Siteyi uzun süredir takip etmekteyim. Yıllardır kendi çapımda amatör olarak kıyı balıkçılığı yapmaktayım. Denizde olmak balık tutamasamda benim için vazgeçilmez bir duygu.Yağmur çamur rüzgar farketmiyor. Eşim bana bunun hastalık düzeyinde olduğunu bile söylüyor. Sitede ustaların yazılarını okudukça bu konuda ne kadar da az şey bildiğimi farkettim. Araştımalarım ve az olsa bu iş için ayırdığım bir miktar ile kendime bir takım oluşturdum. Şuan Bodrum-Yalıkavak'ta ikamet etmekteyim ve ilgimi kıyıda at-çek çok çekmekte. Gerçi şu aralar havanın etkisi olduğunu düşündüğümden şimdilik bir balık yakalamış değilim. Sahip olduğum suni balıklar hakkında değerli görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Hepinize rastgelsin. Kamış: CAPTAIN TELE PRINCESS KAMIŞ 240CM Misina: 0,26 ASSO ULTRA Makina:5:14:1 (Param kalmadığından şimdilik idare eder. )
Gökhan Bey , Bölgenizde avlanabilen yada avlamayı hedeflediğiniz balık türlerinide yazarsınız sanırım daha çok yardım alabilirsiniz Rasgele
benim bu sahtelere bakarak gördüğüm hedef balığın levrek olduğudur sahtelerinin balık alma şansı elbette var ilave olarak rapala husky jerk silver ve rapala long casting mu (mullet) olabilir kamış ve makina hakkında yorum yapmam ise çok zor captain kullanmadığım bir marka asso misina ise başlangıç için iyi bir secim şansınız bol olsun ... rastgele ...
Erdal Abinin(surffishing) tavsiyesi üzerine alba toby 2 numara kaşık kullanmıştık kıyıdan at çek yaparak levreği yakaladık ,bulunduğunuz yerde levrek varsa bence pahalı rapalalarınızı harcamaya gerek yok 2.5 ytl lik alba toby çok güzel iş yapıyor
Merhaba, kaşıkların her zaman ucuz ve işe yarar olduğunu düşünüyorum.Diğer taraftan da en sondaki 5,3 lük mavi sahtenin 7,5 liğinin verimli olacağına inanıyorum.Daha önce kıyıdan at çek ile kaşıkla çoğu kez lüfer aldık,levrek aldık(her ne kadar küçük olsa da).Sırtıda ise mavi sahte iş yapmıştı.Bunların yanında kıyıdan at çek tekniğinde sık kullanılan ve sonuç almaya elverişli bence daha da ideal yöntem,tüğ veya silikon küçük yeşil tonlarında zargaba-kurtçuk olacaktır.Şimdiden rastgel.Sonuçları paylaşmayı da unutmazsınız umarım
Değerli ustalar. KAfama takılan bir soru daha var. Ben levrek avlamak istiyorum. Bu bölgede de olduğunu biliyorum.(Diğer avlayanlardan duydum kadarıyla). Ancak bu levrek hayvanının bu mevsimlerde av yapması mümkünmüdür?
slmlar.öncelikle egedeki balık durumu hakkında pek fazla bilgim yoktur.nereler balık yapar bu konuda yardım edemeyeceğim.fakat bende bir at çek ustası ve meraklısı larak RAPALA HUSKY JERK GRUBU,RAPALA MAGNUMS FLOATING GRUBU ve RAPALA LONG CASTING MINNOW GRUBU maketlerle karadenizde havanın her esiminde mutlak balık alırım.burada cok fazlaca buyuk 7-8 kg kadar olan levreklerde cok nadir olmakla beraber tutanlar var tabi.fakat bunun benım maketlerimle alakası olup olmadığını hala çözemedik.yoksa şansızlık bendemı bilemiyorum.elinizdekilerlede tutarsınız mutlaka Xenon pelican,floating A44E yi bende kullandım.balık alıyorum tabiikide fakat magnum değişmezimdir.
elindeki rapalalar ve kasıklar gercekten cok guzel ama aralarından 2sı var kı palamut ıstanbulda bayılıyor strike pro 005 a44e bunlar levrekde affetmez cınekopda denemende yarar var
slmlar rapala husky jerk kırmızı,rapala long casting turuncu,rapala magnums floating siyah levrekte en başarılı parçalarımdır.şaşırtıcı ama çok defada eşkina almışımdır.