sea bass fishing シーバス 釣り levrek (ispendek) yakala bırak

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adminselo tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Balıkların havyarlı olması sebebiyle bir süredir spin yapmıyordum. Dün gece Koray'la sabah suyuna gitmeyi kararlaştırdık ve ezandan sonra yola koyulduk. Hafif rüzgar ve dalga vardı suda ayrıca harakette vardı suda parlamalar felan bugün birşeyler olacak gibi geldi. Nitekimde hava açmaya yakın suda yine bir parlama gördüm kıyıya yakın bir kısımda ben onu farklı bir tür sanmıştım o tarafa doğru attım rapalayı ve ona göre bir aksiyonla çekmeye başladım tam parlamayı gördüğüm kesimde tak balık yapışıverdi reeling hihi. Suda bir şapırtı felan derken sağ sola gitmeye başladı. Fazla uzun sürmeyen bir mücadeleden sonra balığı kıyıya aldım. İki yerden girmişti iğneler bir burun kısmı birde yüzgeç tarafından. Yüzgeçin olduğu kısım biraz kanamıştı mümkün olduğunca hassasiyetle iğneleri çıkardım rapalayla göz kararı boyunu ölçtük 15 cm lik rapalanın iki katından 5-6 cm uzun bir ispendekti 36 cm olduğunu tahmin ediyoruz. 40 cm ve altını ispendek olarak nitelendirdiğimiz için ve ufak zedelenmeye rağmen balığın yaşayabileceğine kanaat getirdiğimiz için salmaya karar verdik balığı ve hızlıca bir fotoğrafını çektik ve ufak paşamızı uğurladık hemen der,nlere doğru uzaklaştı yaşadığına sevindik :) :thumb: . Salım videosuda var onu Koray çekti bana gönderince onuda yüklerim buraya.

Sonrasında biraz daha atçek yaptık hava açtıktan sonrada evlere geçtik .

Ekipman:

Kamış: Shimano yassei 10-50 2.70
    Makine: Abugarcia orra 30
    Misina: Sufix 832 yeşil 0.13 leader yok direk klipse bağlı
    Sahte : 15 cmlik bir sahte

Video eklenmiştir

http://www.youtube.com/watch?v=mrifiKnLTQsI

2. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler selçuk hocam. gzl bir ispendek. çoğu avcının arayıpta bulamadığı, bulupda salmadığı boyutta bir balık aslında. :clap2:

bir sorum olacak :D tutulan levrekle ilgili değil ama levreği tutan makine ile ilgili :D
    1 saat önce abu garcia orra 30s makineyi incelemiştim netten. özellikleri ve fiyatı ile bana cazip gelmişti. aslında bunu konu olarak açacaktım ama gördümki sizin kullandığınız makinada buymuş, tesadüfi oldu biraz.... misina kapasitesi, deviri, ağırlığı ve bilya sayısıyla gerçekten gzl bir makinaymış. sizin tecrübelerinize göre ip misina ile kullanımda ne kadar başarılı ve her hangi kötü yanı varmıdır bilmek isterim kısaca. mümkünse tabi... :)

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İbrahim bey. 40 cm altı levrekleri salmak ilerde de levrek yakalayabilmemiz için önemli diye düşünüyoruz. Şu aralar oldukça fazla ispendeğe rastlıyoruz bu sefer videosunuda çekelim dedik örnek olur diyerekten. İnşallah önümüzdeki yıllarda verimli avlar yapmamızı sağlıyacak bu ispendekler.

Makineye gelince sarımı çok güzel aslıda. Benim arkadaş exsence kullanıyor o dahi söylemişti sarımı exsenten daha düzgün diye. fakat her ne hikmetse ilk başlarda çok sıkıntı yaşadım bu düğüm konusunda misina makineye alışması gerekiyor herhalde :) ilk 1-2 ay bu sorunu monoda 1-2 kez yaşadım ip misinada da daha fazla yaşadım 30-40 metresi zayi oldu ama şimdilerde maşallahı var bir daha sorun çıkarmadı biraz dikkat edince sorun olmuyor. Birde kafasından kaynaklanan bir ses sorunu var nettiysem o sorunu gideremedim yedek kafada o ses çıkmıyor.Fşyat olarak ve orta sınıf olarak değerlendirdiğimizde ve bu sorunlar dışında bana göre güzel bir makine ben ilk zamanlar her nekadar kızmış olsamda şuan memnunum imkanınız varsa yarinde inceleyip öyle almanızı tavsiye ederim.

4. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    çok teşekkürler selçuk hocam... :) yarın burdaki bayilere bi bakıcam, belki ellerinde vardır.düğüm olayını anlayamadım. kuşgözü falan mı yapıyor... ses büyük ihtimal bilyalardandır die dşünüyorum. tabi siz daha iyi bilirsiniz.

5. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Tebrikler,yanlız başlıktaki 'sea bass fishing シーバス 釣り' sözcüğünü hoş bulmadım.Gerek yok dilimizi bu denli yozlaştırmaya.

6. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sefa bey dilimizi yozlaştırma değil o 3 farklı dilde aynı şey yazıyo "levrek avı"

7. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    ellerine sağlık abi güzelmiş.

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Selçuk hocam tebrikler.. kısa zamanda çok yol aldınız spin işinde.. :)
    Trofelerde rastgelir inşallah..

9. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Daha iyileride rast gelir umarım hayırlı olsun.

10. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Kutlarım..

Selçuk bey tebrikler,geri salma konusundaki hassasiyetiniz içinde bravo :clap2:

11. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Tebrikler selçuk hocam güzel av olmuş.Hocam bişey sorcam benim kocaeli üniden bir arkadaşıma çok benziyorusunuz.Selçuk Kizir'di onun adı.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Selçuk, gayet güzel bir av olmuş.

Bırakabilmek te ayrı bir güzel. Ayrıca video da örnek olmak açısından çok iyi olmuş. :) Nice güzel balıklar dilerim.

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler daha güzelleri sizlere rastgelsin. Hakan bey birlikte av yapamasakta sizi bir gün en azından çaya bekleriz burda en azından tanışmış oluruz sohbet etme imkanımız olur. Bizim doktoru çok çağırdık ama işleri yoğun gelemiyor onuda bekliyoruz müsait bir zamanında tekrar çağrımızı yinelemiş olallım burdan. Çağtayın mekan belli zaten arada gidiyorum bir kere rastgeldik ama fazla konuşma imkanımız olmadı ortamdaki yoğunluk nedeniyle bir dahaki sefere artık.

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Sanırım sadece bir benzerlik konya Selçuk üni. mezunuyum ben.

Teşekkür ederim Volkan abi İzmirin levreklerinin yavruları bu tarafa kaçmış yakalayıp salıyoruz yine sana yarayacak hihi :laughing: :p

15. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Elinize sağlık güzel bir av olmuş,paylaşım için teşekkürler...

16. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler daha iyiler rast gelsin

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler hocam

18. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrik ederim Selçuk iyi iş yapmışsın:) nicesine rasgelesin:)

19. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Selçuk abi tebrik ederim.Gerçekte güzel bir balık almışsınız..Daha irileri rastgelsin.Davarnışıni da tebrik ederim

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hepinize yorumları için teşekkürler daha güzelleri sizlere rastgelsin.