Geçenlerde çorumda bir avlakta sazan olduğunu duydum ve gittim saat1 den 4:30 a kadar avlandım kullandığım yemler vanilyalı şekerli mısır , boili (el yapımı) , solucan , silikon sahte ne yem taksam da ne kadar yemlesemde de işe yaramadı bırakın vuruşu dokunuş bile alamadım bu arada öğrendiğim şeyler okuma sazan misinasının acayip sağlam olduğu bir odunu kökünden söküp getirebildiği ne kadar çeksem de kopmadığını resmen sündüğünü bir o kadarda dam onliner kamışın sağlam olduğunu anladım burda sazan yok diyip giderken adamın tekinin poşet poşet sazan aldığını gördüm serpme ağ kullanıyordu ben balık alamadım ama hainlikten iyidir dedim ve adamı allaha havale ettim. sizce nasıl bir yem kullanmalıyım ayrıca yöresel teknik olarak orda ekmek kullanılırmış ben kullandım ama sıfır sonuç aldım önerileriniz??? By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04 By fenerlisamet at 2012-07-04
konunun uzmanı değilim ama sazan avında yemleme önemlidir.birçok şey denemişsiniz eğer etrafta balık olsaydı yanılıp mutlaka en azından bir tanesi oltaya gelirdi.işin sırrı yemlemede bence
doğru söylüyosun kardeşim ama benim canım o ağdaki poşet poşet balıktan tekinin bari gelmemesine sıkılıyo
bu sene sazanda genel olarak bir sıkıntı var ama Umut kardeşimin dediği gibi yemleme önemli tabi . yinede umudumuzu yitirmemek lazım . sert esen rüzgar geceleri sabaha kadar soğuk olan hava balığın olmamasında çok etkili abi balık yem yemiyor biirde sular daha çok yüksek .
Sazanda sorun yok, sadece trofeler bizi bulmuyor Nasip kısmet. Sazan için yemleme şarttır. Bende dün küçük bir gölete iki arkadaşımla eğlenmeye gittik. Bildiğimiz sazan balığı mısır yemiyor, pişmiş makarnaya görmemişler gibi saldırıyor. Hepsi pataktı ama hep ufak. Trofeler bize denk gelmeyecek gibi. Dediğiniz gibi avlağa göre değişen yem çeşitleri var balık hangi yeme alışıksa ona rağbet gösteriyor. Olsun yine de bu güzel yerleri görmek iyidir. Rastgele diyorum
Yemleme, elbette. Bir de; olta düşürdüğün yerdeki derinlik en az 3 metre olsun. Dalga veya akıntı alan kıyıları da buldun mu... oy, oy, ooooyy.
Arkadaşlar benim gittiğim avlakta balık yakalmanın zevkine varıyorsunuz fakat gelen sazanlar ne yazık ki israil sazanı diye bildiğimiz sazan cinsi
Arkadaşlar akçakoyun göletinde balık yakalamanın tadına varıyorsunuz fakat çıkan sazanların neredeyse tamamı israil sazanı