Sazlıbosna

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında eozsoyeri tarafından paylaşıldı.

1. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Selamlar,Sazlıbosna barajını son zamanlarda ziyaret eden var mı??Suyun durumu nasıl acaba bu sezon turna yakalayabilecek miyiz??...

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Erdem geçen hafta hadımköyde müşteriye gittiğimde dönüşte oradan geldim su mükemmel üç sene önceki seviyesine ulaşmış durumda ama geçen sene balık azaldığı için bu sene pek verimli olmayabilir ;)

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Doğru söylüyosun abicim,ama suyun durumu harika bir haber tutamasak da olta atacaz ya o bize yeter :)

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Erdem bu arada alibeyköy barajındada doluluk % 100;)

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi oraya hiç gitmedim yav ,normal hali de kıt diye biliyorum :) ama dolu olması güzel yine de..

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

bilmiyorum. Çok dolduğunda iyi av vermiyor sanırım biraz suyun dinlenmesi lazım.

7. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    aynen hocam,ne hikmetse su az olduğunda daha çok av çıkıyor.
    herhalde gelen yeni suda daha çok mineral vs. oluyor,balık yeme pek sokunmuyor.

amaaaan varsın av az olsun,suyumuz bol olsun yeter,3 tane balık için susuz kalmaktansa 1 balık çekeriz daha hayırlı olur.

8. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Sazlibosna

Sazlıbosna barajının ŞAMLAR köyü tarafında köylüler tarafından üç adet tekneyle bin metre civarında ag atılıyor.Ve balık tutmaya gelipte tutamayanlara poşeti 20 tl den satılıyo. Bunu JANDARMAYA bildirdigimde kendi mıntıkalarında olmadıgını söylediler polisi aradım birara ilgileneceklerini söylediler.Ve bu aglar 24 saat suda kalıyo günde 3 kez balıkları toplayıp tekrar suya bırakılıyo .BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

9. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Aslında çok kolayda biz iş yapmıyoruz. çok değil şu siteden 10 kişi toplansak gitsek ilgili adliyede cumhuriyet savcılığına hem ağcılar hemde bağlı polislerle bir suç duyurusunda bulunsak olay o noktada kesin olarak biter. Bir ara ilgileniriz diyen o polis arkadaşlarımız savcıdan biraz nasihat aldılarmı geceleri barajda nöbet bile tutarlarda biz organize olamıyoruz. Bize bu balıklar bile çok

10. cemmeydan

cemmeydan cem

Favori Kamış:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Yayın
    Engin bey ben şamlar ve terkos gibi yerlerde botla açılıyorum. Bir keresinde sinirimden adamın ağını kestim. Doğru dürüst kaşık atamıyoruz onların yüzünden. Bizim kısmetimizede engel oluyorlar. Bundan sonrada görürsem keserim.
    Baraj ve göllerdeki balıklarında seneye artacağını zannediyorum. Bu sene biraz çoğalsınlar.

Son düzenleme: 13 Mart 2009
  11. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Cem bey çogalsın diyosunuz ama 15 03 2009 pazar akşamı star tv ana haberlerde şamlar barajından balık tutanlarla (tabiki agla ve kaçak)ropörtaj yaptılar ve adamlar herbirisi 7 ile 10 kg arasında degişen sazanları gururla kameralara gösterip gülümsemeleri beni bir hayli sinir etti.Ve bu kafayla gidilirse şamlarda oltaya kaya balıgından başka birşey takılmayacak.

12. oltacı34

oltacı34 Ünsal DEMİR

Favori Kamış:
    3,5m çelik sargı karbon. RR60 makina
    En İyi Avı:
    yayın 5kg
    Ağ olayı HALİÇ içinde aynı.Haliç tersanesinin önünden.unkapanı tarafına doğru köprünün ayaklarının hemen dibinden ağ atıyorlar.(bu esnada köprünün üstünde oltacılar var) Bu olaya hem deniz polisi hemde sahil güvenlik müdahele etmiyor. Bu olay tabiki içerde balık olduğu zaman oluyor.Gece yarısı ağlar atılıyor,sabaha karşı toplanıyor.Birgün önce sahilden bol balık yakalayanlar ikinci gün hava almaya gitmiş oluyorlar.. Saygılar..

13. turgay özcan

turgay özcan turgay

Favori Kamış:
    albastar 3.50
    Favori Makine:
    banaks 80
    En İyi Avı:
    sazan 13kg
    sevgili erdem sazlı bosna dediğin yer şamlar barajı ise yani arnavut köye doğru giderken solda kalan yer herkes farklı isimler kullandığı için olabilir,su mükemmel ayrıca turna yeni havyar bıraktığı için biraz nazlı ama o eski tad verici avlar artık yok göllerin içi mayın tarlasıgibi (tırı vırı) denilen parça ağlarla dolu ben buradan herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.herkeze rastgele.

14. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Erdemcigim, herseyden once modluk gorevini tebrik ederim...

Her nekadar sazlibosnayi bu memeleketten takip edemesemde gecenlerde okudugum bir habere gore son yagislarin barajlari oldukca doldurdugu ve hatta barajlardan fazla suyun sali veriliyormus.

Turna'da oyle kolay kolay kuruyacak balik olmadigina gore sana guzel avcilik verecek sartlar yavas yavas doguyor demektir.Insaallah gonlundeki odulleri bulacagin bir sezon olur.

Selamlar sevgiler...

Rast gelsin...

15. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Çok teşekkür ederim Hüseyin abicim.

Geçen hafta gittiğimde gördüm ki dediğin kadar var,göl neredeyse tamamen,koyulan azami sınırlara kadar dolmuş durumda..Balık daha başlamamış ama bu hafta yine oradayım,bahsettiğin ödülleri alırım inşallah :)