.
Nedim abi başlangıç için çok güzel anlatmış,dahası tabii siteyi biraz araştırmakla olacaktır.Konu,bir rapor olmadığından tatlısu balık avcılığı bölümüne taşıyorum.
Evet pratik anlatım gerek. Uzun uzadıya anlatmak bazen kafa karıştırıyor. Sazan gelmek isterse, solucana bile geliyor.
solucan da tavsiye olunur arkadaşlar baraj büyükse dama burnu da takabilirsiniz halk dilinde cobur olarakta bilinen bu böceğin arkasından takacagınız kancaya göre ve böcek cinsine göre en az 6 kiloluk bir sazan çekebileceginizi garanti ederim saygılarımla
valla pek anlamam balık işinden ama biz burlarda at çek oltalarımız için makarna makaralı ve dipler içinde sürekli patetes ve mısır kullanırız gayette başarılı avlar olur şekil A,da görüldüğü gibi