sazanları canlı tutmak için ne yapmalıyız?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    Arkadaşlar. Daha önceki avlarımızda tuttuğumuz sazanları av bayiinden aldığımız,iplikten dokunmuş, gözenekleri 1 cm genişliğinde olan filemize koyup suya öyle bırakıyorduk. Ancak balığın üst yüzgecinin en ön kısmında çok sert ve tırtıklı bir yer var. Orası bu fileye takılıp dolanıyordu sürekli. Balık bundan kurtulup suda rahat hareket edemediği gibi, biz bile av sonunda çıkarmak için çok çaba sarfediyorduk. Birde sudaki ıstakoz benzeri(sanırım kerevit diyorlar) bir tür filedeki balıklara aman vermiyordu. Bir sabah kalktığımızda balığın birini filenin içinde parçalamış olduklarını gördük. Bu nedenle son avımızda naylon çuval kullandık. Çuvalın içine su giriyordu. Ama gözenekleri çok çok ufak olduğundan ne balığın yüzgeci takılıyordu, ne de o ıstakoz benzeri tür balıkları rahatsız edebiliyordu. Ama gel görki, bu seferde 9 balığın 5 tanesi ölmüştü. Sazan gibi dayanıklı bir balık neden öldü merak ettik. Acaba çuval dar geldiği için olabilirmi? Çünkü, aynı derinlikte filenin içinde ölmemişlerdi daha önce, ama bu sefer çuvalın içinde öldüler. Bir fikri olan varmı? Paylaşırsanız sevinirim.

2. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Büyük boy tel livar kullanırsan bu tip problemlerle karşılaşmayacağını umuyorum.

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ahmet abi tel livar kullanabilirsin ama bu seferde balıkların yüzgeçleri parçalanır pulları dökülür vs.Sazan için özel üretilmiş silindirik biçimli çuvalda ki gibi ince gözenekli ama daha yumuşak kumaştan yapılmış livarlar var (resmini bulursam eklerim) ,onlardan kullanabilirsin.

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

5. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın

Öncelikle avınızı tebrik ederim..başarılı avlarınızın devamını dilerim..

Örme hapise sarılır balık , yüzegeçleri takılır kesmek zorunda kalırsın penseyle..Tel hapiste kendini zedeler yaralar..
    Herhangi bir zerzavatcıdan kaba tabirle "don lastiği" alıp kullanabilirsin , çeşitli kalınlıkları var tutacağın balık boyuna göre secim yap..solungactan sokup ağzından cıkartarak boşluklu ( solungaca baskısız ) düğüm atarsın , istediğin metreye salarsın balığı..ne bir yüzgeci takılır , ne pulu ne derisi zedelenir..özgürge gezer suda..yukarıdaki balıklarda ne pul dökülmesi ne yüzgeç zedelenmesi nede kesik çizik yoktur..

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Memleketimin insanları gerçekten çok zeki.Aklımın ucundan geçmezdi.

7. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    balıkları canlı muhafaza tutmak için carp sacks kulanabılırsın

8. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    ya ben amatör bir balıkclıyım ama aklıma nacizane birşey geldi olurmu olmazmı tabiki siz büyüklerim bilir. balığın kuyrugundan bir düğüm atsak sağlam bir ip yada don lastiği ile salsak suya olmazmı :)

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bence kuyruğundan bağlarsak balık % 99 kaçar :)
    Ulaş abinin dediği gibi solungacından geçirmek lazım..

10. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Sevgili Arkadaşim Bir çok Hapis Kullandim Ama çoğunda Hayal Kirikliğina Uğradim çok Balik Kaçirdim Hapisten Sonunda Bildiğimiz Sinek Telinden Naylon Sinek Telinden Kendim Bir Hapis Yaptirdim Yüksekliği Yaklaşik 1.5 Metre Enaltinada Bir Taş Koyacak Kadar Fermuarli Bir Bölüm Yaptirdim Taşi Buraya Koyuyorum Ve Hapisi Suya Atiyorum Suyun Içinde Havuz Gibi Açiliyor Ve çok Memnunum

11. Bencede çok iyi bir taktik dışardan gelen saldırılardada hayvana dokunamazlar büyük olduğu için ortalarda dururlar yanlardan zarar gelmez.

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    aslında aklımda bu var, bunu yapma imkanım da var. sineklik imalatı da yapan bir yerde çalışıyorum. denicem bir dahaki sefere. teşekkür ederim.