Arkadaşlar bir tanıdıkta 6 beygir Seagull motor var ve yıllardır çalışmıyormuş, istanbulda anlayan bir ustaya ihtiyacımız var , bilgisi olan varsa çok yardımcı olmuş olacak, ilginize şimdiden teşekkürler
UĞRAŞMA ...... UĞRAŞMA YEĞENİM ...YENİ MODEL BİR ŞEY AL GÜCÜN DAHİLİNDE....UĞRAŞMAKTAN BIKARSIN ......
Herkes bir yorum yapmış. Saygı duyarım. Bendeniz bu motoru yıllarca kullandım, üzerinde de dünyanın en iyi dıştan takma motoru !yazıyor. Bu motoru İngilizler harp zamanı yapıp kullanmış, son derece basit bir donanımı var, tamirciye gerek yok, motordan biraz anlayan kendisi bakabilir. Mesela, bir motorun çalışması için ne lazım? 1-Yakıt, 2-Ateşleme değil mi, önce buji kablosunu döküp ipi çekerek ateşleme var mı bakılır, varsa güzel, yoksa eyvah(Ateşleme bobini hasarlı olabilir, vazgeç) Ateş varsa buji takılıp tekrar bakılır, buji çakıyorsa güzel, çakmıyorsa yeni buji lazım(veya eskisine ayar). Yakıt varsa taze olmalı yani yeni benzin koymalı, karbüratörü de çok basittir, yakıt karbüratöre sorunsuz geliyorsa yol verip ip çekince motor çalışır. Çalışıyorsa güzel, şimdi aktarma organlarında (şaft-pervane dişlilerinde sorun var mı bakılır) yoksa o da güzel, motor bedava mı alınacak, yoksa kaç para verilecek, ona da bakılır, uygunsa alınır ve kullanılır. Her şeyi tamamsa seagull tek ipte çalışır, hatta ben volanı elimle çevirerek bile çalıştırırdım. Peki hiç kötü yanı yok mu , var tabii, pervane bir yay vasıtasıyla döndürülür ve bu yay; denizde bolca bulunan, nylon, halat parçası, çuval ve benzeri şeylere çarptığında kırılır, daima yedeği olması ve böyle bir durumda denizde değiştirilmesi gerekir. Aydınlatabildimse ne mutlu, hayırlı olsun diyeyim, her ne karar verirsen.
Sevgili Reis ustam, sonunda olumlu ve yapıcı bir yorum geleceğini tahmin ediyordum, ne yalan söyleyim aklımdan geçen kuvvetli adaylardan biriydin. Motor Eminönünde bir ustaya gitti, buji değişimi ve ufak tefek birkaç müdahelenin ardından gayet iyi bir şekilde çalışıyor. Şu yay ile ilgili tavsiyeni dikkate alacağız mutlaka.. Yorumları ile destek veren herkese teşekkürler.
Hayırlı olsun Volkan, iyi günlerde kullan inşallah. Motorun pervanesi büyük olduğu için diğerlerine göre daha fazla çer çöp topluyor, seyir halinde su üstünü kontrol ederek gidersen sorunsuz kullanırsın inşallah. Yayların yedeğini de KAraköy'de Kurşunlu Handa bir usta yapıyordu(yıllar önce tabii) aklında bulunsun. Selam ve sevgiler.