Yeni üye oldum zıpkına merak saldım bu yaz tatile giderken zıpkın alıcam hangi markaları önerirsiniz ve dikkat etmem gerekn şeyler neler yardımcı olursanız sevinirim şimdidedn tşk
Eğer yeni başlayacaksan ve bir heves için alacaksan Al bir "yılmaz" ustalaşınca daha iyisini alırsın.. Ama ben iyi bişi alıcam dersen omer yada picasso
Dikkat burakcım yaş itibarı ile biraz tecrübe eksikliğin var,yanında partner olmadan ve teori bir yana pratiklerini tecrübeli öğreticilerin ile yapmadan sakın sakın dalma.Başlarsan ileride bir aşka dönüşecek olan bu uğraşın,bir facia olabilir. konuyla ilgili olarakda önce dalmayı öğrenmelisin CİDDİ ANLAMDA... Ve unutma kazalar sadece bir kez olur... iyice konuya hakim ol ve planladıktan sonra başla.
Burak yaşın uygun olmadığı için, böyle bir sorumluluğu hiç birimiz üzerimize alamayız. Eğer gerçekten böyle bir niyetin var ise, ki var Ailenle fikir birliği yapıp, ellerinden tutacak ve önce dalış okuluna gideceksin, zaten orada sana tüm bilgileri de kazandıracaklardır. Bizzat ben, bilgim dahi olsa sana bu konuda yardım etmem Çünkü su altı çok cazibeli olmasına rağmen, riskleri de bir o kadar büyüktür. Bunun için belli şartlara sahip olmalısın Başarılar dilerim
Hepinize teşekkürler arkadaşlar önerilernizi dikkate alıcam.Zaten kursa gitmeyi düşünüyorum.Avınız bol olsn
Sakin Vazgeçme Sakın vazgeçme bu hobi seni ileride olacağın birey tipinden çıkarıp bambaşka bir insan yapıcak.Nasıl? o'nuda göreceksin
burakcım zıpkın olarak iyi bişe alacaksan fazla pahalı markalardan almana gerek yok.sana free sub golden horn öneririm.ben de ondan kullanıyorum çok güzel bir zıpkın.yalnı. dikkat etmen bi nokta bosphorus modelinle karıştırma..bosphorus modelinde şiş kanalı yoktur.o yüzden bosphorus daha ucuz.ama sen bosphorus modelini alma ucuz diye.feree sub golden horn şiş kanallı olanından al alacaksan.şiş kanalının özelliği daha iyi nokta atışı yapabilmen..yalnız burakcım bu iş öyle göründüğü gibi kolay bir iş değil..öncelikle bir takım bilgileri bilmen gerekli.sualtı birsürü tehlikelerle dolu.onun için arkadaşların dediği gibi ailenle işbirliği yapıp bu işin bir kursuna gitmen gerek.yalnız şunu unutma bu iş çok güzel bir hobi ve çok zevkli bir uğraş.hüeyin abinin dediği gibi sakın vazgeçme..bu işe başladığında bir süre balık vuramayabilirsin..malzemelere alışamıyabilirsin ama herşey zamanla.sabret ...
burakcım her serbest dalış yapan kursa gitmemişdir. bende gitmedim kursa zamanla öğreniceksin sende ama maddi durumun iyi ise gitmende de yarar var.berkcan'ın da dediği gibi "free sub golden horn" alabilirsin şimdilik sana 45'lik zıpkın yeterli olacakdır. ama bana daha ucuz bir zıpkın olsun diyorsan yılmaz'ın 45'lik zıpkınını alabilirsin çünki daha yaşın 15 kendini geliştirmen lazım forumda bütün bilgiler mevcut. Nefesini geliştirmeye çalış. Sigarayı asla eline alma sigara kadar kötü birşey yok dalmana da engel olacaktır. bunları dikkate alacağına inanıyorum. başarılar diliyorum