Öncelikle herkese iyi günler.Bugün saat 15:30 ile 19:30 arası bir sazan avı gerçekleştirelim dedik.İki takım kullandık biri normal dip oltası iki kancalı.Diğeri ise gittim özel olarak 50 gr çekerli mantar aldım şamandıralı yapalım diye.En üste şamandıra ortaya 35 gr kurşun en ucada kanca takarak bir takım dizdim.Yem olarak mısır kullandım.Öyle bir yere olta atıyorum ki inanın balıklar şamandıramın yanında zıplıyor sürekli.Şamandıra plastik şamandıra.Uzağa atabilmek adına yüksek çekerli bir şamandıra kullandım.Balıkların sürekli oltamın gittiği yerde zıplaması halinde neden benim mısırları alıp şamandırayı dibe çekmiyorlar anlayamıyorum.Bu durum sizce neden kaynaklanıyor.Tamamen yanlış takım mı kullanıyorum? TEŞEKKÜRLER
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55021 UYGULAYIN KURAL OLAN 10 SAZANDAN FAZLASINI ALMAYACAK SEKILDE GERİ GELİN
Peki oynayan balıkların sazan olduğuna eminmisin? Genelde sazan avlaklarında gümüş de çok olur malum, su üstüne yakın iyi de çırpınırlar, yavru sazan da olabilir? iri sazan gelip şamandırayla oynamaz çünkü.. küçük balık şamandıralı takımı yerinden dahi oynatamaz zaten.. benim tavsiyem iki yumurtayı bir poşete kır, içine hamur oluncaya kadar azar azar un karıştır, bol tuzlu yap. Suda dağılmayan güzel bir hamur elde edersin, birde solucan dene. solucanı da cimrilik yapma bütün tak, kuyruk kısmı en az 1 cm iğne dışında kalsın, balığı cezbecedek hareketler yapsın. eğer avlak derin ise şamandıralıyla skor balık tutamazsın. dip takımı iş görecektir. Bol şans..
Avlak derin yerde abi sazan olduğuna eminim çünkü bu avlaktan daha önce gümüş çıktığını görmedim bir de atlayan balıklar kiloluk balıklar yani büyük hayvanlar.Solucanı da kızılkanat ve levrekler sürekli didikler diye düşünüyorum.Sanırım şamandıra iş yapmayacak.Ya dediğiniz gibi hamurla avlanacağız ya da yaylı olta ile.Tabiki yaydaki kanca sayısı kuralına uyarak.Şimdi ben bu şamandıralı takımı boşa mı kurdum
Kardeş paylaşım için teşekkürler bu hamuru dip oltasında mı kullanıyoruz yoksa şamandırada iş yapar mı?
Sevgili Ramazan, hemen üyelik iptaliydi, banlanmaydı diye tuturmayacaksan bir yanlışı düzeltelim. Sazan avı limiti son tebliğle günlük 5 adet olarak değiştirildi. 10 tane eskidendi yani. Önceki konunda da bir abimiz yazmıştı, gözünden kaçmış sanırım. Bir de not: Mesaj yazımında tamamiyle büyük harf kullanmak; bağırmak ve sinirlilik halini ifade eder. Muhataplar açısından hoş karşılanan bir durum değildir. Kastın bu yönde değil biliyorum ancak yeri geldi, hatırlatmış olayım. Selamlar.