uzunca bir aradan sonra tekrardan selam arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonu 25/11/2007 pazar günü sabah saatlerinde kalktım ve çoktan beri gitmediğim sazlıbosna barajını ziyaret edeyim dedim son yağmurlardan sonra gölün durumunu merak ediyordum ama gördüğüm manzara hala iç açıcı değil işte şamlar köyünün hemen altındaki kısım suyun normal hali elektrik direklerinin hemen ucu idi şimdi ise su yok gibi işte burasıda sazlı bosna köyünün hemen altındaki köprü sağ tarafında az miktarda su var sol tarafında ise karşıdan karşıya çamur deryası buda eski bir resim resimde ertan ve ben varım arkamızdaki yaklaşık 6-7 metre su artık yok hatta koyun ortasındaki dibine olta atmaya çalıştığımız ağaç artık kıyıda işte dostlar sazlıbosnadan malesef son haberler balıkmı dediniz malesef tutamadım ama sağlık olsun sular eski seviyesine dönsün biz herzaman balık tutarız
Selam Aytekin hoşgeldin. Balık olmamasına üzüldüm ama anlatımın çok güzel olmuş turist rehperi bibi Haaaa Barajmı içler acısı ne diyeyimki başka Allah sonumuzu hayır etsin.
Suyun durumu çok kötü Aytekin abim .Benim turna maceram başlamasıyla bıtmesı bır oldu.Artık seneye..Bu arada Macir Ertan abimi kıskandın benle olan resmi de koymalıydın )
Bu sene aşağı yukarı tüm göletler bu durumda . Yağan yağmurların da şu aşamada pek bir faydası olduğu söylenemez . Rezervin makul seviyelere çıkması için artık kar yağmasını beklemekten başka çare yok sanırım .Allah yardımcımız olsun, Paylaşımın için teşekkürler Aytekin eline emeğine sağlık. ..
Aytekin sana msn postana 11.10.2007 tarihinde Sazlıbosnanın farklı açılardan çektiğim resimleri gönderdim hoşuna gidenler olursa onları da eklersin açtığın konuya.gerçekten korku filmi gibi olmuş oralar.tek tesellim havaların geçtiğimiz sene gibi pek bir bahar havasında gitmeyişi,esmesi ve gürlemesi,yüzünü göremediğimiz yağmurun da yağması.tabii ki de vakti gelince karın yağması.inan benim de içim elvermiyor çay bardağı kadar suya olta atmak.ayrıca sana gönderdiğim resimlerin arasında su altında kalan eski mezar taşları bile var.kal selametle
işte ertan abimizin bana yolladığı vahim resimler ilk resim sazlıbosna köprüsü sol tarafı ikinci resim sazlıbosna köprüsünün sol tarafının devamı üçüncü resim ise biraz ürkütücü olabilir su altında kalmış eski mezarların resimleri katkıların için sağol ertan abi
burak kardeşim sen üzülme turna tutacağız benim turna mekanını ziyaret ettim su yüksekliği güzeldi hatta ovayı komple tel örgüyle çevirmişler ama sel geçmiş ve hepsi yerlebir olmuş resimler içinse üzülme al sana geçmişten güzel kareler burak & aytekin burak & ertan
son yağan yağmurlar pek işe yaramadı suyu en fazla bir metre yükselte bildi zaten mantıksal olarak baktığında yağan yağmurların çok büyük bir bölümü denizlere gidiyor göllere pek faydası yok ama yerel yönetimler suyu bize altın satar gibi satmaya devam ediyor ama karşılığında yeni ve kalıcı proje üretmek yerine ıstranca ve melen sularını istanbula getirip oraları kurutmaya çalışıyorlar ama kafayı çalıştırıp şehir içine yağan yağmurları kanalizasyon yerine yağmur suyu toplama mazgalları ve kanalları yapılsa bu kanallar her semte yer altında yapılacak büyük depolara boşalsa bu depolara otamatik pompalar yapılsa ve depo dolduğunda otamatik olarak çalışıp toplanan su en yakın baraja gönderilse ve birdamla bile yağmur suyumuz ziyan gitmese suyumuz bize yeter artar komşu ülkelere bile satarız ama nerdeeeeee bunlar hazır bulduklarını yiyip tüketmeye alışmış insanlar malesef
haklısın aytakin abi ,mesela bulgar barajı açtımı edirnedeki 3 nehir taşıyor o suyu değerlendirebilseler varya bir çok yerin su sıkıntısı kalmaz ,
Son yağmurlar fena iş yapmadı esasında Göl tabanındaki toprağı doyurdu ve ufaktan su tutmaya başladı hatta aradaki kanal 1-2 ay aradan sonra faal duruma geçti..
bahsı gecen samlar koy benım ilk olta attıgım yerdır bu durumunu gördukce cıdden insan uzuluyor.. bundan tam 19 sene evvelkı halını bıle anımsıyabılıyorumm. daha baraj olmamıstı dereden balık tutuyyorduk.... paylaşımın ıcın tesekkurler..
Boşverin,Sazlıbosna'yı!Büyükçekmece gölünden turna çıkıyor.Arkadaşlarım 5 kiloluk turna tutmuşlar kaşıkla at çek yöntemi ile... Gecen hafta ordan gecerken ugradım ama tekneyle açılırsanız en az 80 cm boyunda turna alırsınız kıyıya yanaşan bir teknenin yanına gittim valla boyum kadar turnalar vardı 2 adette bıyıklı kiloluk sazan vardı 13 tane turnayı tartılar 48 kilo geldi.Gölün en verimli kısmı ise tepecik'in ilerisi oldugunu söylediler.Yani çatalca'ya yakın olan tarafı,Orda her zaman balık tutanlarda bu aralar turna'nın çok oldugunu söylüyorlar.Telefonum kamerası olsa resimleri çekicektim.B.çekmece gölünde o balıkları görmek iştahımı kabarttı.Gerisini siz düşünün