Sazana gideceğim ( ilk deneme )

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında lathander tarafından paylaşıldı.

1. lathander

lathander Levend Turgay

Favori Kamış:
    silikonlu çaparinin hastasıyım
    En İyi Avı:
    bi sürü istarvit
    Merhaba abilerim kardeşlerim,
    Aranıza çok kısa süre önce katıldığımı bazılarınız biliyordur, umarım bu ay yaptığınız organizasyonda birçoğunuz ile yüzyüze tanışacağım. O zamana kadar biraz acemiliği ilerletmek için ve evimin bulunduğu yerin (büyükçekmece) avantajını kullanarak gün aşırı denize veya göle gideceğim.

Bugun saat artık geçte olmuş olsa ilk denememi yapmak istiyorum hava aydınlıkken ( yağmur ve rüzgara rağmen ) göl tarafında olacağım. Gücüm kalmışsa hava kararınca önce deniz - göl birleşim yerine kayıp ordanda deniz tarafına geçeceğim.

Yanımda, forumdaki bir çok mesajı ve bilgiyi okuyarak hazırladığım bir kaç sazan takımı, 2 dip takım, 2 daha az derinlik için ve bir de kendi içimden geldiği gibi tasarladığım takımım olcak. Bir kaçta kaşıklı takım yaptım ama kullanmayı düşünmüyorum.

Dün tüm gün oturdum olta yaptım desem yeridir. İşim üretim işi oldugu için sıkılmadan yapabiliyorum uzun süreler bu tarz işleri :)

Yem ve acemilik dışında pek bir sıkıntım yok gibi :D Büyükcekmece gölü altında deniz midyesinin benzeri midyeler var bunlardan yem olurmu bir deneyeceğim ama ilk defa mısır ve canlı da kullanacağım.

En son olarakta eğer kardeşim bana eşlik ederse kerevit alacağım biraz. Kerevit almak için olta ucuna takabileceğim bir kevgir yaptım dün onuda denemiş olacağım.

Bu hava ve zamanda hiç bir şey çıkmayabilir biliyorum amacım biraz kavrayış ve konsatrasyonumu arttırmak.

Fikir ve yorumlarınız benim için çok değerli.. şimdiden teşekkürler.

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Levent merhaba ;

Büyükçekmecede güzel bir su yokki
    nerede avlanmayı planlıyorsun.

Mezarlığın alt tarafımı?

E-5 Köprüsünün üzerini kastediyor olmalısın ,
    ancak orası malum tuzlu su ve minik minik kefaller ve zarganalar tutabilirsin.
    Arka taraf MimarSinan köprüsünde tatlı su tuzlu su birbirinden baraj sebebi ile ayrılıyor.
    göle doğru devam ettiğinde Mezarlığın alt tarafı olabilir.

Deniz için ise : Astsubay Ordu evinin yanında malzeme satan bir dükkan var.
    Mutlaka bilirsin "MINIK",
    orada günlük taze Sülünes alıp Yem problemini çözersin.

Son düzenleme: 6 Eylül 2007
  3. lathander

lathander Levend Turgay

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bi sürü istarvit
    ben anlatmadan aynen anlatmışsın hepsini :)

12:00 gölde mezarlığın biraz daha ilerisinde bir yarım adacık buldum.
    ordan 3 olta attım ama hiç birşey vurmadı, gerçi %70 benim acemiliğimden.

Sonrasında denize dalgakıran tarafına bakındım ardından vazgeçip sahilin sonundan başladım, bende yine bi numara olmadı. Yakınımdaki biri 2 tane küçükçe zargana yakaladı.

sonuç olarak akşam 2100 gibi eve döndüm. Hiçbirşey tutamadım ama hiç sıkılmadım. Çok uzun zamandır yapmak istediğim birşeydi iyi oldu.

Büyük ihtimal denizde pratik yapmaya devm ederim, göl için biraz erken bana diye düşünüyorum.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Levend selam

Aşağıdan devam edebiliriz.

Büyükçekmece ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13617

5. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

Yem ve acemilik dışında pek bir sıkıntım yok gibi Büyükcekmece gölü altında deniz midyesinin benzeri midyeler var bunlardan yem olurmu bir deneyeceğim ama ilk defa mısır ve canlı da kullanacağım.

dostun eğer orada bu bahsettiğin gölette midye varsa başka yem kullanmana gerek yok o mıdyelerden topla kancaya yatay şekılde tak yeter yemlemeye dahi gerek yok

6. lathander

lathander Levend Turgay

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bi sürü istarvit
    evet deniz midyesi gibi ama biraz daha uzun ve yatay bişi tek tekler deniz midyesi gibi salkım saçak değil.

bu arada aşağıdaki fotoğrafı geçen gün göl kenarında çekmiştim. bunlar deniz midyesi gibi olanların kalıntıları, ama bahsettiğim yatay olanlar halen suyun içinde kalıntısı yok fazla.

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    ...

Turnayı da yakalamışsın ancak biraz geç kalmışsın sanki :D

8. lathander

lathander Levend Turgay

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bi sürü istarvit
    ehehe hadi ya ben bıyıklı sanmıştım bunu ağzı aşada gibi.. o yüzden bıyıklının konusunada koydum resmi :D

9. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

resmın forumda açılmamış gözükmüyor ama farketmez mıdye olsunda sazan dayanamaz artı birde mıdye kanama geçirirmiş aadet gibi ayıplamayın ha gerçekleri anlatıyorum o döenemde sazanın tepkısı nasıl oluyor bilmiyorum ama tahmınım daha hızlı ve fazla etkı edeceği fikrindeyim mıdyenın içi pembemsi bi hal alıyor sulanmış gibi hanı tuzu ekeleyınce oluyor ya öle yanı bizim avlaklarda mıdye yok ama gediz çayında avlanıyorum bazen bu mıdyelerden orda var iyi sonuç veriyor hele akar yerin durulmuş gibi olan yerlerine dip atıyorum o zaman müthiş oluyor zaten mıdyede o tıp yerlerin hemen kıyısında oluyor

10. necobey

necobey

Ya bu midyelerde nerden çıktı bende dün gittim B.Çekmece gölüne sanki birileri çuvallarla doldurup göl etrafına boşaltmış gibi duruyor içleride boş sadece kabuk

11. lathander

lathander Levend Turgay

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bi sürü istarvit
    evet milyonlarca var ve heryerde, yürürken çıkan ses öbür kıyıya kadar gidiyordur eminim :(

12. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Rastgele..