Merhaba, Akya ve Levrek ile ilgili araştırma yaparken bu siteden haberdar oldum ve ilgi ile okumaya başladım...Ömrüm, iş güç derken Ankarada geçtiği için sadece yazdan yaza tatil nedeniyle 2-3 hafta gibi bir sürede olta balıkçılığı ile ilgilenebilme fırsatım oluyor..Genelde kıbrıs tabir edilen olta ile kefal, sarpa vs yakalamışımdır ..Ama bu yaz kalamar bağlı şamandıralı 2 iğneli komik oltama akya denen mücadeleci ve kaslı bir balık takılınca (ki sadece 25-30 cm kadardı..) "vay be denizde neler varmış diye düşünürken.. dibimde avlanan İngiliz turistin 3-4 kg lık levrek tutmasıyla "yuh bana" demeye başladım.. ve araştırmalara başladım... Sonuçta işe ilmi yönden bakıp nasıl bir olta düzeneği veya nasıl bir sahte balık kullanarak neler yapılabilir derken balıkavi.net, rapala.com ve yo-zuri.com u gezer oldum.. Kısmetse bu ramazan bayramında tekrar gitmeyi düşünüyorum.. Sitede kendi rapalasını yapan deneyimli hobiciler olduğunu görünce forumun "kıyı balıkçılığı" kısmı benim için ayrıca ilginç hale geldi ama şimdilik kendime o kadar güvenmediğimden ve süre olarak deneme yanılmaya girecek zamanım olmadığından profesyonel yardım alıp kendime Rapalanın original floater denen klasik lure' unu almaya karar verdim..İlerde belki kendim de sahte balık yapmayı denerim.. Olta düzenlemesi ile ilgili tecrübeli arkadaşlarımızdan yardımlarını bekliyorum tabiiki ilgili forumda
aramıza hoş geldin arkadaşım isminide bize bağışlarsan kısaca imza ayarlarınıda yaparsan daha iyi olacak kal sağlıcakla
Hoşbulduk.. Ben kişisel bilgilere ad soyad girince otomatik çıkar gibi düşündüm ama hemen imzaya da gireyim..
Aramıza hoşgeldin Özgür arkadaşım. Ama Ankara lılar nerede Bir Ankaralı yeni üye gelmiş Misafirperver Ankaralılar yok ortada
Özgür Kardeş Öncelikle Aramıza , Ailemize Hoş Geldin. Araştırdığın ve Aradığın Konular ile Tüm Can Dostları burada bulabileceğinden eminim. Keyifli ve Zevkli Paylaşımlar.