Sazlibosna Kurudu Mu?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında HAMSYLOS tarafından paylaşıldı.

1. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selam arkadaşlar;
    Nisan ayından bu yana Sazlıbosna'ya gidemiyorum. Son durumdan haberi olan var mı? Paylaşımlarda Sazlıbosna'nın adı bile geçmiyor. Şimdiye kadar turna avı raporlarının gelmesi gerekiyordu! Haberi olan arkadaş ve abilerim bilgi verirse sevinirim.

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kerem kardeş sazlıbosna tam olarak değil ama büyük ölçüde kurudu arasıra gidip deneme yapanlar oluyor ama ne yazıkki hemen hemen herkes boş dönüyor:(

3. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Aytekin abi sağolasın;
    Öğrendiğim kadarıyla sazlıbosna etrafındaki arazi Toki'ye satılmış(kulaktan dolma bir bilgi). Gölü besleyen kolların önü kapatılmıştı. Bu nedenle göl yeterli suyu alamıyor, buharlaşma ve çekilen suyun etkisiyle giderek azalıyor. Çok yakında kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Üzüntü verici bir durum. böylesine büyük ve bereketli bir yerin kuruması çok yazık olur. Ben ilk turnamı orda tutmuştum. Bu yüzden bende ayrı bir yeri vardır Sazlıbosna'nın. Umarım gerekli önlemi en kısa zamanda alırlarda hem göl kurumaktan kurtulur, hem de populasyon eski günlerine döner.

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bunu kim söylemişse iyi sallamış böyle bir durum yok gölü besleyen dere terkostan geliyor ve önünde yerleşim birimi bile yok istersen dursun köyden yukarı doğru devam et dere etrafında hiç yapılaşma olmadığını görürsün;)
    tokinin aldığı yerler küçük çekmeceye bakan yamaçlar

5. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sağolasın Aytekin abi;
    Dediğim gibi kulaktan dolma bilgiydi. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Sazlıbosna için umut var yani. Peki abi sana bir sorum olacak, gölde balık avlanamaması üzerine bir teorin var mı?
    Belki görmüşsündür sana başka bir raporda haftaiçi kulakçayırına kaçabilirim demiştim. Görmediysen buradanda ileteyim dedim. Duruma göre ben seni özelden bilgilendiririm. Sizinde var mı haftasonu programınız? Eğer varsa şimdiden hayırlı avlar dilerim abi. Bi de sanırım birlikte balığa gittiğin arkadaşın adı Burak'tı, ona da selam iletirsin benden( tanımıyorum ama ), avlarınızı takip ediyorum. Sağlıcakla kal...

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    gölde balık avlanamaması ile ilgili teorim tabiki var kısaca anlatayım
    eski balık yatakları yani balıkların ve bizlerin avlanma yerleri kurudu ve kıyılar çamur deryası bataklık oldu ve sudaki oksijen hızla azaldı bunun üzerine balıklar suyun derin yerlerinde toplandı derelerde kuruduğu için balık yumurtlamak için uygun yerlere çıkamadı yumurta dökebilsede uygun olmayan yerlere dökülen yumurtalar döllenemedi hatta suların bahar aylarında hızla çekilmesiyle dökülen yumurtalar suyun dışında kaldı bu olay iki senedir tekrarlanıyor ve bunun netisindede balık popülasyonu hızla azalıyor birde buna gölün derin kısımlarına ağ atanlar eklenince ortaya tam bir felaket çıkıyor:(
    bu arada ben bu hafta sonu balıkesir burhaniyeye gidiyorum10 gün istanbulda olmayacağım sizlere rast gele iyi haberlerini bekliyorum:)

Son düzenleme: 1 Temmuz 2008
  7. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Abi çok mantıklı bir açıklama yapmışsın. Desene populasyon tamamen yok olma tehlikesi altında, bu çok üzücü.
    Sana kazasız, belasız hayırlı yolculuklar abicim. Umarım bizde sana iyi haberler verebiliriz.
    Sağlıcakla kal...

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    evet kerem kardeş bu kuraklık böyle devam ederse balık neslinin geleceği malesef tehlike altında ama tabiki bu benim düşüncem :(

9. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Ben Sazlıbosna'ya nisan ayında gittim.Durumu içler acısı.Orada yaşayanlar baraj dahil büyük bir arazinin Toki'ye satıldığını ve oralara site yapılacağını söylüyordu uzun zaman.Önce yok daha neler dedim.Ama gidipde görünce inanmaya başladım.Bizim sazana olta attığımız koy dahil doldurulmaya başlamış.Su seviyesi nerdeyse her yerde 4.5-6 m. bir yerde 7 m. oldu.Geçen yıl aynalı,yayın ve turna avlanılan yer zaten neredeyse bitik.Botun küreği dibe deyiyor.Benim tahminim bu baraj gözden çıkartıldı.Eee zaten gölleri dolduran belediyedende başka bir şey beklenmezdi.İzlediyseniz yaban tv de komvoy yapmışdı gölleri doldurmak için toprak götüren kamyonlar.
    Ya yanıma denemek için bir balık bulucu götürdüm onca zaman 6-7 tane minik balık dışında hiç bir şey yokdu suda.Oda en verimli yerlerden biri taş ocakları mevki.Sazlı bosna bitmiş durumda.:mad::mad::mad::mad::mad:

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
  11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Hocam bizde oradaki halkın söylentisi dedik gerçek olduğunu iddaa etmeik.Hemen cart diye harita felan koydun ortaya.:(:(:(

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yok be erdem kardeş yanlış anlamana gerek yok her kulaktan duyduğunuza inanmayın diye yardımcı olmaya çalışıyorum yeterki sizler üzülmeyin toki şimdilik avlaklarımıza dokunmuyor birde kuraklık olmasa herşey çok güzel olacak:)

13. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Valla hocam ülkedeki bazı göl ve nehirleri yabancılara satmaya çalışan zihniyetten ben her şeyi beklerim.Bu olayda olmayacak bir şey değil o yüzden.

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bak bende aynı şeyi diyorum zaten:) :)

15. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Yav abi öyle birden haritayı görünce yanlış anladım kusura bakma:)

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sorun değil kardeş ;)