İstanbul'da avlanacaksan 15mart-15 haziran yasak zamanı,havyar zamanı. Yasak bittiği gibi damlamanda fayda var avlağa. Tabi 15 marta kadar havalar baya bi ısınırsa ( su sıcaklığı da tabi ) yazı beklemeye gerek yok dene derim. http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html
Bu sene çok KAR yagmadı aman aman bir sogukta olmadı.Sen 14 haziran geceyarısı operasyon düzenle bence SAZAN yeme görmemişcesine saldırır.
Yok arkadaş bu sazan denen mahlukat soğuk sevmiyor, 1 aydır anam ağladı tutamadım. Ama bende bu inat var, onda bu yobazlık. Ya ben kazanacam ya da o.
Valla Mehmet can, İnşallah diyelim Ama avlasamda raporlamam nazar değer Sadece kafasının fotosunu yollarım hehe
Forumlarda dinllendirilmesini istediğim bir konu , kapalı sezonda catch and release ( yakala-bırak ) sportif bir faaliyet yani biz balıklara hiçbir zarar vermiyor, yakaladığımız gibi fotoğraflayıp bırakıyorsak kapalı sezonda balığa gidilimesinde 'bence' bir sakınca yok. Ama bu sportif sazancılık hiçte yaygın değil , millet güya kendini haklı çıkarmaya çalışıyor ben kapalı sezonda balık avlamam diye hava şartları kötü olmasa .. Zaten acısını yazın parmak kadar balıkları bile öldürerek çıkartıyorlar yazık ..
Sevgin Ziya'cım, yumurtlama dönemlerinde yakala-bırak avcılığı balıkların strese girmesine sebep olacağından tavsiye edilmiyor. Tabiki eksik ya da yanlış biliyor olabilirim.
Doğru biliyorsun, havyarlı balığı yakalayıp salma sırasında strese girebileceği için yumurtasını erkenden dökme ihtimali var. Ben de duymuştum. Hem yakaladıktan sonra bir takım prosedürler uygulanmalı. Ağzı yırtıldıysa mikrop kapmasın diye damla damlatılmalı vs. vs. Yani bizim ülkemizde ilk baş kurallara uyulsa küçükler salınsa,limitler aşılmasa,yasak usüllerle avlanılmasa daha sonra yakala-bırak a geçilse çok daha yerinde olur. Bu işi layıkıyla yapanlar var ama sayıları çok az. İnsanlar yasak zamanda veya normal zamanda katliamlar yaparken yasak zamanda yakala-bırak düşünemiyorum.