Sazan Yasağı Bitiyor

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında HSYNUMUT tarafından paylaşıldı.

1. HSYNUMUT

HSYNUMUT HÜSEYİN

Arkadaşlar Bildiğiniz üzere Sazan Yasaği Bitiyor. Fakat Tecrübeli Birkeç Arkadaşim Yasak Bittiği Ilk Zamanlarda Balik Avinin Hüsranla Sonuçlanacağini Söylüyorlar. Sazan Avi Için En Az Yasaktan Bir Ay Sonraki Zamani Işaret Ediyorlar. Bu Konuda Değerli Düşüncelerinizi Almak Istiyorum. Saygilar

2. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    sazan yasağı bitsede yumurtalarını dökmediği için karnı tok olur ve oltaya gelmez bende can atıyorum sazan için ama maalesef yağmurların uzun sürmesi güneşin geç gelmesi de sazan avını geciktirdi... rastgele:)

3. barakuda42

barakuda42 MURAT

En İyi Avı:
    4,5 kg sazan
    Arkadaşlar ben bu düşünceye katılmıyorum. Çünkü sazangiler iç anadolu ve ege bölgesinde yumurtasını bıraktığını düşünüyorum. Ama şu olabilir. Erkek balık dişi yumurtalarına süt bırakıyor olabilir. Benim tecrübem balık yumurtayı bıraktıktan sonra sıcaklar yoğunlaşıncaya kadarki dönemde gece gündüz oltaya deli gibi saldıracaktır. çünkü balık yumurtlama döneminde sadece üremeyi düşünüp beslenme ihtiyaçlarını karşılayamamıştır.

4. HSYNUMUT

HSYNUMUT HÜSEYİN

Bence En önemli Etken Mevsim şartlari. Uygun Su Sicakliği Baliğin Hareketliliğini Arttiracaktir.

5. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    yumurtası olduğu zaman karnı tok olur yumurtayı bırakınca acıkır tabiki ama geçen hafta gittiğimde hala yumurtalı sazanlar vardı salıverdim resim alamadığım içinde burada raporlamadım..

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    bak mantıklı bir yaklaşımda bulunmuşsun,,ne güzel..

iç su balıkları . tebliğde yazılı olan zamanlara uyar diye bir esas yoktur..tebliğ , bölgelelere göre genel bir tarih uygular..ancak değişken mevsim şartları ve su şartları balıgın üreme zamanını değiştirebilir.. su ısınmaz nisanda yumurta atan balık mayısta atar. vs..gibi bunu net ögrenmek uzun süreli yıllık incelemeler ile tesbit edilebilecek bir sonuçtur ama netice itibari ile sürenin bitiş tarihinden itibaren 10-15 gün daha beklenirse hem daha vicdani ve etik olur hem daha garantili olur..şahsi fikrim budur..

7. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Sazan yasağının bittiğine eminmisiniz.1 Nisan 1 temmuz diye biliyorum.

8. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Haklısınız Samsun için zaman yasağı 1 temmuzda bitiyor.15 haziran genelde marmara bölgesi için(Sirkülerden il il detaylı görebilirsiniz)

Son düzenleme: 9 Haziran 2011
  9. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    bu düşünce çok dogru değil şu sebeple yaklaşık 10 yıl sazan avcılığı yaptım.bu konudada uzman olduğumu söyleyebilirim.haziran dönemleri balığın hep zayıf geçtiği dönemler oldu.sazan için benim tecrübelerime göre tummuz ortasından eylül sonuna kadar ki dönem en verimli dönemdir.birde sazan avcılığında yemleme sonderece önemli.havaların ve suyun ısınması gerekir.kişisel görüşümdür.

10. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Kocaeli , Bursa , Sakarya , istanbul kesin bildiklerim bunlar.15 Haziran günü sazan yasağı bitiyor. Bence bu gölü tanımakla bitiyor. Yanlış olmasın evvel senelerde sazan yasağı biitiminde ki hafta sonu 5 kg alan birini gördüm. Özellikle havyarlı mı diye bakıldığında havyarını atmıştı...
    Herkese yeni av döneminde kazasız belasız, bol trofeli avlar dilerim......

11. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    Gecen Hafta Baliktaydim Arkadaşlarla,tutamadiğimiz Için Yazma Gereği Duymadim Tabi,ama şöyle Bir Olay Var Güneşin Ağirmasi Ile Birlikte Avlak Noktasinin 50mt Solunda şapirtilar Gelmeye Başladi Merak Edip Arkdaşlarla Gittik Tabi,yillardir Gideriz Sazan Ve Yayin Avina Hiç Bukadar Güzel Karelere şahit Olmadim,farkli Noktalarda Sazliklarin Içinde Ve Kiyi Noktalarda Havaya Ziplayip Suya Düşüşleri Görmelisiniz,en Az 7-8kg Tam önümüzde Bir Zipladi Ama Neziplamak Tabi Bizide Heycandan Ziplatti O Manzara Görülmeye Değer Bir Manzaraydi,makina Elimde Bekliyorum Belki Olurda Güzel Bir Kare Yakalarimda Sizlerle Paylaşirim Diye Ama Nasip Olmadi Okadar Hizli Hareket Ediyorlarki Saniyelik Bir Olay,tam Baliklari Setrederken 50mt Ilerimizde Tam Kiyi Kesiminde Havaya Bir Aynali Zipladiki Ben Deyim 10 Kg Siz Deyin 12-13 Kg Muhteşem Bir Zevk Oltalari Tabi Saldik Hemen Baliklarin Oynadiklari Bölgeye Tabi Hüsran Baliklar Daha Birbirlerine Kur Yapmaya Devam Ediyorlar,herkese Bol Avlar Dilerim.