sazan köstek misinası

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında karateci tarafından paylaşıldı.

  1. karateci

    karateci MEHMET ÖZTÜRK

    Mesajlar:
    52
    Şehir:
    BURDUR
    Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    slm balıkavınet forum üyeleri. ben sazan için monoflament misina olarak kösteğe kancaya göre 0.40-0.35-0.30 kulanıyorum; genelde de 0.35 ini.
    35 lik olanı (effe casper) in üzerinde 29 kg çekiş yazıyor nedense, ben bunu yarısı 14kg gibi kabul ediyorum. bu misinanın düğüm mukavetinden memnunum. ve bu misinadan köstekle 40-50 cm arası balıklar yakalıyorum makarada ve makinalı oltada bir kopma sorunu oluşturmadı. önce bu balıkları 2kg ve üzeri sanmıştım oysa ölçme sonucu genelde 1.5 kg altında old. anladım. sorum sizce bu köstek misina ile 4-5 kg sazanı suda fazla bekletmeden kıyıya alabilrmiyim(çünkü bazı yer takılgan olabiliyor), sorun yaşarmıyım? cevap olumsuz ise japon malı mukavemetli 0.35 misina(monoflament) kulansam sağlamlıkta çok fark eder mi?şimdilk örgü misina düşünmüyorum.
    Deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
     
    Son düzenleme: 9 Ağustos 2011
  2. reos_mow

    reos_mow salih

    Mesajlar:
    104
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    parcali kamis
    Favori Makine:
    shakespeare cypry carp 3.60 3lb spro long cast
    En İyi Avı:
    -
    örme misşnaya gecersen avın verimi daha çok artar, tabi hair rig kullanıyorsan
     
  3. oğuzhan60

    oğuzhan60 Oğuzhan Özenir

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    lınafe
    Favori Makine:
    Daiwa emcast 4500
    En İyi Avı:
    Lüfer 1900gr,Levrek 2.600gr
    Slm.Mehmet sazan için çok pahalı misinalara gerek yok bence.040 normal bir misinayla 8kg üzerinde sazanlar tuttum.Ama illa kaliteli bir misina olsun diyorsan;şamandıralı takım kullanıyosan 035 asso duble,dip kullanıyorsan040 kullanman yeterli.Anladığım kadarıyla kalama vermeden balığı dışarı almak istiyosun.Korkma çek çıkar.
     
  4. karateci

    karateci MEHMET ÖZTÜRK

    Mesajlar:
    52
    Şehir:
    BURDUR
    Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    anladım verdiğiniz bilgi için sağolun oğuzhan ve salih arkadaş. şamandıraya sazan avında pek bakmıyorum çünkü dip oltasında daha verimli ve büyük balık tutmada etkili old. görüyorum. forumda okumuştum bir arkadş sazancılar bilir sazan avında köstekte 0.35 likten büyük misina kullanılmaz yazmış. ben bu işin üstadı değilim ama bende genel alamda 40 lıktan büyüğü zor iş görür derim(tabi su bulanıklığı-berraklığı önemli). yetmiyorsa tabi örgüye geçilmli,hem misina incelmiş olur hem verim artar fakat örgü misinan dezavantajlarını da düşünmek gerek. malum büyük sazan diğer sazanlar gibi olmuyor bir sağa bir sola yalpalıyor tuttuğum yerde çalılık ağaçlık bir yer varsa oraya takılabiliyor ama hızlıca asıldımda fazla yalpalayamadan kendini kıyıda buluyor takılmayı çok azaltıyor.bunun için de sağlam bir köstek gerek. şu sıralar balık tuttuğum yer de dipte yer yer çalılıklar var.bazı avantajlarından burayı terciğ ediyorum. dün sabah avımda takıldı,ama asılıp kopartmadım asıl sal vs.. balığında asılma gücü yardımı vs takıdığı yerden kurtardım, galiba burada sabır önemli.hayırlısı rastgele.