Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Uzun zamandır sizleri takip ediyorum, raporlarınızı merakla okuyorum birçoğuna da imreniyorum.Sitenizde dostluk arkadaşlık çok güzel. Ben de size ufak bir rapor sunayım dedim Saat 14.30 da okuldan arkadaşla çıktık eve gelip hemen hazırlanıp 15.30 da avlağımıza vardık. Avlakta bizden önce gidenler epey bi gök ala almışlardı. En az alan belki 60-70 tane almıştır Oltaları hazırlayıp suyla buluşturduk peşpeşe derken 40 tane gök ala da biz aldık. Bu arada sazan oltası diple buluşmuştu Derken saat 16.30 civarında aynalı sazan geldi. Saat 17.30 da eşyaları toparlarken birden zil çaldı pullu sazan da livara girdi. Fotoğraf eklemeyi bilemediğim için fotoğrafları şu an koyamıyorum ama öğrenince ekleyeceğimD:mrsparkle
Öncelikle hoşgeldiniz Çektiginiz Fotoğrafları Siteye Ekleme Bu konuyu incelerseniz rahatlıkla raporlarınıza fotoğraf ekleyebilirsiniz ..
http://imageshack.com/a/img62/6742/6gbu.jpg http://imageshack.com/a/img600/2059/3dzj.jpg http://imageshack.com/a/img69/930/wn3p.jpg En son fotoğrafta en büyük alam
Hoşgeldiniz foruma... Alabalığı ben gökkuşağına benzetemedim, gölden mi yakaladınız bu balığı? Kusura bakmazsanız bir de sorum olacak,amacım kırıcı olmak değil gerçekten.Limiti, sirküleri geçtim de ne yaptınız 2 kişi 40 tane balığı? Her biri 300-40 gram olsa 12-16 kg arası balık? Rastgelsin...
Öncelikle teşekkür ederim. Fuat36 hocam gökala değil zaten. Benekleri kırmızı olmasa da orijinal alabalık o. Balıkları ne yaptığımıza gelince eşe dosta veriyoruz herkes nasipleniyor doğanın nimetlerinden. Sirkü konusuna gelince balıklar sirküye uygun. Geçen cuma barajda balık havuzu patladı oradan kaçan balıkları tuttuk sayı o yüzden çok.
Anlayışlı cevabınız için teşekkür ederim, geçenlerde Ankara'da bu balığın epey büyüğünü balıkçı tezgahında görmüştüm. Yine de gökkuşağı alabalığın limitinin günlük 10 adet olduğunu belirtmek isterim. Tabi sizin ki gibi istisnai durumlarda, balık çiftliği patlaması ya da diyelim ki balık çiftliği sahibi gönüllü olarak bıraktı balıkları, nasıl davranmak gerek o da çok belli değil, limitlere uymak mı yoksa bu fırsatı iyi değerlendirmek mi lazım, ben de tam kestiremiyorum... Rastgelsin....
Hocam yüksek ihtimalle çiftliği kendileri patlattı devlet destekli olduğu için sigorta karşılıyor. Aslında yaptığımız doğru değil fazla balık tutmuşuz sen yazınca fark ettim. Ama bizim burada durum çok vahim özellikle nisan mayıs haziran temmuz aylarında aşırı derecede balık tutuluyor. Boy olarak sirkülere uyuluyor çünkü balık çok bol oluyor fakat sayı konusunda bunu söyleyemem. Yalnız en azından ben bundan sonra dediğiniz gibi onu geçmeyeceğim.
Bu arada fuat hocam bu balık alabalık değil mi sizce bundan biz arada tutuyoruz tuttuklarımızda büyük oluyor genelde.
Balık alabalık, alabalık olmasına ancak alt türü nedir acaba? En yüksek ihtimal deniz alası, salmo trutta labrax. bu türün de kültür üretimi yapılıyordur belki balıkları tuttuğunuz suda..
Şurda doğru şekilde av raporu paylaşınca triplere giren kişiler bu denli konularda neden o şekilli paylaşımlarını yapmıyor merak etmiyor değilim.Günde 50 60 balık hım süper.
O konuyu güzel bir üslupla halletmiştik, arkadaş da kabul etmişti adet olarak fazla tuttuklarını, yeni bir tartışma çıkarmanın faydası yok bence...
Bu balığın kültürü yapılmıyor ama balık barajda var. bu türden ben birkaç adet daha almıştım başka tutanlarda gördüm. Genelde boyutlarıda büyük oluyor.
Sazanlar mutfağa girdiğine göre muhtemelen mideye de girmiştir. Lezzeti nasıldı? Pullu ve aynalı arasında fark var mı lezzet olarak? Nasıl pişirdiniz?
erdemevren hocam kusura bakmayın konuya daha yeni baktığım için cevabı ancak yazıyorum. Pullu ve aynalı arasında lezzet bakımından çok fark göremedim. Ben tatlısu balıklarının genel lezzetini çok seven biri de değilim fakat bazen arkadaşlara veriyorum onlar çok beğeniyor her ikisinide. Bir de şunu belirteyim sazanı kızartma yapacaksanız eğer bolca mısır unu ile boca etmelisiniz o zaman tadı güzel oluyor nuget gibi kızarıyor maşallah