arkadaşlar sazan oltası hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum.sazan oltasını gezer kurşunlu yapıyorum fakat suya atarken mesela 50-60 metre ileriye atarken kurşun geride olduğu için iğne dolaşıyor sudan çektğimiz zaman bunu çok gördüm. konu hakkında bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum ali demir/Bursa
Sevgili Ali sazan takımında kurşun geride olunca bazı özel malzemeler var kullanman gerek.. google aramada carp rig yazıp görsel aratırsan resimleri görceksin.. bu malzemeleri büyük balık malzemecilerinde bulursun sanırım.. ama kurşun önde iğne geride uzun bir köstek ile de aynı işi görür (zaman ve kurallara uymak kaydı ile )
Ali abi gezer kurşunlu dip oltasını suya attığın zaman dibe inerken birkaç merte misinayı sarıver sorunu %90 çözeceksin..
sanırım aradığınız cevap bu bende az önce bitirdim resmini çektim örnek olarak .bakalım ne kadar iş yapıcak bu sezon göreceğim bende
arkadaşlar çelik beden kullanırsanız bu sorun çözülür.gezer kurşundada stoper mesafesi 30 cm yeterli olur sazanın yemi rahat yutması için.