SAZAN ve YAYIN için Kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz yemler nelerdir???(boili,canlı yem,rapala, cezbedici,kaşık) EN ETKİLİLER SİZCE 1)BOİLİ- CEZBEDİCİ 2)CANLI YEM 3)RAPALA 4)KAŞIK
Ben özetlemeye çalışayım. Bir defa sazana ve yayına aynı yem olmaz. Ayrıca, her ikisine de rapala veya kaşık da tavsiye etmem. Yayın için canlı-ölü balık, kurbağa, dalak, ciğer v.b. kan kokulu yemler tavsiye ederim. Sazan için süt mısır (veya konserve) en pratiğidir. Solucan olabilir. Boili'yi tek bir yemmiş gibi düşünemeyiz. Nelerin karışımı olduğuna göre değişir. Balığın alışık olmadığı bir aroma katılırsa büyük ihtimalle nafile beklenir. Hadi rasgele.
Bence bir hata var, hadi boili doğru şık da, ne yayına ne sazana rapala da kaşık da fayda etmez, yayına da canlı yem fare kullanılabilir, solucanı da canlı yem sınıfında sazana koyalım, ama bence seçenekler daha farklı olabilirdi.
sazan için yem ile yayın için yem pek aynı olmaz. sazan için MISIR,HAŞLANMIŞ BONCUK MAKARNA ve SOLUCAN yayın için KARA SÜLÜK, CANLI KURABAĞA favori yemlerimdir.
Aynen.. Dip oltasında Kan sülüğü, su üstü takıma da canlı kurbağa favoridir. (Yayın için) Ayrıca ben, Avlağa giderken tarla içinden geçen ana yol üzerinde veya kenarında kuş ölüsü gördümmü alır, tüylerini tütsüler yayına yem olarak atarım. Vuruş alıyor, ama tutamıyorum. Deneme ile en uygun iğneye takma yöntemini bulmam gerek...
Avlakta su kenarlarında mutlaka vardır.biraz gezinirsen kurbağaların suya zıpladığını görürsün.hazırlıklı ol ve kepçe bulundur yanında.arka kasığından 3 numara iğneye (en az 3 numara)geçir ve salla suyareeling sessiz olmaya özen göster.oldukça ürkek olur yayın.afiyet olsun:hungry:
Çorumda yeni hayatta baya var . Ama iğneye nasıl takılması gerektiği ölü mü canlımı daha etkili olduğu ya da kan çıkması gerekirmi.Yani nasıl uygulanır kısacası???mrsparkle mrsparkle mrsparkle
Kurbağayı ufak sinek iğneli olta ile yakalyın. iğneyi sinek sanıp hemen atlarlar. veya elinize bir sopa alıp kıyıdaki kurbağaya hafifçe vurun hızlı vurursanız ölüyor. iğneye takılan kurbağanın üzerine hafifçe basıp arka ayağının kalın olan üst bölümüne iğneyi takın. canlı kurbağa takınca 2-3 saatte bir oltayı sudan çıkarın ki kurbağa ölmesin 15 dk. kendine gelince tekrar atın suya, ölsede gerçi yayın gelir.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ama anlamadığım bir yer var:Kurbağayı ufak sinek iğneli olta ile yakalayın. ne demek. yada kullandığınız bir ürün var mı linkini gönderebilir misiniz???
Ben yayında 2 kiloluk koca bir tavuğu suya attıklarına şahit oldum yani değ yayınlar tavuk ciğeri iş görecektir yayın avında biraz kolay dağılır ama tuzla suyunu süz problem olmaz.