Herkesin malumudur Sazlıbosna barajında köylüler tarafından binlerce metre ag atılır ve bu yılın 365 günü aynı şekilde devam eder.Orda ag atan balıkçının birine bunu sordugum zaman BARAJ BİZİM KÖYÜMÜZÜN ARAZİSİ ÜZERİNE KURULDU VE BU YÜZDEN BİZE AG ATMAK SERBEST demişti.Bu konu hakkında veya yasalar hakkında bilgi sahibi olan varsa lütfen cevap verebilirmi.Böyle birşey bana pek inandırıcı gelmedi.Ama JANDARMANINDA ag atanların yanından geçerken onlara selam verip sohbet etmeleri çok ilgimi çekti.
bu konu icin bizde gecenin bir yarisi jandarma gecerken durdurduk tabi sikayet ettik ag atanlari cevap inanilmaz bir vurdumduymazlikti. gerekli techizat yokmus ancak suc ustu yapabilirlermis. 1-2 tiriviri atanlara ceza kesmisler Birde asil soyledikleri sey braj iskiye aitmis agyi birak olta atmk bile yasakmis sozde bize bunu solediler jandarmalar artik ne dogru ne yanlis anlayamadik
Sinirim bozuldu şimdi (BARAJ BİZİM KÖYÜMÜZÜN ARAZİSİ ÜZERİNE KURULDU VE BU YÜZDEN BİZE AG ATMAK SERBEST) bu cümleyi okuyunca. Peki o şahısa bir soru, diyelimki devlet senin arazine göl deilde, yol yaptı. Bu sana kafan esince o yolu kapatma hakkı veriyormu. Çok sinirlendim çokk.
asıl sinir bozucu olan köylünün çaldığı minareye kılıf dikmesi mi jandarmanın selam verip sohbet etmesi mi? hatırlarsınız tırıvırı ile ilgili yazdığım yazıda jandarmaya ihbarda bulunduğumu bana bunlarla uğraşacak zmaanlarının olmadığını söylediklerini yazmıştım.
Peki jandarmayı hangi kurum denetler. İstanbul il jandarma alay komutanlıgımı yoksa başka bir askeri birlikmi.Ben bu işin sonuna kadar gidecegim.Yeterki dogru mercilere ulaşabilelim.Sorunu düzgün biçimde anlatabilelim.Şamlar köyünün içinde BANYO KÜVETLERİ içinde agla tutulmuş balıkları gördükçe içim acıyo.
Jandarma bölgesi ise uğraşmaz kolluk kuvveti olan olaylara müdale edr takibini sürdürür ve olayları önleme çalışmaları yapar.Balıkla tutanla işi olmaz görmemezlikten gelir geçer uğraşmaz bende jandarmaydım yeni geldim benim olduğum yerdede vardı böle sorun uzmana sölemiştim yaptıklarının yanlış olduklarını ''tutsunlar yesinler olum nolcakki'' cevabıylan karşılaştım =)..
sazlıbasnaya bu yaz başı 80 bin sazan yavrusu bırakıldı şu anda bile 2-2.5 kiloluk sazanlar çıkıyo bunları ağlarla yakalıyorlar tek çare bu adamların neslinin sona ermesi yeni nesli bizler ve bizden sonrakileri bilinçlendirmek bence bu konu okullarda ders olmalı ağla balık tutmanı ne zevk verdiğini anlamak mümkün değil