Sazancılara ....?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında tunacı_44 tarafından paylaşıldı.

1. tunacı_44

tunacı_44 Metin

Sayın abilerim. Şu boncuklu takım tam olarak nasıl oluyor. Resimli bir anlatım yapabilirmisiniz? Eeee nede olsa sezon yaklaştı. Hazırlıklarımı bir an önce tamamlamak istiyorum.

2. yuvacıklı

yuvacıklı Hasan ÇAĞLAYAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE ALL AROUND CARBON KAMIŞ 150-300G 3.80
    Favori Makine:
    wiking 5000
    En İyi Avı:
    Daha en büyüğünü tutamadık.(En son 14 kilo aynalı)
    Bu boncuk meselesi 2 sene önce bursalılar tarafından başlatılmış geçen sene adapazarı tarafına yayılarak internet ve forum siteleri sayesinde tüm türkiyeye yayılmıştır. Sarı boncuğu ilk duyduğumda bir araştırma yaptım ve geçen sene samsunda bunu denedim. Boncuğu takacağınız kanca ve boncuğun büyüklüğü birbirine orantılı olmalı. Boncuk kancaya takıldığında tam kanca boğum kısmında kalmalı. Ne kanca başında nede kanca ucunda. Buna dikkat etmeli. Kancaya tek boncuk konulmalı. Eğer iki boncuk takarsanız boncuklar birbirini sıkıştıracağından sazan kancayı ağzına aldığında boncuk kancadan kaymayacak böylece kancanın sazana batma riski azalacak.

Ben 01 mustad kancaya taktığım tek boncuk ile 9,5 kiloluk sazanlar aldım.
    Ancak boncuk plastik olduğundan kokusuzdur. Sazanı oltayı attığımız böyleye çekebilmek için boncuklu yaptığımız takıma küçük mısır küspeleri eklersek hem koku hem de görsellik balımından sazanı cezbetmiş oluruz diye düşünüyorum.

Bu takın denenmiş ve mısırlı takıma göre daha çok randıman alınmıştır.
    Sözün özü sazan tutmak ve gelen sazana kancayı batırmak istiyorsak kancaya tek boncuk takılmalıdır ki sazan boncuğu ağzına aldığında tüküreceği zaman kanca üzerinde boncuk rahatça gezerek kanca sivri kısmı açığa çıksın.

Umarım verdiğim bilgiler açıklayıcı olmuştur.

3. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    metin kardeşim, bir bursalı olmama rağmen bizim buralarda boncuk kullanımı oldukça yaygın ama her avlakta iyi sonuç alamazsın...sana örnek vereyim bilecik-çerkeşlide sazanlar genelde boncuk ile yakalanmakta(mısıra pek gelmiyolar nedense?)bursa-aksuda ise mısırdan başka yeme gelmiyolar(ne boncuk, ne solucan nede bolii)

sazan takımında genelde tek iğneli takım kullanılmakta bunu biliyosundur.eğer makinalı olta kullanıyosan makina üzerinde 35-40 mm misina uygun.ana bedene stoper denilen lastiklerden geçir ve lastiği biraz geriye çektikten sonra istediğin ağırlıkta bi kurşun geçir(gezer kurşun)..ve misinanın ucuna bir fırdöndü bağla rengi siyah veya sarı olsun(beyazlar cok dikkat çekiyor)..iğneyi bağlayacağın köstek uzunluğu ise 30 cm yeterlidir.köstek kalınlığı sana kalmış biz genelde makinanın üzerindeki misina ile aynı kalınlıkta bağlıyoruz..kösteğin diğer ucunu ise furdöndüğün boşta kalan halkasna bağlıyoruz..iğneyi ise yakalayacağın balığa göre kendin seç..oltan hazır olduktan sonra boncuğu iğneye geçir..boncuğu iğneye taktığında iğnenin ucundan çıkmayıp iğne üzerindeki dişli kısma takılıp geri cıkmaması lazım..bide boncuk köstek boyunca hareket edebilir o sorun olmaz zaten oltayı suya attığında oltanın boşluğunu alırken boncuk tam olarak iğnenin üzerine oturuyor..

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sizin aradığınız bu mu bilmiyorum ama, gördüğünüz gibi kefale bile kullananlar var.

5. avcı38

avcı38 MUSTAFA ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    D.A.M FİGHTER PRO
    Favori Makine:
    OKUMA REVENGER PRO
    En İyi Avı:
    1 KİLO TURNA.
    bkz:avatarım

6. erciyes_7215

erciyes_7215 ömer öner

En İyi Avı: