arkadaşlar ben sazan yemi tarifi istioyorum lütfen biliyorsanız gönderin msn adresim kop_aykut_1993@hot. hade beyler msj bekliyorum :
sana çok basit bir tarif vereyim MISIR ama şayet marmara bölgesinde isen 15 haziran'dan sonra biliyorsunki sazan balıkları ülkemizin değişik bölgelerinde değişik tarihlerde avlanma yasağına giriyor şu anda bütün yurtta yumurtlama dönemi olduğu için avcılığı yasaktır
Forumda istemediğin kadar sazan yemi tarifleri var Aytekin abinin dediği gibi ama mısır etkili.Bölgeye göre değişir ama neye alıştı zevki ne acaba boncukla bile alırsın.
bendende bir fikir Merhaba, 1 yıl önce izmirde mısır ve ekmekle sazan avladık. 3-4 saat uğraştık ama bişey yakalayamadık. Sonra orada tanıştığımız biri küspe verdi bize. yarım kibrit kutusu büyüklüğündeki küspelerin üzerine 5-6 tane kanca geçirip attık. Sonuç inanılmazdı. her oltada muhakkak balık yakaladık. Yem küspe olunca sazan bunu ısırmıyor emiyormuş kancayıda emiyor tabi. Çok iyi sonuç alacağına eminim. rastgele
Bu arada mısır küspesi çabuk dağılır mısır yerine ayçekirdeği küspesi daha iyi sonuç verecektir. herkese bol şans
Nedeni bu forumda yazıyordu görmüştüm ama yazılan doğru mu bilmiyorum.Göl veya gölet suyu çekilince küspeli takım topak yüzeyine çıkıyormuş ve ordan geçen inekler vs.hayvanlar küspeli takımı yediklerinden,telef olma ihtimali varmış.Forumda bu şekilde nedeni açıklanmış belki daha önemli geçerli bir nedeni vardır.
? Valla küspe suda kaldımı dağılır gider. İneğin küspesiz takımı yemeside bana mantıklı gelmedi. Ben suyu pisletebileceğinden şüphelendim. Sebepleri umarım mantıklıdır.
murat kardeşim malesef açıklanan gerekçeleri bu yani anlayacağın yersen dediler yemedik ama napalım kanun kanundur deyip uyacağız başka çaresi yok yoksa iş inanmaya kalsa bu açıklamaya ancak inekler inanır
Zaten adam gibi güzelce iç sularda yasak avlanan var mı usülsüzce av yapan var mı diye sıkı bir kontrol yapsalar belki bunu yasaklamak çok hafif kalacak. Yani demek istediğim şu yasak avlananları,kurallara,tebliğlere,sirkülere uymayanları iyice kıskaca alsalar bu küspeli oltaları serbest bıraksalar da olur.Çünkü bir sürü bilinçsiz,ahlaksız insanlar sadece kendi zevkini düşünüp doğayı katlediyor.
merhaba arkadaşlar sazan için yem tarifini hayvanın yaşadığı göle bitki örtüsüne ve göletin yada gölün durumuna göre yapmak bize daha fazla avantaj sağlar örneğin baraj ve göletlerde mısır ve bolie gibi yemlerle avlanabilrsin ama büyük gölerde yada bataklık olan yerlerde balık bunu yadırgıyabilir. ozaman iki seçeneğimiz var ya alıştırmak yada hiç riske girmeden direk solucan takmak yemi seçerken felsefemiz balık yakalamakmı ?büyük balık yakalamakmı ?olucak bence buda önemli ekmek hamurunu kancaya takıp zils sesimi dinlicez bilimsel çalışıp devasa balıklarmı yakalıycaz?? herkse bol şans