sebodan sarpalar :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Sebastian tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    bayadır rapor vermiyorum gıcık oldum denize balık vermiyordu bana yalnız taktik biraz normal taktiklere aykırı ama olsun genede yazıcam tevekkel allah biz sadece yiyeceğimiz balıgı tutuyoruz insanlar dipini kürüyerek geliyor denizin balık kalmamıs haberimiz yok.

dün avlaga indim ve yüzen cok oluyor bizim falezlerde ve bir abim mazeme alalım bende balık tutayım diyordu, bugün gittik mazemeleri aldık ve sonrasında ben eve geldim, sonra mazemeleri aldık denize gittik az meltem esiyordu sonra yeni balıga baslıyan abim kafes varsa al gel atarız 2-3 balık alırız hesabı yaptı iyi dedim onuda getiriyim gelirken bakalım dedik ben hamur yaptım dibine ekmekleri bastım biraz gittim 3-4 metrelik yere bıraktım,2-3 saat sonra deniz patladı baya bir dalga cıktı deniz karıştı su bulandı yosunlar suyun üzerine cıktı rüzgar kesildi ama dalgalar cogaldı öncesinde bişi girmemiş kafese 2-3 likgoz gırmıs attım sonrasında gene ekmek doldurup biraz aynı koydugum yere daldım, bekliyorum cıktım sudan gideyimde alayım hava bozuk yağmur yağdı bir kac gundur antalyaya ve sonrasında hava iyice kapandı dedim yagmur yağacak gideyim alayım dedim bir baktım 2 kocaman sarpa girmiş bagıra bagıra sudan cıkıyorum yüzeye :) zaten bulanık suda görüş sıfır oldugu için fazla eylesmedim suda bu sekilde av yaptık, kafes atmam normalde hayatta bu ilk oldu diyebilirim kafesde arkadaşın zaten :)

sağ kulagım eşitlememe rağmen biraz zongluyor 20 lik diştenmidir nedir anlamadım yada orta kulak intaapından krkuyorum tevekkel allah cuma günü muhane olmaya gidicem insallah birşey yoktur dalış yapmayı cok seviyorum ama bir türlü ders almak nasib olmadı hayat şartları :) eğitmen arkadaşlarımızın öğrettiği kadarını uyguluyorum denizle şaka olmadıgını cogu kez gördük yaşadık

nese balıklarımızda bunlar efendim. herkeze rastgele kafes avı yasakmı onuda araştırmadım işin doğrusu saygılar.

yaklaşık 30cm ve 400 gram. başka türlü yakalayabilen varsa bu sekilde helal olsun derim seni görmesinler hayatta direk roket styla topukluyorlar suda.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebligde ne yazdigini biliyorum.
    Ama dur ben bir özet geçiyim.
    Oltan var.
    Arkadasina da almissin.
    Zipkinla avlanmamissin.
    Baliklari agzindan avlamamissin.

Simdi muhasebesini sen yap.

3. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sarpayı ekmekle her türlü yakalarım. Hele de böyle havalarda. Lakin etini hiç sevmem. Bu yaz yakaladığım bütün sarpaları başkalarına verdim. Afiyet olsun Murat kardeş.

4. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    eyvallah abi yasak değil diye biliyorum ama sen böyle dedinya içim rahatladı sağolasın abi

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    hocam gelse vursa oltaya alırımda vurmuyor namussuz kacıyor sürekli insan cok meralarda antalya herkez denize giriyor suan yağmur yagıyor misal avlakları kuruttular baragadi atarak saolasın abi

6. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sarpalarını tebrik ederim her zaman fazla lezzetli olmazlar ama şu anda tam yenecek zamanları, afiyetle yiyebilirsin.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

7. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    ustam orhan amcam sağol valla okadar yorulmuşumki denizle boğusmaktan ayaklarımı bile uzattım simdi o derece yane :), yedimde üstüne afiyet biraz yavan geldi bana nedense tuzsuz kızartmışlar tansiyon var bizimkilerde :) sanada rastgele orhan amca ahh bende ole yerlerde oturuyor olsam rapordan gecilmez buralar :)

8. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Anladım. Bir de şöyle denemelisin: 1 cm saçaklı 1 cm aralıklı 0,20lik sağlam misinayla 5li bir takım yap. Beden uzunluğu 1,5 metre civarı olsun. 30 gramlık zargana topuna bağla. Ekmeği bir parmak boğumu kadar, belki çok az daha fazla kabuğu içe gelecek şekilde rulo yap, ilk ve son iğne kilit olsun diğer iğneler boşta kalsın. Attıktan sonra ekmekle sağına soluna yemleme yap. Sadece sarpa değil iri kefal de alırsın. Melanur da oyuna dahil olursa şaşma. Diğer taraftan insanların yüzdüğü yerde avlanmamak lazım. Malum meraklı çok biri gelir senin ekmeğe atlar Allah muhafaza. Alanya'da çok avlanmışlığım var. rastgelsin.

9. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Murat kardeşim balık tuzsuz olursa yavan oluyor ama ben de çok tuz atmıyorum o tansiyon illeti ben de de var.... ama artık beni ilgilendirmeyen şeylerle uğraşmıyorum tansiyonumda çok güzel gidiyor, 8 -11 civarıda, sadece denize açılıyorum, balığımı tutuyorum ve sizlerle payşaşıyorum, başka konulara girmek yok......:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal seni Sivrice'ye beklerim.:) :) :)

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    bunu biliyorum hocam ekmeği öyle sarma yaparız melenur avlarız biz yüzerek palet maske ile denerim samandralı takımla avlanmayı pek sevmem ama fırtınalı havalarda iş yapabilir hocam teşşekkürler.

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    allah hepimize sağlık sıhat uzun ömür versin orhan amca ahh ahh nasib bir gün bakmıssın senın tekneye gelmişim bile :) insallah abi rastgele raporları göz gezdiriyorum merak etme :)

12. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrikler Afiyet Olsun.

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    sağol kardeşim sanada bol bereketli avlar. mrsparkle

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

yanlis algilamissin mesajimi Murat. teblig 3/2 der ki...

Denizlerde amatör avcılık
    MADDE 15 – (1) Denizlerde amatör avcılık zaman yasağına tabi değildir. Gün içinde av saati sınırlaması yoktur.
    (2) Denizlerde amatör avcılıkta kullanılabilecek avlanma araçları ve yasaklı maddelerle ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.
    a) Denizlerde amatör avcılık parakete, pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.