Arkadaşlarım , abilerim , ablalarım , dedelerim öncelikle merhaba.Ben Adana'da oturuyorum adanada karataş ve yumurtalıkta deniz var ama benim yaşımdan dolayı gidemiyorum liseye geçince gideceğim şimdi rta 3'e gidiyorum seyhanda oturuyorum seyhandada göl var bildiğiniz gibi gölde yayın , sazan ve levrek var hep sazan çıkıyor bazende levrek ben her hafta 1 yada 2 kere arkadaşımla gidiyorum 5-6 here gittik biz gidince solucan atıyoruz balık gelmiyor küspeyle hamuru karıştırddık gene gelmiyor kurutulmuş karides tozuyla hamuru harıştırdık gene gelmiyor biz 5-6 kere gittik hamuruda attık 5-6 gidişte 3-4 sazan 1-2 tanede levrek tuttuk acaba sizin bildiğiniz iyi formül varmı gölde benim kadar sazan var ama tutamıyoruz ordaki amcalar hep 2-3 kiloluk tutuyorlar formüllerinizi bekliyorum. Saygı ve sevgilerle ...
Emre Kardeşim Hiç Canini Sikma Mutlaka Birgün Yakalayacaksindir Bizim Bile Baliksiz Kaç Kere Geri Döndüğümüzü Anlatsam Gülersin 10 Kez Gittim Balik Alamadan Geldim Ve Her Seferindedede Ben Bu Bulikçiliği Birakiyorum Demişimdir Ama Hiç Birakmadim O On Kere Gidipte Balik Alamadiğim Günlerden Birgün Sonra Oltama Takilmaya Ve Balik Almaya Başladim Sevgilerimle
emre kardeşim. öncelikle selamlr. aşağıda yazdığım hamur tarifiyle sazan alman lazım. yaylı takıma saracaksın bu hamuru. iğnelere de haşlanmış mısır taksan iyi olur. küçük balıkların didiklememsi için. ama solucan en iyisi. neyse tarif aşağıda: - yarım kilo mısır küspesi - yarım kilo civciv yemi - yarım kilo mısır unu - 8-10 adet yumurta - yarım(veya ihtiyaca göre 1) kilo buğday unu - 5 adet vanilya. (koku ve tat için) önce buğday unu hariç diğerlerini bir leğen içinde yoğur. tabi yumurtaları kıracaksın daha sonra hamur cam macunu kıvamına gelene kadar üzerine buğday ununu ekle. çok katı olursa biraz su ilave edebilirsin. bu hamuru yaylı takımda kullan. tabi hemen atar atmaz balık vurmaz ama bir kaç saat içinde yayılan kokuya balıkların toplanması kaçınılmaz. inşallah işine yarar. ben bu tarifle sazan yakaladım. darısı senin başına. rastgele. bir de balığa sabah gün ışımadan evvel gitmen lazım. öğle saatlerinde pek fazla balık vurmaz.
Sevgili Kardeşim EMRE; Orta 3 e gittiğini yazmışsın ben şuan 34 yaşındayım ama senin yazını okuduktan sonra senin yaşında olduğum yıllar şöyle bir gözümün önüne geldi beni nerelere götürdün bir bilsen senin yaşlarında okul kıyafetlerimizi çıkarmadan hatta eve uğramadan oltaları bahçeden alıp balığa giderdik nehirlerde bolca olan bizim o zamanlar sinek balığı dediğimiz balıklardan tutardık ve bir hayli sevinirdik şimdi fırsat buldukça özellikle SAZAN avı için elimden geldiği kadar profesyonelce avlanıyorum ve ve tek tuttuğum bir takım vardır onuda senle paylaşıyım dedim büyüklerine sorarak olta takımını yapabilrsin mısır küspesi ve 4 ad iğneli takıma her bir iğneye kaynatılmış yada marketlerde satılan hazır mısır konservesinden alıp her iğneye 1er ad takarsan başarılı olacaksın.Şimdiden sana hayırlı bol nasipli avlar dilerim kardeşim yukarıda Kemal YAMAN abinin verdiği tarifte oldukça iş yapan bir tariftir balıklar her zaman kokuya gelirler görerek değil UNUTMA... Bu arada okul hayatında da başarılar minik avcı
murat kardeş ağustos ayında yayınlanan 2/2 tebliğlerde küspe etrafına iğne bağlanarak yapılan avcılık yasaklanmış ve hatta sazanın boy limiti 40cm çıkartılmıştır bence sizde kendinize avlanabileceğiniz başkabir olta düzeneği ayarlayın saygılarımla sizlere tavsiye edeceğim sazan takımı klipsli fırdındöndünün üzerine 30-40 gr'lık iskandil kurşun klipsli fırdöndüyede 50cm 0.20 dyneema ip ucunada 2 numara iğne onun ucunada tek iri mısır çevreyide kuru mısırla veya haşlanmış mısırla yemleyin
Çok teşekkürler bu arada ben köprüden oltaları atıyorum söyleyeyimde saten küspe var ama gene gelmiyorlar.
güzel çocuğum bir üstteki mesajı okumadınmı küspe yasaklandı diyoruz sen hala küspeyede gelmiyor diyorsun
Ya yasakta ordaki köprüyü biliyorsunuz türkiyenin en uzun köprüsü oraya yüz yane felan adam heliyor ger birinde 10-20 tane olta 1000 ' e yakın olta var kepsindede küspe var köprünün güvenliği içinde jandarma var ama hiç kimseye karışamıyorlar.
Hemşerim Sazan avı için yardımcı olamam sana fakat LEVREK ve SUDAK avlamak istiyorsan yardımcı oalbilirim.Sana mera olarak yardımcı olmayacağım.Sebebi ise ıssız yerlerde bu balıklar daha çok çıkıyor. Yem: Canlı Balık.Hemde bulabilirsen yılan balığı,siyah olur böyle derelerde yaşar,kımıl kımıl bir hayvan. Bu yemi denersen mutlaka balık alırsın ama az ama ÇOK!
sen bilirsin güzel çocum herkes kanunlara karşı geliyor bende kanun tanımam diyorsan kullan ama bu forumda senin küspeyle yakalanmış bir sazan raporunu görmiyeyim
Evet dubarayla arkadaşım tuttu bide kıyıya indik ordada hep dubara tuttuk ama arkadaş öylesine hepçeyi bir salladı 2 tanede yılan balığı tuttuk eve götürdü evlerinde 1 tane el kadar levrek var 2 yılan balığı yılan balıklarını yiyemiyor 50 tanede dubara her gün 2-3 tane dubara yiyormuş öyle diyor.Bu pazartesi değil öbür pazartesi gidiyorum arkadaşımla inşallah 5-6 tane tutarık da eve mutlu mesut döneriz.
Kanunlar ve kurallar çiğnenmek için vardır buda bir genel kültür olarak aklınızın bir kçşesinde dursun derim
Bende sana buradaki kuralların çiğnenemeyeceğini Balıkavı.net kültürü olarak söylüyeyim..Burada Amatör Balık avcılığının kurallarına uymayanlara ve uymayacağını dile getirenlere karşı Müsama gösterilmez.. Yasaklara ve tebliğlere uymak zorundasın..Aksi beyanını,bahaneni,savunmanı istemiyorum.. Tebliğlere Muhalif olmaman konusunda son uyarım.. Başka bir sazan avı konusuna yazdığın mesaj :... 2 kişinin kırmızı ışıkta geçip yakalanmaması herkesin kırmızı ışıkta geçmesi için haklı neden oluşturmaz..Orada insanlar yasal olmayan av yapıyorlarsa bu sana yasal av yapma hakkını hele hele burada savunma hakkını asla vermez!!!!.....