Sazan Yayın Tatlısu Levreği

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında erdemefe tarafından paylaşıldı.

1. erdemefe

erdemefe Erdem

En İyi Avı:
    8.5kg yayın
    Arkadaşlar merhaba biraz kendimden bahsedeyim, 20 yaşındayım ve kendimi bildim bileli balık tutmak bende bir sevda fakat kendimi hiç geliştiremedim. Tuzlu su avcılığım istanbulda senede 1-2 sefer istavrit yada mezgit avına gitmekten öte değil, 1-2 seferde arnavutköyde kaşıkla lüfer avına gitmiştim, ama başarısız olmuştum. Tatlı su avına gelince biz her sene memlekete gideriz ve memlekette kılıçkaya barajı var. (Giresun-Şebinkarahisar) Baraja eskiden babamın arkadaşı Erol abiyle giderdik Erol abi işi bilir resmen bizi eğlendirirdi balık takılınca çekmek için oltayı bana verirdi, bende balık yakaladığımı zanneder sevinirdim. Her sene babamı sıkıştırarak baraja götürür paslı iğnelerle düğümlü misinalarla 1-2 sazan yakalayıp dönerdik. Babam balıkdan hiç zevk almaz ama o 1-2 sazan bile beni mutlu ederdi. Son gittiğimizde hiç tutamayınca babam dahada gitmez oldu bende gidemiyorum çünkü yoluna araba girmiyor traktörüde alamıyorum yani iyice delirdim. Ama bu sene kafaya koydum babamı ikna edip götüreceğim ve 15kglık sazanlardan avlayacağın 45kgda yayın olduğu söyleniyor. Tabiki yayını daha çok istiyorum ama nasip kısmet. Fakat dediğim gibi çok acemiyim arkadaşlar ve 1-2 haftaya kadar yola çıkacağız benimde malzeme almam lazım burdan. Fakat nasıl bir takım nasıl bir misina nasıl bir yem nasıl kurşun nasıl iğne kullanılır pek fikrim yok. Sazan için yaptığımız takım yayın ve tatlısu levreği içinde işe yararmı? Aklımda birçok soru var. Bana sazan ve yayın avının tüm detaylarından deneyimlerinizden bahsedermisiniz. Aslında araştırarakda bulabilirim fakat ben hem kendimden bahsetmek hemde deneyimlerinizi öğrenmek için başlığı açtım.
    Yanlışım oldu ise affola.
    Herkese rastgele :)

2. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    çok kolay bı olay bu bızım anlamammıza gerek yok en yakın bı avbalık bayığıne gıt avlamak istediğn balıkları söyle hersey çok kolay hazır olarak önune gelecektır alamak istedğin balığın boyutunu da bildirirsen daha iyi olur ona gore takım verıırler.yem için yayına kurbağa canlı olarak yem etmen lazım tavuk ciğeri olur da onuda takıp atman için çok usta olman lazım çok çabuk dağılan atarken saçılan bı yemdır.yada toprak solcanı salkım sacak takarsın butun olarak bı ıkıtane iğne boyuna gore taııkı simdiden rastgelsın bu arada sazan için de en iyisi solcan tabııkı ama iyi bi balık istersen mısır kullan iğneye tane olarak takıp dip yaparsın alacağın takımda u anlarsı zaten okadar bılgın olduna inannıyrum kardesım umarım yardımcı olabılmısımdır

3. erdemefe

erdemefe Erdem

En İyi Avı:
    8.5kg yayın
    arkadaşlar iyi güzelde av bayilerine güvenmiyorum elinden geldiğince pahalı olanı satmak için elinden geleni yapacaklardır ve gereksiz malzemeleri satmaya çalışacaklardır benim istediğim bilgiler ise mesela 2kglık bir sazan için nasıl bir iğne nasıl bir misina nasıl bir beden kullanılmalıdır?
    Dip takımının aralıkları nasıl olmalıdır kaç gr kurşun bağlanmalıdır?. Dip takımından başka kullanılabilecek yasal takımlar varmıdır? (sazan yayı, küsbe gibi) Sazan için yemsiz kullanabileceğim rapala kaşık gibi hazır yemler varmıdır?

4. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Kardeşim içinde ki heyecanı anlıyorum. Ben yeni balıktan geldim yine gidesim var şimdi :) Kardeşim misina olarak (yayın+sazan) için 40mm lik kullanmanı tavsiye ederim. Kursun olarak ise 75lik yada 100 lük kullan derim ben. İğnelerini kendin belirlemen gerek. gölün durumuna göre . Kardeş yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ..

5. erdemefe

erdemefe Erdem

En İyi Avı:
    8.5kg yayın
    Alışveriş yaptım

Arkadaşlar bugün alışveriş yaptım fotoğraftaki iğneleri aldım her satıcı bir önceki aldığım iğneyi beğenmeyip kendi önerdi ve 4 çeşit iğne aldım en baştakini yayın için kullanmayı düşünüyorum. Bu iğneler iş yaparmı yoksa tavsiye edebileceğiniz başka iğneler varmı? Sorun değil değiştirebilirim misina olarak 0.30 ve 0.45 pelican marka misinalar aldım bunların hangisini kullanmalıyım? Bu marka iyimidir? Takım tipi olarak ben kurşunun altta olduğu bedenden 3 tane iğnenin çıktığı standart dip takım düşünüyordum, fakat satıcılardan biri kurşunun altta olduğu ve kurşunun olduğu yerden çıkan hırsız takımı yap dedi bu uygunmudur? Biriside aynı takımda çıkan kola 2 iğne bağla dedi birde merak edip birkaç boy 3lü iğne aldım bunlarla sazan ve yayın için nasıl takımlar yapabilirim? Veya bana önereceğiniz takım varmıdır? Biliyorum biraz çok soru sordum ama hayatımda ilk defa bu kadar istekli ve donanımlı ava çıkacağım. İçimdeki heyecanı en iyi siz anlarsınız :)

6. erdemefe

erdemefe Erdem

En İyi Avı:
    8.5kg yayın
    abilerim eminimki birçoğunuz bu iğneler hakkında bilgi sahibisiniz veya kullanmışınızdır benim günüm kısıtlı birkaç güne memlekete gideceğim ve internetten yani sizden uzak olacağım. bunun için bir an önce yorumlarınızı bekliyorum

7. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    öncelikle aramıza hoşgeldin kardeşim balık tutmak bir sevdadır bu sevdada tüm sevdalarda olduğu gibi yanlızlığı sevmez sen ilk başta cuttıng point kancayı kullan tatlı suda sazan levrek yayın için ideal ama büyük balık tutmak büyük tecrübe ve deneyim ister tutabilirsin ama çekmek mağrifet bunları sana detayı ile burada anlatmak mümkün değil o anlar anlatılmaz yaşanır tutmak istediğin balığı fiziki olarak tanıman gerekir ve ney ile beslendiğini tesbit etmek en temel kural olacaktır ve avlanacağın bölgede en temek yem nedir bunu bilmen lazım benim sana tavsiyem İlk Sazandan başla en basit ve en zevkli avlardan birisidir sazan yem olarak toprak solcanı ,vanilyalı hamur,süt mıssır yada konserve mıssır avlanırken ortam yakala kur muhabbeti ağızdan öğren herşeyi seneye bakarsın sazandan bıkmışsın yayın'a yönelik avlanıyor olursun ve çeşitli olta bağlamalar çeşitli teknik taktikler öğrenir iyice kendini eğitirsin sonrada en zevkli bölüme gelirsin levrek avcılığı bundan öte köy yok bence çok güzel avcılığı olan tutması zevkli bir balıktır ama teknik ve takım ister bunların olabilmesi içinde Bol bol zaman ister Sabredeceksin Sazan ile başlayacaksın tutamadığın zaman üzülmeyeceksin balıkçılığın kaderinde var herzaman tutulmuyor kafana takınlan şeyleri merak ettiklerini sitemizde araştırabilirsin gerek yemler konusunda gerek takım gerek olta düğümleri hakkında gerçektem güzel anlatım yapan abilerimiz mevcut sitemizde onların eklediği videoları izleyerek kanca bağlamayı olta takımı yapmayı rahatca öğrene bilirsin Şimdiden bolşanslar

8. erdemefe

erdemefe Erdem

En İyi Avı:
    8.5kg yayın
    Sezai abicim değerli bilgilerin için çok sağol fakat yazdıklarından anladığım kadarı ile ilk defa ava çıkacağımı zannediyorsun heralde fakat ilk olmayacak hatta 8-9 kiloluk bir yayın almışlığım var bu baraj gölünden :) olta düğümlerini bilirim kullanılan yemleri zaten ordaki avlanan hemşerilerimden az çok duyuyorum. balığı çekmekle ilgili sıkıntıları yaşıyordum forumdan araştırdım ve birkaç teknik öğrendim bu sene onları deneyeceğim. fakat dediğim gibi takım ölçüleri ve tipi konusu hep kafamı karıştırıyor bizim orda hep standart 3 iğneli dip oltası kullanılır fakat benim yorumuma göre kimse başka takım bilmediği ve/veya malzeme sıkıntısı yaşadığından dolayı bu takımı kullanıyor veya başka takımları denemiyor. ben oraya gitmeden önce takımlarla ilgili tüm teorik bilgileri öğrenmek istiyorum.

9. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    kardeş peşinde olduğun büyük bir balık ise ve sen buna göre takım arıyorsan ilk önce kullanacağın yem önemli canlımı ölümü mesela canlı kurbağa napılır dip oltası ile o klasik 3 iğneli dip oltasıdır bu takım ile suyun dibine atarsan kurbağa boğularak ölür ve baraşı oranın düşer eğer öldürmek istemiyorsan uzun bi sırık bulacaksın kurbağayı suya ayakları tam temas edecek şekilde sarkıtacaksın ki bu barajlarda köprü lerde falan daha ideal olur kanaatindeyim genalde ırmak,çay gibi sularda kullanılır ve bu yem nekadar büyük olursa olkadar büyük balık gelir ufak balılara büyük gelecek yem saldırmayacak büyük balık tek hamlede yutacak dipte canlı yem kullanmak istiyorsan solcan ,ve sülük ideal kolay kolay ölmez ve suda hereket eder solcanları kancaya bol ve saçaklı takki hayvan suda kımraşa bilsin ve yemlere görede kanca boyu önemli bazı şeyleri kendinde kafandan planlayıp yapabilirsin yapman gereken hangi balığın peşindesin ve hangi yemi kullanacaksın herhangi bir av bayine gitsen kullanacağın yemi peşinde olduğun balığı söylesen sana ideal takım önerir
    birde yayın balığı için en ideali tek kancalı dip oltasıdır kalın misina en az 0,60 köstek kurşundan 50 cm uzak olsun köstek boyu 30 cm yeterli yayın avcılarının %85 bu teknik üzerinde çalışır aynı taktik ile bikaç detaylar hariç başka balıklarda tutabilirsin mesela misina kalınlığı kanca boyu gibi ufak detaylar hariç aynı yöntem ile avlanıla bilir kafanı karıştıran şamandıralı gezer olta olabilir ölü yemi canlı göstermek için idealdir tabi yapmasıda bi okadar zahmetlidir şamandıralı takım için kamış bence %90 daha avantajlı ufaktan bir anlatım yapıyım şamandıralı gezer olta için bu vereceğim tarif genellikle tatlı su levreğinde kulanılıyor en altta levrek için ideal parlak pala kanca 30 cm üstte ufak fırdöndü hemen üstüne kullanacağın şamandıranın kaldırma kuvvetine dayalı 20 gr gezer kurşun ve onun üstüne şamandıra talılır şamandıranın üstünedede stoper olur stoper derinlik ayarlamak için kullanılır avlandığın suyun dibine yakınlığını tahminen hesablar stoperi okadar geriye çekersin örnek stoper kancadan 2,5 metre geriye çekersen attığında stoper şamandıranın deliğine gelene kadar yem dibe iner stoper delikten geçmediği için daha fazla aşşağı salmaz yemi stoper dediğim boncuk şeklinde rekli lastik

Son düzenleme: 6 Temmuz 2010
  10. erdemefe

erdemefe Erdem

En İyi Avı:
    8.5kg yayın
    sezai abi gerçekten çok teşekkür ederim beni gerçekten çok aydınlattın

11. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    yardımım dokunduysa ne mutlu bana

12. gotanu

gotanu MEHMET YİĞİT

iki gün önce kılıçkayadaydım.gümüş balığı ve solucan vazgeçilmez yemdir.misina 35 lik kanca owner 50923 uygundur.çok bereketli bir barajdır.kolay kolay boş çevirmez.

13. hasanersoz45

hasanersoz45 hasan

arakdaşlar bu sene bbarajlar malum cok yükseldi ot falan var attığımız yerlerde
    dolayısıyla kurşunun takılşma ihtimali cok yüksek
    bu sorunun cözümü içi ne öneririsiniz acaba ben cok acemiyim biliyorum:(

14. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    genelde takılan kurşun olmuyor iğneler takılıyor benim avlakta. fırdöndülü kurşunlar işini görür.eğer kurşunlar takılıyorsa. birde kurşunun misinansını en zayıf misina yaparsan sadece kurşunu kaybedersin en azından balık vurursa balığı kurtarırsın.

szan yayın avına gelince sırf szan bile çok derin mevzu. solucan bence en iyi yem ama ortamda kızılkanat denilen tatlı su levreği varsa en kötü yem oluyor daha sazanlar görmeden uçuyor solucanlar .ikinci tercih mısır yok ben en az 5 kg balık avlıcam dersen vede ortamda gümüş balığı mevcut ise vede gece avı yapabileceksen canlı gümüş balığı en iyi yem olur.

Son düzenleme: 21 Temmuz 2010