MErhaba Arkadasim evet sazan icin kullandigimiz yaylarda veririm alirsin..Ama su yontemi dene yayın icine hamuru bas ignelere solucan veya mısır taneleri tak muhakkak verim alicaksindir .... rastgele
Ha bir de el oltası atacaksan kıyıdaki ucunu sabitle ve hep aynı noktaya düşürmeye bak yayları. Dökülen hamurlarla yemlenmiş oluyor ortam. Tam nokta atışı olur!
........ sazan yayı ve küspe ile avlanmaya karşıyım arkadaşlar amatörlük bence yem ile dip veya mantarlı olta ile yapılmalı yem bitmeli tazelenmeli ki avın zevki olsun yoksa at yayı akşama kadar bekle zil çalınca al balığı bence hoş değil saygılar
küspeli takımlar yasaklanmasına karşın her balık malzemesi satan yerlere gittiğimde küspeli takımların vitrinlerde müşterilere satışa hazır durmda beklediğini ve kapış kapış satıldığın gözlemledim.eğer jandarma ve yetkili kişiler denetim yapmadığı sürece bu böyle devam eder insanlar ne yasak tanıyolar nede kural zamanında bizde küspeli takım kullandık bi balığa 3-4 iğne saplanabiliyor ve ufak balıklara cok ciddi zararlar veriyo hatta yavru balıkların olta üzerinde ölmesini sağlıyor yasaklanması bence cok iyi oldu artık biz kullanmıcağız ama kullanmakta ısrar eden arkadaslarında bu yöndemden vazgeçmelerini sağlamak lazım!bazı yaylı takımlardada 6-8 arası iğne mevcut en azından iğne sayısının 1e indirilmesi lazım-ki duyarlı arkadasların ve abilerimin bunu coktan yapmıs olduğunu düşünüyorum
selam Buğra işe kesinlikle yarıyor, tabiki hamurun iyi olacak ve suda belli bir süre sonra dağılacak.selamlar. Buğra aşağıda linkte kendi hazırlamış olduğum sazan yayı ve devamında onunla tutulmuş sazan resimleri var izlersin. http://www.izlesene.com/video/amator-sazan-yayi-hazirlanisi/985364
bende küspe etrafina mısır solucan takıyordum geneldede küçük balıklar rağbet ediyordu bi kaç denemeden sonra bırakmıştım yasaklanması ii olmuş. sazan için en iisi boili yada avlandığınız gölde gümüş varsa gümüş ile yakalamak . solucan mısır vs ile genelde küçük balıklar alınıyor. arada büyük alındığıda oluyor ama ben büyük yakalamak istiyorum derseniz bence en güzeli boili.
video ektedir arkadaşlar videonun tamamını izlemediniz sanırım.Videonun sonundaki balıklar sazan yayı ve mısır hamuru ile yakalanmıştır.Bu arada boiliye alışmamışsa balık zor yakalanıyor ve boilide iyi yemleme yapmak gerekiyor.sazan yayında ise kendisi yemlemeyi yapıyor.isteğe bağlı ayrıca yemleme yapılabilir.selamlar.
bence videodaki yay olmamış ve balıklar sirkülere aykırı boyda tabi yayda öyle. bence yaydan verim almak istiyorsanız tek iğne kullanmalısınız ve iğneye mısır takmalısınız solucanla küçük balıkları yakalarsınız.eğer gerçekten büyük sazan yakalamak istiyorsanız iki şey yapmalısınız birincisi sabır ikincisi yaysız tek çelik misinaya tek iğne ve ucuna küçük bir gümüş balığı takıp derinliğin 5 metreyi geçtiği bir yere oltanızı atmak. tabi bu benim görüşüm kimseyi kırmak ve yargılamak istemem.
slm Merhaba balık dostları, öncelikle yem değiştirme konusuna deyinmek istiyorum.Yaya sıkılmış olan mısır hamuru, herkezin kaynatıpta iğneye taktığı hamur gibi değil, daha çok bir irmik helvası kıvamında ve suda belli bir süre sonra dağilarak yemleme yapmakta, İkin ci konuya gelince balıklar 17.08.2008 tarihinde avladığım balıklar.o senenin sirkülerinde sazan limiti 30 cm idi.sirküler bakan arkalaşlar bilirler. Sizlerde öneride bulunmanızı isteyeceğim.Nasıl bir olta kullanmamı tavsiye edrsini buyuk sazan için.teşekkürler .selamalar.
selam ,büyük sazan için kendi denediğim bir yemi tarif edebilirim fakat her yerde işe yararmı bilmiyorum çünkü bazı yerlerde çok iyi verim almama ragmen bazı yerlerde işe yaramadı.öncelikle ben yaya mısır küspesi ve ayçiçeği küspesini yumurta un ile karıştırıp takıyorum ve karışıma vanilya kullanmıyorum.ve bu karışım haricinde büyük balığı bölgeye çekmek için bölgeyi yemliyorum.daha sonra iğnelere boili tarzında fakat balığın alışık olduğu tatta bir yem hazırlıyorum. tarifi: küspe.un.yumurta 3 adet.üzüm pekmezi. bu karışımda küspeyi erimesi için bir miktar kaynar suda bikaç dakika bekletip un ve diğerleri ile yogurduktan sonra misket büyüklüğünde yuvarlayıp kaynar suda 15 dakika kaynatıyorum ve hafif nemli olarak kavanoza koyuyorum.bu yem uzun süre iğnede düşmeden durabiliyor ve inanın mısırdan 10 kat daha etkili.