Önceki yıllarda 3 kglık sazanların alınabildiği bir baraja sazana gideceğiz. Ancak bu yıl nedense hep küçükleri denk gelmiş dayımlara. Bunların irilerini nerde aramalıyım? Derin bölgelerdemi yoksa sığ sudamı.. Yada geniş düzlüklerdemi yoksa küçük koylardamı.. Dayım suyun geldiği yerde yani barajın sonunda irileri olur diyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum iri sazan tutmak için nasıl bir bölge tercih etmeyilim kısacası. Saygılar...
Genelde hep küçük geliyor ama bence en mantıklısı büyük kanca .büyük yem. sabır ve yemleme . Bir kaç ustamız tavsiye etti avlakta gümüş balığı varsa dip oltasıyla iyi sonuc alınabiliyormuş. http://www.avmarketi.com/asp/product/16043/Silverstar-NEmmO-maket-balik-5cm bunu sipariş edicem deneme şansım olursa haftaya sonuclarını av raporunda görebilirsiniz Bu linkteki 1. sıradaki maket aynı gümüş benzeri ağız kısmındaki plastiği kesip karın altındaki kancayı çıkarıp denemek istiyorum . Yani kırk takla atıcam ama trofeyi haftaya yakalarım diye düşünüyorum.
İğnelerim oldukça büyük. Lakin ben bi gölün hangi kesimlerinde gezindiklerini öğrenmek istiyorum. Yasal olmayan bi av olsada dayımlar 5 kişi 3 günde 120 tane tutmuşlar. Hepsi 300-400 gram. Önceki yıl baraj tam dolmamışken o bölgeden 3 kiloluk sazanlar alıyorlardı. Bu sefer bir tane bile iri çıkmamış. Öyle tutacağıma hiç tutmayayım daha iyi. O yüzden 0/1 no iğne kullanacağım. Ama asıl sorun şu: Bu iğneleri ağzına sığdıracak balıkları o gölün neresinde aramalıyım?
İşin özü şu büyük balıklar genelde sazlıkların dibinde ve göllerin orta kısımlarında dolaşırlar,ama bu kıyıdan ve sazlık olmayan alandan büyük balık çekilemiyeceği anlamına gelmez,sonuçta balık kısmet işidir :thumb:
Sıcak yaz günlerinde su sıcaklığı artar sığ bölgeler balıkların hoşlanmadığı kadar ısınır ve derin bölgelere inerler, biz geçen hafta gittik ortalama 1.5 kg aynalılar yakaladık, sığ bölgedeki oltalar neredeyse boştu ama bizden daha derin bölgelerde, barajın set kısmına yakın olta atanlar daha verimli av yaptılar.. benim gözlemlediğim şu günlerde derin yerler tercih edilmeli.. birde yem olarak mısır takıp olta attığımız bölgeyi mısır ile yemliyoruz.. ufak balıklar mısıra pek itibar etmiyor genelde kg üzeri balıklar vuruyor. sarı boncuk ilede yakaladık hatta büyük boncuğa çok güçlü bir vuruş aldık ama iğneden kurtuldu, tahminim 5 kilo üzeriydi.. bizden 2gün sonra giden bir arkadaşım bizden daha derin bölgede olta attı ve en büyüğü 4.5kg diğerleri ortalama 1.5 kg 7adet sazan yakaladı.. bunlar benim gittiğim gölette gördüklerim her mera aynı şekildemidir bilmiyorum.. sabah gün doğarken ve öğlen 3 4 gibi mısır ile yemleme yapıyoruz. kısmetse bayramda 2 gün kamp yapıcaz. rastgele..
büyük sazan için yem olarak mısır kullanmak mantıklı, yer olarak sabah ve akşam saatlerinde balık yaylıma yemlenmeye gideceği için kısa bunun dışında ısıdan derine çekileceği için uzak olta atmak mantıklı. Bununla beraber balık işinin nasip işi olduğunu hiç unutmamalıyız eğer nasipte baba sazan varsa 3 metrede de geliyor 100 m. dede değilse olmuyor.