Arkadaşlar öncelikle selamlar.Size buradan gördes barajının hikayesini anlatmak istiyorum.Gördes barajı bundan yaklaşık 8 yıl önce izmirin içme suyunu karşılamak için yapılmış olan bir baraj.içme suyu için olsa gerek barajda kooperartif yok.çevredeki köyler haricinde baraja ağ atan da yok.yalnız amatör oltacılar öyle bir düzeye gelmiş ki barajın yeni olduğundan mıdır nedir barajda nadir büyük balık çıkıyor ben 2kg dden buyuk balık yakalayan görmedim.şöyle aklınızda hayal edin herkesin elinde birer göl kamışı ucunda şamandıralı tek iğneli takım iğnenin ucuna bazen mısır bazen ekmek takıyorlar ve bakın burada abartı yok her livarda en az 100 tane sazan ve sazanların en büyüğü bir karış.şunu belirtmek istiyorum barajda israil sazanı kesinlikle yok hepsi pullu ve aynalı sazan.barajda resmen balık katliamı yapılıyor su an tarih 29,04,2014sazanın acılmasına bır ay var ve su an o barajda olta atack yer yok.başımdan geçen bir olayı anlatayım akhisarlı olduğunu söyleyen bir grup yaşları 45-50 civarında herkesin livarı 1 karışlık sazanlarla dolu abi çok küçükleri bari bırakın diyorum(çok küçükten kastım 1 karıştan da küçük olanlar)adamın cevabı onları da evde kedim var ona veriyorum diyor.ne kadar jandarmayı aradıysak hiç kimse ilgilenmiyor.göz göre göre sazan katliamı yapılıyor ne yazık ki insanımız böyle bilinçsiz işte...yorumu sizlere bırakıyorum
Dostum bende Salihlidenim bizim burda kimsede ufak balik tuttugunda geri birakma gibi bir adet yok ne yazikki. Golmarmara olsun demirkopru baraji olsun kurutana kadar avlaniyor herkez. Suan sezonun acilmasina 1 ay var demirkopru barajinda yer yok. Cok yazik onumuzdeki sene ne avlicaz diye dusunen kesinlikle yok su urunleri jandarma saolsun ilgilenen de yok.
abi ben bundan 4 sene önce abimle sahile balığa giderdik istavrit tutardık. O zaman çocuklukla tuttuğum kraçaları denize iade etmez istemezdim. Abim istemesemde geri iade ederdi denize. Ben o zamanlar "çocuktum, bencildim, cahildim" artık adım gibi biliyorumki bunun yanlış olduğunu. Peki bu insanlardamı çocuklar, benciller, cahiller? Hiçmi utanmaları yok
İçim karardı. Ne denir bilmiyorum. Sudan bir canlı çıktımı kesinlikle geri dönmüyor. Kedi varsa, kediye, yoksa çöpe. Hele istenmeyen bir balıksa görme işkenceyi. Denizi de aynı gölü de. İnsanda vicdan olacak biraz, bırak büyüsün. Kedine ne versen yer, balık telef etmeye ne gerek Nefret hissi uyandırıyor bu tip insanlar. Onlar yüzünden insan görmek istemiyorum şahsen.
Şükrü kardeşim daha önce de Sudak ile ilgili bir konunda bu konuları konuşmuştuk sanırım. Gediz Havzası diye tabir ettiğimiz bölgemizdeki su kaynaklarında Balıkçılık maalesef yok. Yasak sezon, limit filan hikaye. Merak etme nesil tükenmez. DSİ sürekli aşılama yapıyor. Tabii bu arsızları haklı çıkarmaz. Bu arada Allah sazan eti yiyecek kadar kimseyi muhtaç etmesin. Belki ben sevmiyorumdur ama bir karışlık sazanda kılçıktan yenmez ki.
arkadaslar jandarma yerine bölgenize bakan milli parkları aramanız gerekli.aynı sorun Ankara'da da var.jandarma ilgilenmiyor ama milli parkların asli gorevi olduğu için ilgilenmeye mecbur.egerki ararsınız gelmezlerse dilekceyle şikayette bulunun üst makamlardan baskı yerlerse bi tlfonda soluğu golde alırlar.Gorevlerini yapmayan görevlileri vatandaş denetlemeli ki gorevlerini yapsınlar.vergilerimizle o maaşları is yapmalari icin alıyorlar aksama kadar işyerinde laklak edip vakit geçirmeleri için değil.!
ustam profil fotoğrafında sudak gördün o yüzden sana cevap yazmak istedim eğer bilgi verirsen çok sevirim Manisa’da hangi gölde sudak avı yapabilirim at çek ile