Abilerim bugün balık havuzunda çok güzel bir sazan ve alabalık avı yaptım İsteyenlere yer tarif ederim gerçekten zevkli oluyor .. Gece onun heyecanıyla uyudum kalktım..Dedeme sordum gidecekmiyiz diye gidelim dedi..Av yerine geldik (Havuza) Aldım oltamı olta kirası yarım saat 1.5 ytl işte verdik kirayı geçen hafta geldiğimizde 9 tane alabalık tuttum sazanda var havuzda ama çok zor yakalamak .. Neyse işte attım oltayı bi vuruş geldi sazan hayaliyle sardım bi baktım gene alabalık Balığı kovaya attık.Devam ettim atmaya şamandıra gene battı 2.sazan hayaliyle gene çektim gene alabalık Biraz yemleme yaptım ve tekrar salladım..Aradan 10 dk geçti hafif vuruşlar aldım şamadıra batıp çıkıp sürükleniyordu.O bir ara battı ve tasmaladım balığı.Gene sazan hayaliyle çektim çektim ve onun o nefis altın sarısı renkleri belirdi Çok heyecanlandım o an sardım sardım kamışı kaldıramıyorum ama balığın ağırlığından Abandım ve çıkardım karaya havuzun etrafındaki herkes başıma toplandı Ee ne de olsa balikavi.net in üyesi olmak ayrıcalıktır Neyse işte 10 dk daha geçti aradan gene hafif vuruşlar ama almıyor yemi... Dedem dediki oğlum mısır istiyomusun dedi ? Olur dede dedim hem yemede takarız dedim.Aldı geldi dedem mısırı taktım kancama 2 tane attım suya 3-5 dk oldu çok hafif bir vuruş Alabalıktır kesin dedim ve şamandıra suyun içinde.. Gene bir tasma attım ve balık oltanın ucunda sarınca altın sarısı rengiyle endamıyla boyuyla posuyla gene sazanım çıktı Kamışı gene kaldıramadım tüm gücümü ve hırsımı verdim çok rahat kaldırdım.. Gene herkes başımda.. Attık balığı kovaya balığın biri 3.5 diğeri 4 kilo geldi güzel bir gün geçirdim dedeme teşekkür ederim Balıklar + olta kirası 15 ytl geldi Resimleri ekleyeyim ben..
sevgili Anıl kardeşim güzel balıklar yakalamışsın fakat umarım bu balıkları göllerde ve nehirlerde yakalaman ama yinede bu senin için bir tecrübe olmuştuır diye düşünüyorum emeğine sağlık
Anıl kardeşim beni yanlış anladın doğal ortamda kendi çabanla yakalamak daha heyecan verici onu denümek istedim
Haa özür dilerim o zaman Tabiki doğal ortamda o heyecan başka oluyor ama malesef 22 sinde sbs sınavı olduğu için derslere çok yoğunlaştım balığada gidemiyorum balık tutasım geldiğinde buraya geliyorum Saygılar ..
tebrikler anil guzel bir gun olmus senin icin...yanliz bu 3,5 ile 4 kg baliklari ben göremedim toplami mi yoksa 3,-3,5kg
Şu sırtında kan gibi kırmızılıklar olan sazan 4 diğeri 3.5 kilo geldi orda tarttırdık.Yanımızda kameralı telefon olmadığı için resimleri anca evde çektim yoksa kilolarınıda çekecektim.. Saygılar
sen öyle diyorsan anil dogrudur..o ustu kirmizi balikta hastalik var bir tur mantar hastaligidir o adi saprolegnia dir..
Anıl kardeşim tebriler güzel av yapmışsınız Oradaki terazi bozukmuş sanırım 4 kiloluk balık baya büyük oluyo ama olsun avcılıkta böyledir bir kiloluksa üç kiloluk birbuçuk killouksa dört olur bu normal yani
hastlikli bölgeyi veya sen deriyi komple yuz ete bulasmis kisminidasiyir at kalanida hafif tuzla marine veya talatura yap kizgin yagda kizart ye afiyet olsun insana zararli bir bakteri olmamasi gerek...genelde akvaryum ve havuzlarda olusan bir hastalik olsada göl nehir ve denizde olusmasi mumkundur..arasi sira böye baliklar denk gelir...ben yakaladigim zaman bu ti baliklar öldurur cöpe atarim...cunku baliktan baliga temas ettikce bulasir...
Zaten az bir yeri var inşallah deri altına geçmemiştir bu hastalık tarif için teşekkür ederim Mustafa abi
Teşekkür ederim .. Balığı tutunca ordaki abide dediki 500 gram falan gelir dedi karşıya gittik tarttırdık orda 4 kilo geldi diğeri 3.480 mü ne geldi işte ben düz hesap 500 yaptım onu Abi orda kaş göz hareketleri yaptı vay be falan dedi kızardı bende içimden güldüm oh olsun
maşallah anıla çok güzel bir av ve çok güzel bir tercübe ileriki zamanlarda göl ve barajlarda çalışmaya ve doğayı kirletmeden güzel bir balıkçı olacağına inanıyorum sana daha büyükleri için rasgele
Anılcıgım merhabalar Kaçtır cevap yazmak istiyordum senin yazdıklarına, kısmet bugüneymiş Sen yaman bir balıkcısın, çok daha iyi olacağına eminim (zaten 13 yaşında 33 yaşında olan benden daha kayda değer balıklar tutmuşsun ) Ama benim dikkatimi çeken, konuşma tarzın, öğrenmeye açıklığın, efendiliğin. Her yazdığını gülümsüyerek okuyorum, annene ve babana teşekkür etmeli senin gibi güzel bir oğlan yetiştirdikleri için. Ayrıca dedenede öyle, ne güzel dede torun gitmişsiniz balığa... Rasgele...
Banu ablacım çok teşekkür ederim Estafurullah balıkçının iyisi kötüsü yoktur İnşallah daha büyükleri sizlere nasip olur ne diyelim Herkese rastgele..Teşekkürler
Yok abi aslında büyük balık fiyatı 5.5 ytl ydi hemde tarttırdık ama ben abiyle pazarlık yaptım dedimki abi haftayada gelicez yap bi güzellikte 2.750 den al şunları dedim tamam öyle olsun dedi
güzel balıklar sen biraz hazıra kaçmışsın ama yinede güzel bizim burda hazır yok bir balık için gölete düştüğüm bile oluyor