Degerli balıkçı dostlarım 15 9 2012 günlerden c tesi sazlı bosnada yayın avına gittik: göl mükemmel hava mükemmel :amma velakin balık yok degerli dostlarım eline bir bot geçiren agı kapmış gölün her tarafı ag tutulan balıkları bir görseniz insanın içi aglıyor bir iki agı kaldırttık fakat aynı agları hava kararınca yine attılar:jandarma polis çagırdık gelen olmadı: duyarlı arkadaşlar lüfen göllerimize sahip çıkalım:bu göller bizim onlkarı koruyalım: göllere ag atanları jandarmaya polise ihbar edelim:belki duyarlı bir polisimiz veya jandarmamız bu konuyla ilgilenir. ***ler faikmrsparkle mrsparkle
Sevgili faik amcacım bugün sazlıbosnadaydım sazlı bosnanın gerçek ağ katilleri şamlar köyünün insanlarıdır. Köyün girişinde yanyana 2 adet küvet bulunuyor içinde balıklar başında köylülerden bir arkadaş balık satıyor. Merak edip ne balığı var diye bi baktım 10-15 tane israil sazanı ile 10-15 kadar limit altı el kadar bıyıklı sazan olduğunu gördüm, yanımda eniştem ve bir arkadaşım vardı eniştemin fotoğraf makinasını görünce bizi gazeteci sandı arkadaş yanına yaklaşıp limit altı sazanları niye yakalıyosun arkadaşım sizin gibiler yüzünden gölde balık kalmıyor diyince başladı yakarmaya abi sakın gazeteye yazmayın ağa takılınca yaralanıyorlar salsakta yaşamazlar diye alıkoyduk gibi saçma sapam mazeretler söyledi. Bi düşün faik amca köyün içinde o kadar fazla ağ atan varki olta ile sazan almak neredeyse imkansız
Şu ağ işine yapacak hiç birşey yok.Arasanız gelen yok 10 gün önce eskişehir yakınlarındaki dodurga göletine avlanmaya gittik.Dodurga köyünden gençler geldi muhabbet ettik sigara ikram ettik derken ağ çıkardılar arabadan 200 metre biz gericez size zararı olmaz demi dediler.Ne diyecez adamlar bunu her zaman geriyorlarmış marifet gibi ballandırarak anlattılar.Bu ağ küçük diğer koya eniştem gece 300 metreyi gerdi vs vs..Bu ağ işini uzaktan gelen balık sevdalısı adam kurmazki yine kuracak çevredeki köy insanları yani kimse kusura bakmasında köylerimizdeki insanlar cidden çok cahil şehirde yaşayanlar kadar bilgili değil.Ne derseniz deyin kurmayın ayıp deseniz bu seferde sanane lan der dövmeye kalkarlar yazık.
Merhaba Ufuk abi.Ben Sazlıbosna tarafına balık tutmaya gidiyorum.Fakat orada haddinden fazla ağ var.Ben bu ağcıları nereye şikayet edebilirim acaba bilginiz varmı?İnternetten araştırdım Orman ve Su işleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü falan yazıyo.Ben orayı arasam acaba bana yardımcı olabilirlermi?