yarın balık avına gidecegim ben genelde solcan kullanırdım ama bulamadım ne kullanmam gerekır acele cevap yazarsanız sevınırım
Murat abi merhaba, Kuru mısır dediğin şu patlattığımız mısır heralde değilmi.Kışın süt mısırı bulunmadığı için bende kuru mısırı geceden haşlayıp öyle kullanmayı düşünüyorum. Benimde tavsiyem yaylı sazan oltasına hamur sarıp iğnelere süt mısırı takılması.Saygılar...
yok kardeş o senin dediğin pat pat mısır kuru mısır dediğim tazeyken yediğimiz sütlü mısır yokmu işte onun kurutulmuşu zivri bişeyle del iğneye tak did tarafı kolay delinir hadi rastgele
denizemi gölemi barajamı dereyemi nereye gideceksin balığa ona göre birşeyler yazalım sana hepsi ayrı ayrı yemleri var kardeşim
kesinlikle toprak solucanını tavsiye ederim. ama yanınızda bir kutuda mısır konservesi götürün, her markette bulabilirsiniz. solucan için nemli toprak olan bir yer bulmanız lazım. uzamış otların alt kısımlarını bir kürek yardımıyla araştırabilirsiniz. rastgele
ali abı ben kırıkkaleden katılıyorum kırıkkalede suan denız yok ama ilerde ne olur bılmem. şaka barajda avlanıyorum sazan cok nadır cıkıyor ama kadıfe ıcın ne kullana bılırım bu konuya katılan arkadaşlar solcan dıyor ama bırturlu solcan bulamıyorum yada cok zor bulunuyor daha kolay bır yem tafsıye edermısın saygılar
Hazır satıyorlar . Ama kendin yaparsan iri taneli süt mısırları alıyorsun kaynatıyorsun tanelerine ayırıyorsun. Sonra biraz daha kaynatabilirsin yumuşaklığını ayarlamak için. çok yumuçak olması senrtte olmasın onu elinle kontrol edince belli oluyor. Sonra küçük pet şişelere doldurabilirsin içine birazcık limon tozu katarsan uzun süre saklarsın.. Ben böyle yapıyorum. Konservelerin taneleri iri olmuyor.