herkese selamlar ılk basta bahsetmek ıstedıgım balık tutma sevdası bende geç başladı ama hızlı bır sekılde devam edıyor burada paylaşılan bılgıler anılar gerçekten çok değerli ve günlük yaşamımızda bıze yardımcı olucak konular bu arada istanbul anadolu yakasındanım istanbul ve cevresınde balıktutmak ıcın yenı yerler aramaktym mesala çanakkale var planımda ama hıc gtmedım ve nerde tutulur blımıyorm benı aydınlatırsanız sevınırm.
hoşgeldin güray balık tutmak için çanakkaleye gideceksen mutlaka önceden organizasyonunu ve malzeme anlamuında hazırlığını yapman gerekir mesela ben daha önce direk saroz körfezinde sultaniçe diye bir yere gitmiştim ama hiç balık tutamnamıştım tekne falanda bulamadık öyle kaldık daha sonra güneyliye gittim geliboluda herşeyi ayarlamıştım çok verimli av oldu şimdide aklımda sivrice var okan motel malzeme açısından çeşitlilik yaratman gerek mesela en az bir tane spin takım değişik çeşitlerde sahteler kıyıdan av için 50-100 gram atarlı kamışlar birçok takım tekne için farklı malzemeler v.s. uzar gider rast gelsin şimdiden
balık avı ıcın istanbula yakın değişik bölgeler yardım? reeling İLK ÖNCE cankiri tesekkur ederim, vayaz, abi şimdi bende 3 tane olta var ıkı tane 3.60 lık cok kalıtelı olmayan ama 100 grm. atarı olan bırıde en son yenı aldıgım surf kamış 15 kıloya kadar agrlk tasıyan 250 grm atarı olan 4.20 m. bunlarla çanakkalede iş görürmuyum? bırde hangı balık cıkar suan orada sahte yem hangısını önerırsınız ve baska yakın bölge balık avı ıcın bır yer önerırmısınız? tesekkurler
güray oltaların gayet iyi kıyıdan av içinde yeterli kaliteye çok takılma o sonraki iş sahte dersen orada en iyisi her zaman gelibolu sahtesi namı diğer cam sahtedir çanakkaleden temin edebilirsin seni yem derdinden kurtaracağı gibi gayet heyecanlı avlar yaptırabilir bunun için bir spin kamış ve en fazla 40 lık olan bir makinede şart tabi. Şuan ordan herşey çıkabilir ama tekneyle çıkarsan mercan tutabileceğini tahmin ediyorum kıyıdan ise (ki ben kıyı avından çok keyif alırım) çupra karagöz levrek alabileceğin balıklar yemini falan çanakkale içinden temin edebilirsin ama avlağa bırakma mutlaka al yanına. eğer çanakkale uzak dersen aslında insanların özellikle balığa geldiği bir yerdesin Boğaza bir takıl derim elindeki 4.20 lik 250 gr. atarlı kamış bu iş için gayet uygun aslında rast gelsin
BOĞAZDA AV ÇOK SAĞOL ENGİN ABİ BOĞAZA GDIYORM NORMALDE HEP GALATADA TAKILRDIM CINEKOP ICIN AKSAM GIDER SABAHLARDM NEYSE GECEN SALI GTTIM BOGAZA SURF ILE RAPALA YAPTM SES YOK ÇINEKO ÇAPARİ YAPTIM YNE SONUC YOK DELI OLDM BENM RAPALADA MI SORUN VAR BENDEMI ANLAMADIM YA YANIMDAKILERIN RAPALARI COK IYI YANI RENK FLAN PARLAKLIK SUPER TUTANLARI HEP GORDUM YENI SAHTE YEM ALCAM RAPALA ICIN TABKI BOS DONMEDIM EVE 2.5 KILO ISTAVRIT ALDM İRİ BUYUK HİSARDAN SONRA ARNAVUTKOY TARFINA GECTM AKSAM ZMANIM COK YOKTU 3 SAAT TAKILDM 2 TANE BÜYÜK ÇİNEKOP ALDM AMA SARIKANAT GIBI BUYUKTU YEMLI ALDM SU ÜSTÜ SALI GUNU BOYLE GECTI SIRADA BU PZAR GUNU ICIN UMUDUM VAR BAKALM NE OLCAK idk
maşallah oda gayet iyi zaten yemli avın tadı başka bana sorarsan ama rapala işi ayrı bir dünya bir bulaştınmı çeşidi markası rengi derken bir bakıyorsun bir çanta rapala artı bir servet vermişsin biz bu hataya düştük bazen eleme yapıyorum toplasan devamlı 5tanesini kullanıyorum o yüzden o işte çok açılma bence rapalaya ayrılan bütçeyle çok iyi makina kamış yapılabilirzaten bir takıyosun hop gitti bence sen fırsatı kaçırma yemli çinekopa devam sezon boyunca bizim burda çıksa her gece kayaların üstünde yerimi alırım ama malesef. ben çanakkale tarafına her sene gidiyorum ama daha çok bahar ayları yaz başı falan hem balık için hemde gitmişken kafa dinlemek için böyle daha iyi bence tavsiye ederim şimdi havanın ne olacağı belli değil zamanda kısıtlı şu an yaptığın en iyisi bence rast gelsin.