İçimdeki balık sevdasını bastıramıyorum galata köprüsüne gittim bugün ama hiç tatmin edici değil istavrit ve kefalden bıktım. Daha doğrusu gürültü ve kalabalıktan bıktım diyebilirim. Daha farklı daha büyük balıkların peşine düşmeye karar verdim. Geçen yaz sazan avına gitmiştim Sazlıbosna barajına yolunu bildiğim için turna sezonunun açılmasıyla tekrar gitmeyi düşünüyorum. Bu arada balıkçılığa geçen yaz başladım ve bu ilk turna avım olucak. Yanımda balık konusunda benle eş değer tecrübede bi arkadaşımla gidicem. Şimdi sizin derin tecrübelerinize dayanarak yapacağınız önerileri dört gözle bekliyorum Kıyıdan at çek usulü ile turna avı yapabilir miyim Sazlıbosnada? Şamlar mevkiinden aşağı inince setin sağ mı yoksa sol tarafımı daha iyi olur ? Turna avında nelere dikkat etmeliyim? Bide bu malzemeler iş yapar mı
Volkan Kardeşim, malzemelerine beyaz sasi, 3 numara birer tane kırmızı ve gümüş beyaz mepps aglıa long serisi 3 numara (veya turnalar biraz büyükse 4 veya 5 numara da olbalir) spinner-döner- kaşık da eklersen iyi olur. Kapalı havalarda gümüş, parlak havalarda da kırmızıyı kullanabilirsin. Kendi bölgende avlanan arkadaşlarından da rapala türleri hakkında bilgiler edinmen faydalı olabilir. Rastgelsin kardeşim. Afyon'da havalar daha soğuk olduğundan turnaya henüz başlayamadık. Senin fotolarına bakmak bizlere de keyif verecek emin ol, tekrar rastgele kardeşim.
Çok tesekkür ederim bahsettiğin malzemelerdende tedarik etmeye çalışcam inşallah Yalnız farkettim ki genel olarak avlak veya avlakta ne tür av olduğuyla ilgili sel veriyor sır vermiyor kimsecikler Benim gbi vakti kısıtlı acemi arkadaşlar için biraz daha yardımcı olsalar keşke. Her neyse artık deneme yanılma yöntemleriyle netice varmaya çalışıcam. inanın ki bende kendim keşfederek öğrenmek bulmak istiyorum av yafa avlakları. Şartlarım çok müsait değil ama olduğu kadar bundan sonra. İnşallah güzel haberlerle dönersem paylaşırım raporlarimi
volkancım göle gittin atısa baslıyacan benim sahsi düşünce attıgın yerde turna varsa istersen agaç çöpünü at ona bile yapışır buda balık alırmı denilen sahtelerle tuttum ben elindeki silikon ve kaşıklar iş yapar yeterki turna olsun gittigin gölde başarılı avlar dilerim
Sahtelerin güzel. Tutamazsan kabahat balıktadır sende değil Yanlız sazlıbosna turna açısından verimli bir mera değildir. Mermer ocağının ordaki koy ile Şamlardaki yolun üstünde kalan göleti dene. Hadımköy tarafından gireceksen uzak kalır ama idk
Yavuz abi Hadımköy tarafından gitmicem Bahçelievlerdeyim ben. Bu şamlar köyünün ordan giricem. Tarif ettiğin yeri tam anlamadım şu haritadan kaç numaralı yer olduğunu söyleyebilir misin abi
2 numaralı yer. 4 numaranın kuzey batısında yarısı görünen bir koy var. Orası da denenebilir. İnşallah gideceğiniz gün hava güneşli olur. Zira şans daha yüksek oluyor. Nacizane; Hava güneşli ise ortadaki çorba kaşığını kullan derim. Kapalı havada silikonu... Balığın yeterince saldırgan olduğu zamanlarda ise soldaki tolbynin hızına hiçbiri yetişemez. Çoğu avcı farklı düşünür ama benim kıt tecrübemden edindiğim netice budur.
Mepps aglia long'u bana da çok tavsiye eden oldu. Iri boylarini dahi kandirabilmis bir sahte. Benim beceriksizligim veya yeteri kadar sans verip vakit ayirmadigimdan olsa gerek sadece levrek tutabildim. Avladigim 2 turnayi da simli seffaf 10.5cm shad silikon ve 10gr jighead ile dip tarayarak yakaladim.
Çok teşekkürler Yavuz abi inşallah ilk turnamı yakalarsam resimleyip burda sizlerle paylaşıcam :thumb:
volkan kardeşim BENCE mümkün mertebe küçük göllere git onlar daha çabuk ısınıyor bunlar genellikle kemer burgaz tarafında bolca. AMA' bolca göl olduğu için bulman baya zor olucak. sana kimse balığın olduğu yeri söylemez. hem net ortamında herkes görür' oraya çöker' hemde senden yayılır diye ne ben nede başkası söyler söyleyende sallar seni yollar bakar orda balık varmı yokmu sende teşekkür babında evet var dersin o da anlar balık olduğunu eğer cevap vermezsen o da anlar balık olmadığını sana tecrübelerimi söylüyorum işin doğrusu bu. gittiğin yeri kimseye söyleme hele çıkarsa sonra orda millet çoğalır sonra sende balık tutamazsın orda. sonra başka yer aramaya başlarsın bu da baya vaktini alır. sana tavsiye genede sen bilirsin kolay gelsin
Mermer ocağının orada çok avlandım ama turna malesef yok turna avlamak ıstersen eğer terkos a gideceksin oda sabah güneş doğarken oynuyor .
Teşekkürler bakalim artik sansimi bi deneyim insallah ilerleyen zamanlarda terkosada gitmeyi dusunuyom
Sergen de, İlyas da, Mustafa da doğru söylemiş. Fakat bu sefer ben yanlış söylemişim gibi oldu. Arkadaşlar, başlıkta sazlıbosna soruluyor. Ben de Sazlıbosnada "kıyıdan" en müsait olan yerleri yazdım. Daha müsait yer bilen varsa yazsın. Yanıltmaktan Allah'a sığınırım.
Yok abi olur mu öyle şey saolasın düşünmen yeter Bi kaç sahte daha tedarik ettim bugün bunlar nasıl ? En sağdakini genelde herkes tavsiye ediyor o yüzden ona çok güveniyorum reeling
Yavuz abi mermer ocağının orda çok avlandım şu an durum nedir bilmiyorum ama geçen sezon su baya bi çekilmişti
wolkanik, ucuz bir rapala istiyorsan protackle m 21'in 5 ve 6 renk kodlu sahtelerini de alabilirsin. (Kırmızı kafa aldığına göre de 4 renk kodlu olana gerek kalmamış) Geçen sene bunlar fena iş yapmadı...
Volkan, sağdaki kırmızı kafa sahte daha çok deniz içinmiş gibi geldi bana. (İğnelerinden). Ama doğrudur, genelde kırmızı kafalı gümüş yada beyazlar iş yapar.