Arkadaşlar. Daha önceki avlarımızda tuttuğumuz sazanları av bayiinden aldığımız,iplikten dokunmuş, gözenekleri 1 cm genişliğinde olan filemize koyup suya öyle bırakıyorduk. Ancak balığın üst yüzgecinin en ön kısmında çok sert ve tırtıklı bir yer var. Orası bu fileye takılıp dolanıyordu sürekli. Balık bundan kurtulup suda rahat hareket edemediği gibi, biz bile av sonunda çıkarmak için çok çaba sarfediyorduk. Birde sudaki ıstakoz benzeri(sanırım kerevit diyorlar) bir tür filedeki balıklara aman vermiyordu. Bir sabah kalktığımızda balığın birini filenin içinde parçalamış olduklarını gördük. Bu nedenle son avımızda naylon çuval kullandık. Çuvalın içine su giriyordu. Ama gözenekleri çok çok ufak olduğundan ne balığın yüzgeci takılıyordu, ne de o ıstakoz benzeri tür balıkları rahatsız edebiliyordu. Ama gel görki, bu seferde 9 balığın 5 tanesi ölmüştü. Sazan gibi dayanıklı bir balık neden öldü merak ettik. Acaba çuval dar geldiği için olabilirmi? Çünkü, aynı derinlikte filenin içinde ölmemişlerdi daha önce, ama bu sefer çuvalın içinde öldüler. Bir fikri olan varmı? Paylaşırsanız sevinirim.
Ahmet abi tel livar kullanabilirsin ama bu seferde balıkların yüzgeçleri parçalanır pulları dökülür vs.Sazan için özel üretilmiş silindirik biçimli çuvalda ki gibi ince gözenekli ama daha yumuşak kumaştan yapılmış livarlar var (resmini bulursam eklerim) ,onlardan kullanabilirsin.
http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=11065 Bu linkteki üründen bahsediyorum abi, livarı suya serdikten sonra başındaki kazığı da kıyıya toprağa sağlıyorsun ve yakaladığın balıkları ordan içeri atıyosun..
Öncelikle avınızı tebrik ederim..başarılı avlarınızın devamını dilerim.. Örme hapise sarılır balık , yüzegeçleri takılır kesmek zorunda kalırsın penseyle..Tel hapiste kendini zedeler yaralar.. Herhangi bir zerzavatcıdan kaba tabirle "don lastiği" alıp kullanabilirsin , çeşitli kalınlıkları var tutacağın balık boyuna göre secim yap..solungactan sokup ağzından cıkartarak boşluklu ( solungaca baskısız ) düğüm atarsın , istediğin metreye salarsın balığı..ne bir yüzgeci takılır , ne pulu ne derisi zedelenir..özgürge gezer suda..yukarıdaki balıklarda ne pul dökülmesi ne yüzgeç zedelenmesi nede kesik çizik yoktur..
ya ben amatör bir balıkclıyım ama aklıma nacizane birşey geldi olurmu olmazmı tabiki siz büyüklerim bilir. balığın kuyrugundan bir düğüm atsak sağlam bir ip yada don lastiği ile salsak suya olmazmı
Sevgili Arkadaşim Bir çok Hapis Kullandim Ama çoğunda Hayal Kirikliğina Uğradim çok Balik Kaçirdim Hapisten Sonunda Bildiğimiz Sinek Telinden Naylon Sinek Telinden Kendim Bir Hapis Yaptirdim Yüksekliği Yaklaşik 1.5 Metre Enaltinada Bir Taş Koyacak Kadar Fermuarli Bir Bölüm Yaptirdim Taşi Buraya Koyuyorum Ve Hapisi Suya Atiyorum Suyun Içinde Havuz Gibi Açiliyor Ve çok Memnunum
Bencede çok iyi bir taktik dışardan gelen saldırılardada hayvana dokunamazlar büyük olduğu için ortalarda dururlar yanlardan zarar gelmez.
aslında aklımda bu var, bunu yapma imkanım da var. sineklik imalatı da yapan bir yerde çalışıyorum. denicem bir dahaki sefere. teşekkür ederim.