öncelıklere herkese selam eder bol sazanlı avlar dılerım..bu konuyu acmadakı amacım kendı ıstanbul dısında kendı avlagımda av yaparken alısıla gelenden farklı bı yontem uygulamam ve yoredekılerınde aynı yontemle avlanması balık avı sıtesınde hıc denk gelmedım ve sızlerle paylasmayı uygun gordum..100-120 mılımlık mısına avlagınız yesıllık yosunluk bı yerse yesıl mısına olması daha uygun kayalık taslık alansa beyaz mısına.. kasnaktan gelen mısınamıza bır adet ıgnesız ortası delık olan kuspeyı takıyoruz mısınanın ucunada bır adet fır dondu baglıyoruz.40 mılımlık bır mısınayı 50-60 cm kadar kesıyoruz bı ucuna mustad 505 1 nolu ıgnemızı baglıyoruzıgneyı bagladıktan sonra tuhafıyeden satın aldıgımız yaklasık olarak bır mısket buyuklıugunde delıgı buyuk sarı boncuklardan ıkı adet ıgnesız taraftan mısınadan gecırıyoruz. ıgnesız olan trafada bır adet ıgne baglıyoruz ve boncukların bırıne dıger ıgneye getırıp yapmıs oldugumuz takımı ıkı ye katlıyoruz ıgnelerın bırı alt ta bırı ustte kalacak sekılde ust kısımdan baglıyoruzve fır donduye takıyoruz bısmıllah dıyıp suya atıyoruz.kasnagı buyuk bı tasın altına saklıyoruz yere gomup saglamlasırdıgımız agac dalına mısınanın bosdlugunu alıp baglıyoruz mısınanın suya yakın olan kısmınada bı tas parcası koyuyoruz ve demledıgımız cayı yudumlamaya baslayıp sessızce muhabbet edıyoruz bıraz uyuyoruz gezıyoruz vb vb... bu teknıkle cektıgımız en hafıf sazan 3.5 kg daha ufagını almadık.bahsetmıs oldugum takımın kaba taslak cızımı alttakı lınkte mevcuttur...herkese rast gelsın..farketmeden bı kusur ısledıysem affola.... http://tr.netlog.com/ubujavine23 bu yontemı denıyon olursa rndımanı konusunda bılgı verebılırmı acaba bı de avlagının su yapısı hakkında
mehmet bu yöntem 2/2 tebliğlerde yasaklanmıştır küspeyi olta üzerinde değilde ancak kırpıntı haline getirdikten sonra yemlemede kullanabilirsin
abı kuspenın yasaklandıgını bılıorum ama iğnesız özel yapım farklı bısı yanı ben daha once gormedım resmı olsaydı keske 15 gun ıcınde koye gıdıcem avlaga da ugrarım sole bı bakarım ne var ne yok eger kuspeyı yapan amca dukkanında olursa elınde de varsa resmını ceker paylasırım sızle...olmazsa kendı kuspemı yaparım artık ne yapım
Küspeli olta yasak ama bu sitemde bir iğneli olmak üzere serbest. Küspe boşta olduğu için üzerinde de iğneler olmıcak normal bir sistem tek fark fırdöndü üzerinde boşta kalıp 5*5 küspe var.
2/2 teblıg de yer alan su cumle : f) Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,........... bızım ıcın acıklayıcı olur umarım
bu şekilde yasağa takılmam diyorsan sana kolay gelsin inşallah kimseye yakalanmazsın zira oltanın ucunda küspe ve ondan sonrada sallanan bir adet iğneyi jandarmaya nasıl açıklarsın orasını ben bilemiyeceğim
abıcım teblıgı bastan sona okudum ve yasagın ıgnelı kuspeler ıcın gecerlı oldugunu dusunuyorum bu yıl av yapmadan once avlagımın oldugu bolgeye bakan ılce jandarma karakolu yolumun ustunde bı ugrayıp ayrıntılı ve daha acık bı bılgı alıcam.aldıgım bılgıler dogrıltusunda hemen buraya yazıp senı ve dıger uylerı bılgılendırıcem 1 hafta 10 gun ıcınde sızınle paylasırım.oyle yada boyle kuspe yasak derlerse bende kendı ozel hamurumu kullanırım oda ıyı randıman verıyo yakında onu da sız lerle paylasırım....gorusmek dılegıyle hayırlı aksamlar
Bu yöntemi küspesiz olarak da çeşitli şekillerde kullanıyoruz. Küspeli takımla ilgili çelişkiler giderilmedikçe tartışması bitmeyecek. Bu durumda küspeyi geçip başka yöntemler geliştirmemiz gerekiyor. Mesela ''ekmek arası'' olabilir. Bence jandarmaya danışmaya gerek yok. Her karakoldan farklı cevaplar alabilirsiniz. Jandarmayla aramızda geçen diyalogları yazsak best-seller yaparız.Bütün sazancıların bir yıllık malzeme masrafı çıkar Ayrıca 100-120 lik misinaya neden gerek duyuyorsunuz anlamadım. Kasnak yerine makina-kamış kullanın kaliteli 0,40 misinayı geçmeyin.
arkadaşlar bu konuda size yardımcı olayım, mehmet arkadaşımızın söylediği yöntem etkili bir yöntemdir, ancak kösteği kısa tutmanız daha verimli olacaktır, ayrıca iğnenin saçak olarak tabir ettiğimiz misina kısmına boncuk boilli, veya mısır gibi yemler kullanabilirsiniz, tercihim boncuk veya boilli olur, çünki gerçekten daha iri sazanlar yakalanıyor, bu yöntemi geliştirmek sizin elinizde, örneğin ben takoz küspeyi dörde bölüp deliyorum, daha hafif oluyor. küspeli olta sirküsüne gelince, arkadaşlar küspeli olta ile avlanmak yasak değil, yeni sirküye göre 6 iğne değil enfazla 3 iğne kullanılabilir, yani yasak küspeye değil, iğne sayısına gelmiştir, ve artık sirküler yılda bir değil 4 yıldabir değişecektir, bu yıl marmara bölgesi sazan yasağı 15 mart ve 14 hazirandır, iç anadolu bölgesi 1 nisan ve 1 temmuzdur, zaten bu mevsimde sazan avlamak oldukça zor ve sabır ister, sizlere tavsiyem bu mevsimde sazan avlamak isterseniz imkanı olanlar samsun altınkaya barajına gidebilir, daha verimli bi av olacaktır, son olarak unutmayalım bu mevsimde sazan ne boiilli ne mısır nede benzeri yemlere saldırır, ençok küçük balıklara saldırır.özelliklede levrek yavrusu olan yerlerde. herkese iyi avlar
topragım gereklı acıklamayı yaptı sanırım bende dun koyu dayımı aradım dayım da usta sazan avcılarındandır...kendısıne konuyu sordum kendınden ıgnelı plastık kalıp ıcerısındekı kuspelerle avlanmanın yasak oldugunu soyledı yanı ıgnesız kuspeler kullanılabılır dedı ben yıne de karakola sorup ayrınılı bı bılgı alıcam..topragım saolsun aydınlatıcı bı bılgı verrdı...ustam ada nın neresındensın
merhaba arkadaşım, ben hasırcılarda esnafım, ismim oğuz, buyur gel bi çayımı iç, bilmiyorum nekadar balıkçısın. ama sadece sazan avlıyorum, biliyosun nehrimiz var çaylarımız var göllerimiz var ama diğer balıkları yakalamak bana keyif vermiyor, o yüzdende sezonu dörtgözle bekliyorum, açılışta çerkeşlideyim inşallah, 1 temmuzda da samsun yozgat yaparız. seninle tanışmayı çok isterim
kısmetse olur ben akyazılıyım.bıgun tanısırız ınsallah.memleketımın tası topragı sazan kaynıo sezon yarın kapanıo acılomasını bekleyecez< artık gorusmek uzere sımdılık kacmam lazım .herkese ıyı gunler
İçsularda amatör avcılık MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) (3) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. arkadaşlar yapmayın allahaşkına tebliğler resmen küspeli olta yasak demiş bir iğnede olsa on iğnede olsa yasak lütfen kendi kafamızdan yorum yapmayalım
arkadaşlar yapmayın allahaşkına tebliğler resmen küspeli olta yasak demiş bir iğnede olsa on iğnede olsa yasak lütfen kendi kafamızdan yorum yapmayalım [/QUOTE] Aytekin kardeş, boşuna nefes tüketme. Yasaklama gerekçesi ne kadar mantıksız geliyorsa ona uymama mazeretleri de o kadar mantıksız. Ben de bunu anlayabilmek için çok zorlanmama karşı, kullandığım çok yöntem olduğu için aldırmadım. Onlar da bu yöntemleri bulacak ve uygulayacaklardır. Benim gönlümden geçen '' Bu yasağı koyanlar ile sazan avcılarının bir panelde buluşmasıdır.'' Keşke bunu gerçekleştirebilecek kadar ileri bir toplum olabilsek. Söyleyecek çok şey var. Küspeyi sürdürmek isteyenleri çok iyi anlıyoruz. Ama yasağa uymak zorunda kalmalıyız. Bunu anlatabilmek ve genç avcıları ikna etmek zor.
Aytekin kardeş, boşuna nefes tüketme. Yasaklama gerekçesi ne kadar mantıksız geliyorsa ona uymama mazeretleri de o kadar mantıksız. Ben de bunu anlayabilmek için çok zorlanmama karşı, kullandığım çok yöntem olduğu için aldırmadım. Onlar da bu yöntemleri bulacak ve uygulayacaklardır. Benim gönlümden geçen '' Bu yasağı koyanlar ile sazan avcılarının bir panelde buluşmasıdır.'' Keşke bunu gerçekleştirebilecek kadar ileri bir toplum olabilsek. Söyleyecek çok şey var. Küspeyi sürdürmek isteyenleri çok iyi anlıyoruz. Ama yasağa uymak zorunda kalmalıyız. Bunu anlatabilmek ve genç avcıları ikna etmek zor.[/QUOTE] abıcım yasakları anlıoruz ama teblıgde cok sayıda kuspelı ıgne ıle ıbaresı oldugu ıcın ıkılemde kaldık kuspe yoksa boılı var cesıt cesıt hamur var farklı yontemler var.bız sadece bu ıkılemı cozmeye calısıoz .illa kuspeyle avlanıcaz dıe bı dusuncemız de yok yanlıs anlasılmayalım dıye bu acıklamayı yapmak ıstedım...
aytekın abı bu sabah avlagımıma gıttım su sevıyesını gozlemlemek için su en ust sevıyede ve donustede jandarma karakoluna ugradım kuspe konusunu konusmak ıcın .özellıkle belırttım iğneyle kuspeyı ayrı ayrı tekmak yanı kuspeye ıgne takmadan ıgneyı kuspeden bagımsız takıma takmak yasakmı degılmı dıye sordum astsubayın bırıne soyledıgı teksey su oldu kuspe yasak amaaaaaaaaa kuspeyle ıgne bagımsızsa bı sakıncası yok kullanabılırsın dedı.sımdı benım kafam karıstı.teblıgı soledım teblıgde kuspe yasak yazıo dedım ya kardesım bende anlamaadım kı tek sen gelmedın kı buraya dedı koyden gelenlerde oldu kuspe ıgnesızse kuspeyle ıgne bagımsız olması sartıyla ızın verıyoz dedı teplıgde ıgnelı kuspeyle avlanmanın yasak oldugunu belırtmıs burdada ıgnesız kuspe kullanıldıgı ıcın musace edıcez dedı.abı karakoldakılerınde kafası karısmıs..teblıgı hazırlayanlardaha acıklayıcı ıfadeler kullansalar bu karısıklık olmayacak ama ne olursa olsun benım kuspe kullanmaya nıyetım yok komutanın da kafası karısık heralde en ıyısı teblıge uymak....
bu bahsini ettiğiniz takımda okuduğum kadarıyla zannedersem kurşun falan yokmu?? ya ben yanlış anladım,yada siz yazmayı atladınız. ama bu takımın can alıcı noktası boili yerine geçen plastik misketlermi oluyor, yoksa takımın bağlanış şeklimi? küspeyle av yasaksa yasaktır,onun yerine başka alternetifler kullanabiliriz.o kadarda önemli değil.
ewet bu takımda kursun yok kursunun vazıfesını kuspe goruyordu kuspe yasaklandıgı ıcın gezer kursun ısımızı gorur 50 lık veya 75 lık uygun olur takımın can alıcı noktası mısket buyuklugundekı plastık boncuklar hıc bos donmedım sezon acılınca avlagınızda bu teknıgı mutlaka deneyın sazan gıbı atlarlar sazanlar rast gelsın