Sazanların selamı var Halil kardeş

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında nejat vardar tarafından paylaşıldı.

1. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Halil Bezmez kardeşimin ''Balık Kızı bırak şu sazanları görelim'' :p talebi üzerine hafta sonunu zor ettim. Uzun süredir İstanbul Anadolu Yakasındaki avlaklarıma gitmemiştim. Doğrusu çok da özlemişim. Halil kardeşimin sözü itici güç oldu. Bu kış aylarında iyi yağmur yağdığı için özel av yerlerime ulaşıp ulaşamayacağıma da emin olamıyordum. Çünkü benim avlandığım göller orman içinde az sayıda yerel avcının bildiği yerler.;) Riva kenarında ise piknik alanı sahibi arkadaşlarımın yerine yem ve takımları test etmek amacıyla gider iyi balık yakalarsam onlara bırakırım. Onlar da beni gayet iyi ağırlarlar.:D Bugünü düşünerek onları arayıp her ihtimale karşı av yerini hamsi artıkları ile yemlemelerini söylemiştim.:confused: Bu yöntemi birkaç sene önce bulmuştuk. Mangal yapmak için temizlediğimiz hamsilerden artanları ördeklere ''Hadi size kıyak yapalım siz de balıkları rahatsız etmeyin'' diye atınca bir anda sazanlar ''Kıyağı biz alalım, kabul edelim'' demişlerdi. Yani bizimkiler ''hamsici sazanlar'':D
    Neyse, 22 Şubat Pazar günü sabah saatlerinde başlayan kar önce derin bir ümitsizlik yarattı ama saat 13.00 de adaşım ve av yoldaşım komşumu da kandırıp hanımından koparmayı başardım.:D Her ne kadar aracım arazi taşıtı olsa da çamuru batağı tek başıma göğüsleyemezdim.
    Yola çıkıp Kavacık'tan çıkıp Acar İstanbul ayrımını da geride bırakınca soğuğa rağmen camları açıp tertemiz havayı ciğerlerimize çektik. İlk av sahasını baraj kontrolörleriymiş gibi gezdik ama av sahasına gitme çabası çamuru boyumuza çıkarınca vazgeçtik. İki- üç derken pes ettik. Sular anormal yükselmişti. İki-üç senedir susuzluktan göllerin dibi çıkmışken şimdi maşallah taşkın oluşmuştu.
    Olta atamamanın hayal kırıklığı, göllerin suyunun tam olduğunu görmenin mutluluğuyla uçmuştu. Önümüzdeki sezon balığın hareketli ve bereketli olacağını düşünerek Riva da yemlendiğini düşündüğümüz piknik alanına geçtik. Gayet güzel bir karşılama töreninden sonra burada da mutlu haberi aldık. :D Yemleme yapılmış ama gece yağmur nedeniyle su yükselmiş ve ne varsa alıp götürmüştü. ''Amanın amanın ben ne etcem şimdi. Halil kardeşime İstanbul Sazanı tanıştırma sözüm vardı. Aman yardım kardeşler...'' derken Mehmet kardeşim '' Abi ben senin İlk kar yağdığında tuttuğun balıklar vardı ya? Hani Hasan hocaya yedirin didiydin. Ben onların görüntülerini almıştım'' demez mi? '' Allah...Allah'' deyip fırladım. Hemen görüntüleri aldım. Acemice çekilmişler ama hiç yoktan iyidir. ''Halil kardeş ve diğer kardeşler kusura kalmaz halden anlar '' dedim aşağıya koyverdim. Görünen odur ki sazanlar 15 Haziran'dan önce boy göstermeyecekler. Az sabır....İnşallah Gaziantep'ten iyi haberler alacağız. Sağlıkla kalın

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    nejat abi anlaşılan iyi bir off road yaşamışsın :)
    abi barajların yükselmesi çok güzel bir haber zaten basındada doluluk oranının %70'in üstüne çıktığı haberleri var inşallah sezon açılınca güzel avlar yapacağız ayaklarına ellerine sağlık abi:) :)

3. nejat vardar

Sağol Aytekin kardeşim. Benim göllerde doluluk yüzde 110. Taşıyor...:)

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    çok güzel haber abi sevindim :) :)
    abi sende biliyorsundurda genede anlatalım su seviyesinin yükselmesi demek suyun kalitesinin artması demek buda balıkların hem yumurta ve sperm sayısının artmasını hemde ölü yumurtta doğumunun azalmasını sağlar ve su yükseldiği zaman balıklara yumurta dökecek daha geniş alanlar ve yemlene bilecekleri daha temiz alanlar doğması demektir saygılarımla abi:) :)

5. nejat vardar

Aytekin kardeşim, sezonun açılış törenine benim çok sevdiğim bir göle gelirsen sevinirim.:) Tabii bölgeye ne kadar yakınsın bilmiyorum.;)

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    istanbul çevresinde her yere gidebiliyorum her nekadar arazi aracımız olmasada aracı en yakın köyde bırakıp sırt çantamızla dağ tepe gezdiğim çok olmuştur :) :)
    o gün yaklaşsın haberleşiriz abi hiç sorun olmaz benim ev sazlıdere barajına yakın :eek:

7. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

bu havada gitmeniz bile başlı başına cesaret tebrikler.

8. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    görüntü muhteşem lezzeti tadanlarada afiyet olsun.

9. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    tebrikler abi dahasıda ras gele

10. nejat vardar

Teşekkürler arkadaşlar:)

11. WaHSi70

WaHSi70 halil bezmez

Favori Kamış:
    klasik dip oltası
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan,1.750 gökkusagi alabalik
    :))

abi ben nedeyim sana simdi ben sana gaz vermis oldum konuna yazdıklarimla karda kışta seni yollara düsürdüm güzel sazanlar afiyet kim yediyse ama en azından olta atamasanızda sehrin gurultüsünden kacip biraz temiz hava almis oldunuz hemde azda olsa icinizdeki özlem gitmistir beni mahcup ettin simdi o lafima bu kadar takılacagini tahmin etmemistim ama sezona taze sicagi sicagina sazan resimleri bekliyorum gecen ben gittim yasak girmeden bir son sazan avi yapayım dedim ama boş döndük demekki su soguk olunca sazanda hareketi kabettiderinlerde yatıyor oltalar hic tik bile demedi bir kac alabalik la döndük eve kaldık artık sezona 3 ay nasil gececek tahmin bile edemiyorum

12. nejat vardar

İyi yaptın Halil kardeşim, iyi yaptın.:) Av yerlerim tahmin ettiğim gibiydi. Ulaşmak mümkün değil. Ulaştığımda da su çok bulanıktı. Yağmur değil de sadece kar yağsa ve en az bir hafta yerde kalsa güzel sazan yapıyor. Ama yağmur balığın besleneceği yemleri toprakla beraber suya indiriyor. Balık da yeme gelmiyor. Benim yem denediğim özel bir gölüm var. 15-20 m2. alan 4 metre derinlik var. İçinde en küçüğü 1 kg 50-60 sazan var. Onlar bile yeme bakmadı.:rolleyes: Ne yapalım balık yoksa birbirimize takılacağız. Gırgır şamata sezonu yakalayacağız.:p