Arkadaşlar sazan takımlarını inceledim ve hepside yemi iğneye takmak yerine iğneye ip ile bağlanmış sazan bu durumda yemi yerken iğneye nasıl takılır anlamadım. Ayrıca balıklar iğneyi ağızına alınca nasıl geçiriyorlar ağızlarına? Son sorum ise tatlı suda dip takımı mı kullanmalıyım yoksa şamandıralı takım mı kullanmalıyım? Genel olarak hedeflediğim bir balık türü yok ne gelirse hesabı.(Tabi ki tebliğe uygun olanları) Hangi takım daha avantajlı olur? Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Takımdan ziyade sazan balığını ve özellikle yemlenmesinin nasıl olduğunu incele/araştır derim. Cevabı orada.
boili sert olduğu için balık yemi çektiğinde iğne takılmayabilir, o yüzden iple iğneye bağlanır. ama sazan için yemleme şart gibi bir şey. buralarda yaş küspe atıyorlar bir müddet önce. sonra yemledikleri yerleri oltalıyorlar. oltaya takacağın yem de pek önemli değil. ama tatlı suda en çekici yem soluncandır.
Cevaplar için teşekkür ederim. Zaten yemleme yapacak kadar zamanım olmayacak. Solucan, mısır yada tek iğneli küspe ile avlanmayı düşünüyorum.
köksal abi ben 13 yaşındaki bi çocuk ola bilirim ama tatlı suda balık tutmak favorim dir sazanı ben 5 igneli yaylı takımla tutmuştum yay küspe sar ekmek içi tak at ve zili tak bekle balık vurdugunda hemen al sazan bana bunla geldi abimde solucanla yakalamıştı tavsiyem bu çogunlukla ekmek içi'ne kızıl kanat gelir ama sazanında gelmesi %50 dir tabi tuttugunuz yerde kızılkanat varsa ?