Herkese merhaba. 2-3 yıl önce sallama oltayla Kuzguncuk semalarında, gümüş-kraça avlama çalışmalarımdan sonra yeni aldığım kamışla bu hobiye tekrar başlama kararı aldım. Haliyle kamış sallama konusunda bilgi yoku. Geçtiğimiz salı akşamı istavrit çaparisiyle indik sahile. Takım satan abi istavrit çıkmaz uğraşmayın dese de baktım ortamda kimse yok atış talimi yapalım dedim 3-5 atış 2 metreye attıktan sonra biraz biraz atmaya başladık. At çek yaptık istavrit falan yok akşam üstü 7 den gece 12 ye kadar 2 kişi 4 er tane zarganayla ayrıldık)) (rapor niteliğinde olsun zarganalar Tabi maksat daha sonraları kafa yarmamak için atış çalışmaktı... biraz biraz oldu. İstavrit kendini göstermeye başlayınca(burdan takip ederek) üsküdar,kuzgunuk semalarında işi öğrenmeye çalışacağız bakalım
hoşgeldin cihan balığı semada değil deryada ararsan daha rahat bulursun bahsettiğin yerlere bende geliyorum zaman zaman, beraber takılırız 2 acemi
Hadi bakalım Cihan, tenha yerlerde alıştırmaya devam et. Sonunda illa ki kendi tekniğini geliştireceksindir. Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Ama unutma, sema demek gökyüzü demektir. Oltanı sakın ha bulunduğun mekanın semalarına yollama, biliyorsun sonradan kafaya düşüyor o kurşun. Sevgiler...
Hoşbulduk herkese teşekkürler Yalçın, inşallah olur öyle bir fırsat memnun olurum ben de Valla acemi nasıl da belli ediyor kendini sanki çulluk vuracaz semalarda Deneye deneye öğreneceğiz inşallah. Sizlerin de desteğiyle kıvıracaz kısmetse Şu an kendimi halka açık yerlere hazır hissediyorum aslında ama şu var çok kalabalık olursa ;yok takımlar karıştı, dolandı falan onu kıvıramam işte halka açık olsa da seyrek olsun diyorum)) rastgele...
Dilediğin zaman ve uygun olduğun zaman bir gün Beşiktaş'a gel, ayarlayalım Cihan, biraz atış çalıştırayım seni. Ne dersin. Ben de en güzel atış usullerini sevgili duayenimiz Vedat Abayoğlu' ndan öğrenmiş bir çırak olarak bildiğimi öğretmeyi borç görürüm. Elimden ne gelirse...
İstediğin zaman mesaj at bana 1 gün öncesinden, konuşalım ) Öğlen gelirsen yemlik de tutar akşam lüfere de bakabiliriz. Hele şu sağanaklar bir geçsin de.
Cihan kardeş hoşgeldin aramıza. bence nick name'ini usengec seçtiğin için istavritler gelmiyor olabilir. Şaka bir yana bu işi yapanlar analarının karnında öğrenmedi. Zamanla herşeyin üstesinden gelirsin. Kolay gelsin
Hoşbulduk çok teşekkür ederim herkese Üşengeç bir kişiliğim var ama balık konusunda işlemiyor pek) Not: Siteye üye olurken bu kadar samimi bir ortam beklemiyordum ne yalan söyleyim. Bu beni oldukça mutlu etti bunun için ayrıca teşekkür ederim.
kaan abi bende gelirim kabul edersen. vedat babanın çırağıysan öğrenecek çok şeyimiz var demektir beşiktaşta takımcı kadir abiyede sözüm var gelecem bir ara demiştim hem senden ders alırım hem onu görmüş olurum
Sen de gel Yalçın, başımız üstüne. Vedat Abi'nin çırağıyız ama boynuzun kulağı geçmesine daha çok var. Kadir geceleri pek olmaz, keyfine ve yoğunluğa göre orada olur ancak. Ama gün batmadan balığa başlayacağımız için belki görebilirsin, sen numaranı özel mesaj olarak at, Cihan sen ben güzel 1-2 gün geçiririz elbette, balık garantisi yok ama keyifli paylaşım garantisi var. Kısa zamanda Cihan'la bir araya geleceğiz, yağmurlar bitince, haberin olsun... Sevgiler.
Evet Yalçın sen de gel hem tanışmış oluruz. Bu arada dün akşam yine sahile indim kuzguncuğa. Ondan önce üsküdardan takım almaya gittim adam makinayı hiç beğenmedi kamış idare eder makina çok ufak tutamassın dedi bunla birşey 7-8 istavrit bile çekmez dedi Neyse dedim bi gideyim bakayım ne var ne yok. sahilde 5-10 kişi vardı. 6'sı sallamayla kraça, gümüş falan alıyordu gerisi de birşey alamadı Dedim üç beş atış yapalım bari atış yaptım biraz ve farkettim ki harbiden benim makinadan cacık olmazmış Atıyorum kurşun gidiyor makarada misina bitiyor iyimi Sonuna kadar geliyor misina kurşun da düşüyor oraya. Ve bu misina yeni sardırılmıştı Sanırım önce bana adam gibi bir kamış-makina lazım Bu arada hava çok sertti. Rüzgar şiddetli ve soğuktu.