Selam,saygı,sevgi..

Konu, 'Tanışalım' kısmında chayen tarafından paylaşıldı.

1. chayen

chayen Engin

Herkeze Selamlar;

Öncelikle yönetim gurubuna böylesi güzel bir siteyi kurdukları için , daha sonra büyük tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle siteye hayat veren site sakinlerine, ustalara ben ve benim gibi bu olaya yeni başlıycak arkadaşlara, yardımlarını esirgemedikleri için canı gönülden teşekkür ederim.

İsmim Engin Karataş , 17.01.1985 İstanbul doğumluyum. Marmara Üni. Elektronik Müh. mezunuyum .Şu anda Özel bir firmada çalışıyorum.

Balıkçılık merakım bu seneki Kaş tatilimde başladı diye bilirim. Ordaki bir kaç balık tutan dostla kısa ama çok zevkli muhabettimizden sonra beni de bir heycan bir merak sarmış durumda, 15 günden beri çeşitli araştırmlar yapıp kendime uygun Kamış ve olta donanımını ayarlamaya çalışıyorum. Geçen hafta sonu Karaköye gidip nerdeyse tüm dükkanları gezdim diye bilirim, fakat bu konuda çok fazla acemi olduğum için almaktan vazgeçtim. Burdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine gidip kendime uygun bir takım yapmak çok iyi olur diye düşündüm. Bu açıdan bana yardımcı olursanız çok sevirim, hatta daha sonra sizler içinde uygun olursa sizlerle birlikte çeşitli aktivitelere katılmak benim için çok güzel olur.
    Şimdiden tekrar tüm dostlara teşekkür eder Selam, Sevgi ve Saygılarımı sunarım

Rasgele :)

Son düzenleme: 11 Eylül 2010
  2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Adaş aramıza hoşgeldin. öncelikle sana uygun kamış ve makine için nerede hang bölgede avlanacağını bilmek gerekir. şu sıralar pek balık yok, hava şartları olumsuz ama yakın zamanda balık başlayacaktır. sitede biraz araştırma yaparsan güncel raporları takip edersen nerede hangi balığı avlayabileceğin hakkında bir bilgin olur. daha sonra kafanı kurcalayan sorular ve sorunlar için buradan çok rahatlıkla cevaplar ve bilgiler alabilirsin. kamış ve makine için gerçekten iyi araştırma yapmak gerekiyor. zamanla insan bu olaya kaptırınca kendini yeni arayışlara giriyor. bende 6 ttane kamış var mesela. 2 tanesini yeni verdim eskiciye :) şimdi yeni bi spin takım oluşturmaya çalışıyorum bunun içinde değerli site üyelerinin bu konudaki görüşlerini uzaktan inceliyorum .

3. chayen

chayen Engin

İlk msj ın adaştan gelmesi hoş bir tesadüf oldu benim için :) Evet forumdaki konuları son 7 saatir inceliyorum :) Ben Boğazda avlanmayı düşünüyorum ( İstanbul boğazında her bölge olur )Engin buna göre bişeyler yapıcam sanırım, Yanlış anlaşılmassa 1000-1500 tl gibi bir bütçe ayarladım kendime tabi aşşası olur yukarsı olur belli olmaz , dediğim gibi araştırıyorum işte. Almak istediğim takım ömürlük olsun dedim , karaköyde bir dükkanda italcanna marka kamış önerdiler ama dediğim gibi birazdaha araştırma yapmak için almadım. Tavsiyelerin için tekrar teşekkürler Engin. Ben Göztepede Soyaktayım sanırım sende üsküdardasın yakın sayılırız :) Sende birtane toplamak istediğini söylemişsin , senin içinde uygun bir gün olursa arzu edersen bir gün beaber gidip banada bişeyler bakarız :)

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Malzemelerim ömürlük olsun diyorsan shimano malzemelerine bir bakiver,imkanin varsa sayet shimano malzemelerini japonyadan getirt,hem daha ucuz olur hemde daha kaliteli,Türkiyeden alamak istersen,bu malzemeleri satan bir kac dükkan var istanbulda,arastirirsan bulursun...

5. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    aramıza hoşgeldiniz shimano ürünlerine bakın derim

6. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    öncelikle hoşgeldiniz olta balıkçılığına yeni başlıyacağınız için kendinizi daha ekonomik olan takımlara yönlendirmenizi tavsiye ediyorum aksi takdirde siz alışıp işi öğrenene kadar ömürlük takımınız ömrünü tamamlayabilir:) gerçi ustalarımız benden daha doğru tavsiyelerde bulunur
    rastgele

7. modena

modena

hoş geldiniz...

8. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Aramıza hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim. :)

9. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Merhaba, aramıza hoşgeldiniz.. Benim kişisel görüşüm, genel avlanma özelliklerini referans alarak herkes zaman içinde kendi avlanma tarzına ve kişisel fiziksel özelliklerine uygun malzemeyi yaratmaktadır. Kimimiz spin avcılığı, kimimiz surf avcılığı, kimimiz de her türlüsünü seçiyoruz. Örnek olarak ben sadece kıyıdan at çek ile levrek avlamayı tercih etmekte olup, malzemelerimi bu avlanma tarzıma uygun olanlardan seçmeye çalışmaktayım. Bu nedenle de tavsiyem orta seviyelere yakın bir başlangıç malzemesi alıp, zaman içinde avlanma zevkinize ve av alanlarındaki av çeşitlerine göre, bu sitedeki ustaların deneyimli önerileri ışığında malzemelerinizi geliştirmenizdir. Şimdiden bol şanslar ve bol avlar dilerim.

Son düzenleme: 11 Eylül 2010
  10. chayen

chayen Engin

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, tavsiye ettiğiniz markayı internetten inceledim çok kalitelibir marka. Japonyadan alma fırsatım yok ancak ebeydan olabilir.İstanbuldaki mağza isimlerini yahut linklerini zahmet olmassa pm atarsanız sevinirim. Tekrardan teşekkür ederim.

11. chayen

chayen Engin

Teşekkür ederin Enis bey :) İnceliyorum.

12. chayen

chayen Engin

Hoşbulduk Tufan , Öncelikle herkezin fikri ve tavsiyeleri benim için çok önemli. Seninde düşüncene saygı duyup aklımın bir köşesine yazdım :)

13. chayen

chayen Engin

Hoşbulduk Turgay bey :)

14. chayen

chayen Engin

Teşekkür ederim Bahtiyar :)

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim...

böyle bir bütce ile, surf, spin, hepsi aradan çıkar artık :)

16. chayen

chayen Engin

Çok teşekkür ederim, ihtiayım olan bilgi buydu. Bu açıdan olaya yaklaşmaya çalışıyorum bende.forumu inceledikçede bana uygun tarzda stilde bir takım oluşturmaya çalışıcam. Detaylı bilgileriniz ve güzel temenlileriniz için çok teşekkür ederim. Umarım güzel avraporlarını sizle paylaşmak kısmet olur. :)

17. chayen

chayen Engin

Hoşbulduk , teşekkür ederim :) Abi birtanesini hakkıyla yapalımda 2. si sonraya kalsın :)