SAZAN, YAYIN, TURNA, Acil yardim...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Satocan58 tarafından paylaşıldı.

1. Satocan58

Satocan58 Sadik Günes

Favori Kamış:
    Silverman Silver Flash Power Wave Boat
    Favori Makine:
    Balzer RSL 630
    En İyi Avı:
    13 yasinda 10 kilo Sazan..
    Arkadaslar ben Almanyada yasiyorum. Bildiginiz üzere AB ülkelerinin cogunda Angelschein denilen balik tutma ehliyeti olmadan avlanmak yasak. Bizde cocuklugumuzdan beri balikla hasir nesiriz. Simdilik angelschein almadik ama onun yerine ticari amacli kurulmus avlaklara gidiyoruz. Son gittigim yerde 2 alternatif var. 2 gölde tutabildigin kadar alabalik var, sabahdan aksama kadar 20 kilo tutabilirsin ama orasi artik zevk vermiyor ve bu sene kilosunu 8 euroya cikarmislar. Diger güllerde 20 kiloluk sazanlar, 50 kiloluk yayinlar, turnalar, yilan baliklari ve yine 10 kiloya kadar cikan alabaliklar var. Orasi günlük kartla 25 euro. Benim amacim söyle okkali bir balik cekmek. Hepsine ayri ayri olta atma imkanimiz yok. 2 oltayla gidecem. Birisi alabalik icin, digerinede tek kösek dip oltasi atmak. Simdilik boilo aklima yatkin ama yemleme sansim yok. Yada diyorum 2 köstekli dip oltasi yapmak, birine boilo digerine et, ciger, solucan gibi biseyler takip sazan disinda baliklara calismak. Önerilerinizi bekliyorum...

2. spectator_man

spectator_man mry

bulunduğun yer alabalık varsa su soğuktur orada yayın bulunacağını sanmam
    ama sazan vardır sazan içinde kamış kenarları papura diplerini solucanla denersen sazan varsa yakalarsın

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Kardeş almanyadaki şu Angelschein denilen belgenin şartlarınıda bi yazıverde millet görsün oralarda bu işler nasıl yapılıyor..,

ayrıca özekl gölete gidiyorsun bu sorunun en iyi cevabını yine orda avlananlar verir.. muhtemelen orda satılan hazır yemler den kullanacaksın