seçime yardım.. shimano ultegra XSB5500 kolumu yoruyor

Konu, 'Makineler' kısmında myuksel tarafından paylaşıldı.

1. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    arkadaşlar sonunda yeni makinemi aldım ve geçen pazar deneme fırsatı buldum shımano ultegra XSB5500 ama umduğum gibi çıkmadı atımı misina boşaltması düzenli sarımı müthiş yanlız saraken çok yoruyorbütün yük sarma kolunda bende aldığım yerle görüştün değiştirmenin sorun olmadığını söylediler bende bu makineyi ultegra CI4 1000XSA 4.3 .1 DEVİRLİ 620g değiştirmeyi düşünüyorum nedersiniz bu makinede aynı sorunla karşılaşırmıyım dersiniz benim sorunum sarı esnasında kolun bütün ağırlığı hissetirmesi shımano olarak tavsiye edebiliceğiniz başka makinelerde olabilir

2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    kalınlık olarak kaçlık misina kullanıyorsunuz?

3. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    ultegra ci4 10000 xsa al gerisini merak etme ilk ağızdan sana cevap.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yer yer söylüyoruz bunu fakat üzerinde shimano yaziyor diye hepsi iyidir zannediliyor. Muhtemelen makinaniz 5.3:1 devirli tork az oldugu devir yüksek oldugu için yük kola biniyor. 10binlik 4.3:1 devirli olan istediginiz rahatligi saglayacaktir. Marka hiçbirseydir. Sadece kullanilan malzeme açisindan fikir verir. Simdi okuma 10binlik 4.3:1 devirli bir makina alsaniz elinize ' shimano ile yoruldum zayif makinaymis ama okuma canavar gibi diyeceksiniz. Ha okuma 2sene gider shimano 6 sene gider farki ordadir

5. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba,bende aynı makineden aldım devir yüksek olduğundan tork düşük bu yüzden yük sarımı yapan kola biraz biniyor banghead

ama yazdığınız gibi makine misina sarım muntazamlığı ve uzak atış için şahane;yaptığınız avlarda genelde ağır kurşun kullanıyorsanız tork bakımından zayıf gelebilir.

6. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    30 luk misina kullanıyorum roy ben kötü bir makine demedim benim kullanım amacıma hitap etmiyor dedim sende haklısın diyer markalarda güzel kullanışlı makineler var ama dediğin gibi shimano 6 diyerleri daha çabuk yıpranıyor buda bence büyük bir etken kış ayı malum akıntı ve suyun durumu ağır kurşunla çalışmak gerekiyor özkan bey ve buna birde balığı eklersek bayağı bir efor sarf etmememiz gerkir yani benim 10000lik bu sorunu ortadan kaldırır diyorsunuz ozaman yardımlarınız için teşekkürler

7. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master CX Telesurf 4,30 200gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 10000 XSA
    Bende shimano ultegra C14 10000 XSA kullanıyorum.Boğazda 200 gr kurşun,akıntı ve balık birleştiğinde öyle yağ gibi çekmiyor fakat çokta üzmüyor.Açıkçası boğazda balık tutma işi biraz çaba sarfediyor ve diğer denizlerde balık tutmaya benzemiyor.Bu konuda bazı fikirler var,mesela jig makineleri ile daha rahat avlanılabileceği yönünde.Bu makinelerde biraz daha pahalı oluyor.Fakat ufak bir araştırma yaptım ve yaklaşık aynı fiyatlara Shimano Saragossa 8000F modeli gözüme takıldı.8 kg drag kuvveti var,ultegranın ne kadar olduğu belli değil.Saragossa da 14000 liğin 20kg drag değeri var.Sadece kafama takılan uzak atışlarda bir sıkıntı yaratırmı.Yerinde olsam bu modelide bir araştırırdım.

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Murat Bey,

Boğazda jig makina kullanımı benimde dikkatimi çekmişti, yazmıştım forumda. Cedros 65 ve salinaII kullananları gördüm. Bu jig makinaları 14kg ve 25kg drag güçleri var. Dejavantajı ağır olmaları. Uzak atılabiliyormu derseniz evet jig makinalarla uzak atışlar yaptılar yanımda, kol ağrısını göze alıyorsanız neden olmasın:)

9. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ultegra 1000 xsa = 620 gr. , Saragosa 8000F =585 gr , Saragossa 14000F =815 gr...Bence Saragossa 8000F ağırlığı gayet iyi.Yoğun olarak avlandığım zamanlarda ilk başlarda ağır gelmesine karşın,sonradan alıştığım ve kol kaslarım güçlendiği için :) sanırım rahat avlandığım bir ağırlıktı 620 gr.Balık olduğunda bu ağırlık o heyecanla anlaşılmıyor,fakat balık çıkmıyorsa sanki tonlarca yük taşıyormuşsunuz gibi oluyor:)

10. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, saragosa kesinlikle al yada ultegra kötü demiyorum.Sonuçta bu makinelerin ücretleri yüksek olduğu için iyi araştır demek isterim.Belkide aynı fiyata bu iki makineden daha iyi bir makine tavsiyeside olabilir.

11. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    muratbey makineyi aldığım firmayada sorup ayrıca görüş ve tavsiyesini alıcam bende duydum jig makinelerin her amaçta daha kullanışlı olduğunu ve ayrıca daha mantıklı ağırlık önemli bir etken nekadar balık olsada sırtınıza doğru inen ağrılar erken pesetmenize neden oluyor acaba içimizde varmı jiğ i sorfte kullanan

12. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    buarada benim aldığım ultegra 5500 5.3.1 devir 10000 serisi büyük kafa 4.3.1 devir murat abi ve ceyun bey drag kuvvetinden bars etmişler kafamı karıştıran ben makineyi değiştiriken neyi göz önünde bulundurmam gerekir hem kola binen yükü düşürüp daha fazla sarım için ve ayrıca bilya sayısının bir önemi yokmu acaba cahilliğimi mazur görün

13. balikoltasi

balikoltasi Birol

Kola binen yükü düşürüp daha fazla sarım için tam surf makineleri tercih etmelisiniz. Drag kuvvetine kafayı takmayın. Zira önemli değildir.
    Örneğin: Shimano Bulls Eye Xt , 3,9 devirlidir ve bir turda 93 cm misina toplar.
    http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...7/surf-fishing/shimano-bull-s-eye-9050xt.html

Yine örneğin: Shimano Biomaster SW8000PG gibi...
    http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...saltwater-fishing/10-biomaster-sw-8000pg.html

Ultegra 10000 modelide nispeten düşük devirlidir fazla yormaz.

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    ultegranın drag 15 kilodur..

sizin dikkate almanız gereken daha düşük devirli bir modele bakmak...

10000 ve 14000 olanların ağırlığı 735 gram..

sizdeki makine ise 105cm turda sarım yapar ve 565 gram.. arada 170 gram fark var.. bunuda hesap edin..

bir koldan yükü alacaksınız ama diğer bir kolunuza 170 gram daha ekleyeceksiniz..

10000 olan model 100cm civarı turda sarım yapar.. 14000 çok az biraz fazlası.. ortalama hemen hemen aynı..

15. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Benim önerim 8 kg lık iki adet dambıl,

2 günde bir 15*3 set her iki kolla çalışırsanız 1 ay sonra makineyi bile hissetmezsiniz :)

geçen yaz atçek avında bel ağrısından duramıyordum, bu yaz banamısın demedi :)

16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    drag gücü 15-25kg
    devir sayısı 3,5 - 4,3 arası
    1turda sarım uzunluğu 80-90cm arası
    makina kolunun boyutu büyük olmalı
    surf makara
    +kas gücü :)

bütün bunlar varsa sorun yok:)

17. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

bende 5kg dambıllarla çalışıyorum her gün:) sıcakta sorun yok ama soğuk havada sağ omuz ağrısı yinede oluyor. kamış+ makina 1020gr, 140-180gr kurşun.

18. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    10000 ultegra iyi seçim fakat zorlu kullanıma fazla müsait değil. Daha çok yemli av ve sazan makinası.

19. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Geçen yıl mart ayında aldım dambıl seti,

ilk 1 ay 4 kg ile çalıştım. Sonra giderek ağırlığı artırdım, şimdi ellerimde nasırlar var. Başladığımdan beri şehir dışı görevlerim hariç aksatmamaya çalışıyorum, şu an 10 kg ile çalışıyorum,

bedenim medium dan large a çıktı. ve sürekli 4 temel hareket yapıyorum. 1 yıllık düzenli spor sonrası herkül gibi değil, ama inceden görünür kol ve omuzlarım oldu..

Burun ameliyatına girerken ekg çekildi, inceleyen doktorun ilk sorusu da "sporcumusun" oldu...

Yapmayı düşünen herkese şiddetle tavsiye ederim, vücudumu zorlayacak herhangi bir ağırlığa maruz bırakmadan, sakatlanmadan sıkılmadan, her iki günde bir yarım saatimi harcayarak muntazam bir vücuda sahibim artık :)

20. denizcialmanyali

denizcialmanyali MURAT

reeling slm. arkadaşım sana benim yurt dışında ve türkiyede surf için kullandığım ve çok memnun kaldığım. trabucco markea '' SUPER ELITE CAMO-CAST'' Çok sert monoflament misina,uzun mesafe balıkçılığı için tasarlandı.Rengi,hafif yeşil ve menekşenin karışımıdır.Bu karışım misinaya başarılı bir kamuflaj sağlar ve suda görünmez yapar. ben 0.300 mm. kullanıyorum... çok memnunum.kaldı ki av sonrası bir çok kez misinayı tatlı suya tutmadığım halde misina da ne kopma. nede deforme bozukluğu olmadı... denemeni tavsiye ederim.. 26 lira fiyatı..

300 mt. -= 0.300 mm.