arkadaşlar belkide yanlış yere açtım ama konuyu sizden ricam; sazan levrek duruma göre alabalık avları için kamış ve makine misina ve iğne önerilerinizi önermenizi istiyorum mesajlarınızı bekliyorum arkadaşlar ben önerilerden bi takım yapıp yani bi kamış ve makine almayı düşünüyorum
Diğer arkadaşlarda farklı görüşlerle yardımcı olmaya çalışacaktır ama kendi adıma konuşursam, sazan levrek ve alabalık Maalesef tam verim almak isterseniz hepsi için ayrı bir takım yapılması lazım. Alabalıkta mepps kullansanız sahteleri çok hafif diğer türlere uymaz. Hepsinin avında misina olarak farklı boyutlara ihtiyaç duyacaksınız. Sazan kamışları diğerlerine göre daha uzun ve sağlam tercih ediliyor Ama hepsine herşeyde giden bir şey olsun diyorsanız linkte verdiğim kamışın 2.70' ini kullanıyorum atar aralığı yüksek 30-80 gr işinizi görür. Makina olarakta shımano'nun bütçenize uygun 4000'lik bir makinasını tercih edebilirsiniz. Karar sizin. http://www.avmarketi.com/asp/product/2320/2383300-D-A-M-EVEOLUTION-TELE-X-300-CM-KAMIS
Serkan kardeşim, senin istediğin şey hem hızlı gitsin hem arazi aracı olsun hemde toplu taşıma aracı olsun gibi bişey. Yalnız size tavsiyem sazana özel kamış makine yapın. Sazan diğer balıklara benzemiyor
aslında şöyle makina +kamış 400 gr geçmeyecek kıyıdan kullanmak için güzel bi tavsiye bende istiyorum levrek ve kefal için tatlı su tabi
Kardeş naçizane sazan için kasnak oltalar da iyi iş görüyor. Yaterki yerini sağlam tut. Her avda iş yapan dandik ama şanslı bir kasnak olta hep oluyor.
Usta oda çok sıkıntılı iş ya, açıkçası ben kullanamıyorum. El ile atış kısmı öldürüyor beni illa ki kasnağa misina takılıyor
evet, dediğin gerçekten yaşanan bir sıkıntı. Şimdilerde silikon kasnaklar satılmakda, üzerinde çapak olmuyor ve yumuşak atışlarda sorun olmuyor. Ama sararken sıkıntı. Makinalı oltada hızlıca, kurşunu yerden sürümeden-takmadan çekebiliyorum. Ama kasnakda sararak çekme yavaş olduğundan takılma çok oluyor, ben önce misinayı çekip sonra sarıyorum, bazen misina karışabiliyor.