selam 3 haftadır sazan için çıkyoruz henüz tık yok paslandık galiba denemediğim yem kalmadı ben çatlamadan yardımcı olun üstadlar
Uğur abi sanırım bilginiz yok. Şu anda Sazan avı kanunen yasaklanmış durumda. Aşağıda verdiğim bilgileri incelerseniz, kendi bilgilerinizi de güncellemiş olursunuz. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Türlere İlişkin Yasak ve Sınırlamalar İçsularda avlanabilecek türler ve zamanlar MADDE 7- (1) İçsularda amatör balıkçılar tarafından avlanabilecek günlük limit bilgileri çizelge-4’te, zaman yasakları çizelge-5’te yer almaktadır. Çizelge-4 İçsu Balıkları Türler Latince adı Boy Limiti (en az) Miktar Limiti (en fazla)**** Kapalı sezon Doğal alabalık (Bütün türler) 20 cm. 3 adet 01 Ekim-31 Mart Gökkuşağı alabalığı O. mykiss Yok 10 adet * Sazan C. carpio 30 cm. 10 adet ** Kadife Tinca tinca 22 cm. 10 adet ** Sudak S. lucioperca 22 cm 10 adet 15 Mart - 30 Nisan Tatlısu levreği P. fluviatilis 18 cm. kg 15 Mart - 30 Nisan Tatlısu kefali Leuciscus cephalus 20 cm. kg *** Şiraz Capoeta.sp 20 cm. kg ** Turna Esox lucius 40 cm. 10 adet 15 Aralık-31 Mart Yayın Silurus glanis 70 cm. 1 adet ** Diğer türler ====- Yok kg ** % 5 küçük boylara izin verilir. Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. * Orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon uygulanır. Bunun dışındaki iç sularda kapalı sezon yoktur. **Bu türlere ilişkin zaman yasağında, Çizelge-5’deki il grupları için verilen yasak dönemler uygulanır. *** Orman içi sular hariç akarsularda kapalı sezonu yoktur. Akarsular dışındaki iç sularda çizelge- 5’teki yasak dönemler uygulanır. **** Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır. Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları İLLER YASAK DÖNEM Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak 15 Mart –15 Haziran Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 1 Nisan–30 Haziran Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat 15 Nisan–15 Temmuz Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van 15 Mayıs – 15 Ağustos Yukarıda da görmüş olduğunuz üzere Sazan avı 1 Nisan-30 Haziran arasında yasaklanmış durumda. Tebliğ1/2 yi aşağıda ki linke tıklayarak okuyup öğrenebilirsiniz. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
Süper bir anlatım. Bu bir ekol Lütfen vurgulara, renk ve punto büyüklüklerine bakar mısınız? Tüm bunları söz ile ifade etmeye kalksak sanırım on sayfa yazı çıkar harika da bir makale olurdu. Ellerine sağlık Serdar. Gerçekten çok bilgilendirici bir anlatım olmuş.
serdar kardeşim sosuz teşekkür ederim 15 yıldır çıkamıyordum balığa(göl bile göremedim),bizim zamanımızda her önüne gelen her balığı tutardı tabi şimdi şikayet ederiyoruz balık yok diye ama siz gençler çok bilinçlisiniz saol,öğreneceğiz,burda olmaktan mutluyum 15 haziranı bekleyecem.
Ankaradaysan 30 haziran abi karışıklık olmasın. Bu arada o sazan dediğin arkadaşı kaybedeli çok oldu,bizde senden farklı değiliz ,bulamıyoruz. Yeni sezonda aramalarımıza devam edecez inşallah. Şunun şurasında 1 ay kaldı bakalım ne olacak........