Seastar 3,60 ahşab tabanlı zodiac tipi BOTA ELEKTRİKLİ MOTOR

Konu, 'Motorlar' kısmında oguzhanyildirimoglu tarafından paylaşıldı.

1. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Sevgili üstadlar 3,60m seastar ahşap tabanlı zodiac tipi şişme botum var bu kürekler mahvetti bizleri balığa gidince yük taşımaya giden hamallardan daha çok yoruluyoruz....

işin açıkcası bota verdiğim parada bütçeyi aşınca motor almaya param kalmadığı için hiç düşünmedin ancak ikinci elde olabilir uygun fiyata sadece avlağıma götürecek yavaş da olsa olur diyebileceğim bi elektrikli motor arıyorum bu konuda sıfır tecrübem olduğu için siz sevgili dostlarıma danışıyım dedim ...

Saygılar

2. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

'' Merhaba Arkadaşlar;

İki gün önce CAİS 300 cm Izgara Tabanlı Fishing Bot ve Isca 66 lbs Elektrikli Motor ( Tuzlu Su) motor aldıgımı yazmıştım. Son anda botumu CAİS 300 cm Ahşap Tabanlı D Burun Şişme Bot olarak değiştirdim.

Yeni bir kullanıcı olarak bot ve motor yeterli gibi gözüküyordu !!!

Fakat elektrikli motor u aldıgıma bin pişman oldum. 120 amper akü ile , yolda kaldım. Bana akünün 4 - 5 saat gideceği söylenmişti.
    4. ve 5. viteste 35- 40 dk gittikten sonra akünün seviyesi bir anda % 30 lara düştü,( ilk defa aküyü kullandım ) kısa süre sonrada gitmemeye başladı.

Allah razı olsun, yanımızdan geçen bir tekne bizi kurtardı ve karaya çekti.

Kısa sürede değiştirip benzinli bir bot almayı düşünüyorum.

Bu konuda hangi marka ve hangi güçte bir motor tavsiye edersiniz. Genelde 2 kişi balığa çıkmayı düşünüyoruz , lütfen yardım ederken bu konuda deneyimsiz olduğumu unutmayın.

İLk tecrübem hüsranla bitti, inşallah bir dahaki sefere böyle olmaz.

Saygılar,,
    ___________________________ __________________________________

Yukarıdaki mesaj , forumumuzda, ''arbuke'' nikli arkadaşımızdan alıntılanmıştır, umarım sizde de bir fikir oluşumuna yardımcı olur.
    Ben denizde tavsiye etmiyorum , karar sizin.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32680&page=6

3. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Ben Ankarada Oturuyorum gittiğim avlaklar genelde barajlar yada kızılırmak göletler bu yüzden elektrikli motor hem sessizliği hemde tutarı açısından tercihim yoksa tabiki benzinli almak isterim....

Arkadaş aküyü tam şarj edememiştir ben biraz araştırdım at-çek ile avlanacağım avlağa 20-25 dk giderim toplam kullanmam 1,5 saat olsa 3 saat götüren bi akü yeter diye düşünüyorum bence aküde bi problemi vardır

4. arbuke

arbuke Ali

Merhabalar, konuyu görünce direk yazayım dedim, Alp Bey sağolsun benim mesajımı alıntı olarak eklemiş.

Ben ilk ve son olarak deniz de kullandım, deniz de asla bir daha çıkmam, sonu çok daha kötü olabilirdi. Akü tam dolu idi ve sıfır aldığım bir aküydü, aküyü takdığımda % 100 gösteriyordu.

Tabiki bu konuda tercih sizin, ben deniz de yaşadığım bir olayı anlatmak istedim boşu boşuna para verilmesin diye düşünüyorum.

Motoru aldığım yer , sattığı şartlarda geri almayı kabul etti, üstüne bir miktar ödeyip Mercury 4 zamanlı 5 hp bir motor alıcam.

Saygılar,

5. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

oğuzhan abicim öncelikle ankarada ve civarında benzinli motor yasağı var
    bu yüzden mecburi olarak bizde elektrikli motor kullanıyoruz yaklaşık 4.5 yıldır
    sana tavsiyen 40 yada 55 lik bir motor alman bizim ekip şu anda minekota 40 lık elektrikli motor kullanmakta akümüzde dekamarine 182 ahmp 2 adet kullanmaktayız önceleri 1 90ahmp aküyle başladık balıkçılar sana akşama kadar yeter diyordu ama öyle olmadığını gördük sonra ikinciyi aldık baktık olmuyor bizim ekip birazda gezmeyi seviyor sonra bu akülerde olmadı bi balıkçı ava bayii dostumuz dekamarine alın dedi bu işler için ideal dedi aldık performars süper daha sonra dedik ki madem biz bu işi en iyi yapmaya çalışıyoruz o zaman ikinciyide aldım şimdi bi problemimiz kalmadı çünkü enerjimiz 363 ahmp oldu istediğimiz yere gideliliyoruz o yüzden ileriye dönük düşün bizimgibi 2.3 akü alıpta sonradan değiştirme derim :D
    tabiki arkadaşlara duyurulur yasak olmasa hayatta elektirikli motor kullanmam 4 zamanlı bi motor alırım paşa paşa binerim :D :D

Son düzenleme: 27 Temmuz 2010
  6. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

Elektrikli Motor

66 lbs 4 . ve 5 . viteste maksimum 1 saat gider.Katalogdaki şarj yeterlilik süreleri 1.2. vites süreleri.
    Ben de dün aynısından sipariş ettim yolda geliyor.:)

Saygılarımla

dadasgs bunu beğendi.
  7. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Oğuzhan kardeş..
    Bende önceden 3,80 alüminyum tabanlı bot ile birlikte 54 LBS. lik Haibo marka motor vardı. Botun boş ağırlığı 86 kg.`di. Birde 5 yetişkin binince toplam ağırlığı sen hesapla artık. Bu şekilde 110 amp.`lik akü ile sabahtan akşama kadar aralıklı olarak ve çoğunlukla 2.`ci viteste sırtı çekerek avlanıyorduk.Neyse bot çok büyük geldi ve sattım.Şimdi ise aynı motor ile 2,90`lık bot var.Aynı motor ve akü ile sarj etmeksizin 2-3 kişi 1,5 gün aynı şekilde avlanabiliyoruz.
    Alacağı motorun nekadar fazla itme gücü olursa harcadığın elektrik tüketimi az olur.Buna bağlı olarak hava koşulları ve diğer faktörlerde tabiki tüketimi arttırabilir veya azaltabilir.
    Bendeki motor 54 lbs.`lik 5 ileri 2 geri vitese sahip. İtme gücü ise 25 kg.
    Motorun güçlü ve akü kapasiten fazla olursa sıkıntı yaşamadan 1,5-2 gün boyunca çoğunluklada gezerek avlanabilirsin.Birşey daha var; akü tüketimini etkileyen bir durum bu..Kullanacağın vites seçeneği..1 veya 2.`ci vites ile 4 veya 5.`ci vitesin elektrik tüketimleri arasında 5-6 saate varan farklılık görebilirsin. Hüseyin hocamın dediği gibi çift akü olursada hiç başın ağrımaz. Tabi yanında jeneratör varsa durum değişir. Ben herzaman yanıma alırım jeneratörü.Hem aküyü şarz için hemde aydınlatma için.
    Elektrik motorları konusunda detaylı bilgi ve markaya ulaşacağın balikmarketim.com adresine bakabilirsin. Orada ürünlerin videoları ile performanslarını görebilirsin. Daha da olmadı çıkar gelirsin bakarsın kullandığım motora belki bir fikir elde edebilirsin.

8. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    bencede siizn akünüzde bir problem vardır ilk aldınız için uzun süre beklemeden dolayı boşalmış olabilir keşke şarj edip kullansaydınız.bende haibo 44 lbs elektirkli motor kullanıcısıydım gecen yaz beni tatmin etti 60 amperlik normal bildiğimiz araba aküsü ile 5 6 saat kullandığımı biliyorum tabikide 4 5 viteslerde gitmiyorum hep motoru dinlendirerek bazen 1 de bazen 2 de 4 5 full fazla amper çekeceğinden en fazla 1.5 saat kullanabildim.elektrikli motor amaca göre tatmin edicidir

9. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Botlar konusundaki tecrübeme istinaden şunu söyleyebilirim.Kesinlikle elektrikli motor tercih etmem.Tabi denizi kastediyorum.Barajlarda zaten benzinli motor yasak.

Hiç bir şekilde benzinli motorun rahatlığı ve gücü ile hiç bir şeyi karşılaştırmam.

Yer de kaplamaz.Uzun mesafelerde gidilecekse ve de dalgalı bir hava olacaksa elektrikli motora güvenmem.

İllede benzinli derim ben.

10. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Adaş tabikide haklısın ama bizler denize kıyısı olmayan, dört tarafı kara ile çevrili bir yerde yaşadığımız için mecburiyetten elektrikli motor kullanıyoruz.

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Dostum sen de haklısın :)

12. mhin

mhin MEHMET HÜSAMEDDİN

isca 66 performansı

3.20 lik botla 350 kg yükle sabah 5 tn akşam 6 ya kadar deniz de bir oraya bir buraya gittik.Deniz sakindi onu söyleyeyim.Ama ortalama 3 .viteste rahat 4 saat isca 66 çalıştı ve performansı bizi tatmin etti.Çıkarken hala % 80 şarj doluydu.1*2 de 3 te % 60 dı.
    Rüzgar yoksa deniz sakinse deniz döndüğünde hemen kaçabilecek mesafede iseniz,süper bişi.Herkese hayırlı avlar.