İlk olarak konuyu nereye açacağıma karar veremedim. Yanlış yere açtıysam özür dilerim.İlgili yere taşınırsa sevinirim.. Merhaba! Ben 16 yaşında Bursa'lıyım.Adım Onur. Foruma yeni üye oldum. Aslında büyüklerimin av raporlarına hep göz atardım.Fakat cevap yazmazdım.Büyüklerimin avladıklarını görmek beni her daim daha çok heveslendirdi. Hiç birşey bilmezken forum ve siz büyüklerim sayesinde çok şey öğrendim.Bunları pratik yaparak daha çok geliştirebileceğimin kanaatindeyim. Zaten balık meraklısıyım.Henüz 1kg'ı geçen balık tutamasamda içimde hep bi kıpırtı var.Şuan anlatamıyorum çok değişik birşey.Boş zamanlarımda bile ders yapmak yerine iğne bağlamak olta hazırlamak gelir içimden. Neyse size soru sormak istiyorum . Bu ve önümüzdeki aylarda deniz veya göl farketmez Bursa sınırları içerisinde ne avı yapabilirim.Nerelerde ne balık cıkar bu mevsimde.Hicbir bilgim yok.Benim birkaç tane 25-30 liralık kamışım ve aynı değerde makinalarim,5-10 liralık misinalarım var . Yani en fazla 1.5 bilemediniz 2kg balık tutabilirim.Size göre basit bi balık heveslisi gibi görünebilirim.Fakat kendimce sizlerin yardımıyla iyi işler başarabileceğime inanıyorum..Belki sizde eskiden bu yollardan geçtiniz.. Bana önerebileceğiniz yer varmı mesela şuraya git, şu kaşıkla, şu yemle, şu oltayla, şu balığı tutarsın abicim diyebileceğiniz. Ne bileyim işte şöyle atıp şöyle çekersen daha iyi av yaparsın diyebileceğiniz, örneğin şu balık için şu kalınlıkta misina kullan diyebileceğiniz ..? Sizden daha çok bilgi edinmek istiyorum.. Göstereceğiniz avlakların resimlerini atarsanızda iyi olur..Babamla arabayla gidiyoruz.Eğer yol tarifi falan onlarıda yazarsanız mutlu olurum. Tabii ki kıyıdan avlanıyoruz. Öncelikli tercihim Tatlısu.. Eğer bilgilerinizi aktarırsanız önümüzdeki hafta Allahın izniyle balığa çıkmayı planlıyoruz. Henüz özel mesaj atamıyorum. Forumda epey çalışmam gerek. Foruma yeni bir balıkçı aşılayın. Teşekkürler.. Profil'de yaş yanlış yazıyor. Üye olurken dikkat etmemişim. K.bakmayın
Onur kardeşim, öncelikle aramıza hoşgeldin Bursadaki abilerin mutlaka sana yardımcı olacaktır.Tevfik abi tura gidecekti, herhalde dönüşünde o da sana gidebileceğin avlaklar konusunda gerekeni söyler.Benim sana verebileceğim ilk tavsiyem, kullandığın malzemenin fiyatıyla yapabileceğin avı kıyaslaman yanlış olur.Malzeme ne denli kaliteli ve pahalı olursa olsun onu kullanacak gerekli donanıma sahip değilsen, avların hüsranla sonuçlanır.Avların her zaman bereketli ve daim olsunreeling
saol cemil abi.üşenmeyipte yorum yazdığın için teşekkür ederim.. Nede olsa 91 kişi bakmış 3 yorum .. Yardım edebilecek büyüğüm yokmu ya :S ?
Onur kardeşim, işte bu da sana ikinci ders, balıkçılık sabır işidir Bursalı balıkçı abilerini takip edersen, onlarada her konunun içinde direkt olarak sorabilirsin, eminim yardımcı olacaklardır, İsotevfik abini bekle bakalımreeling
Bakan herkes Bursalı olmaya bilir Bi İzmirli olarak Bursa'da nerde balık avlanılır bilmiyorum. Ama rast gele diyorum
"Onur birazdan tüm sorularına cevap verecek sihirli bir küre göndereceğim sana" demek isterdim fakat böyle bir küre malesef yok. TECRÜBE zaman ile eş değer bir orantıdadır, sen tek bir konu altında bunu alabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsundur. Sitede "ARAMA" formundan ilgili anahtar kelimeyi aratıp istediğin sonuçları veya sorunun cevabını bulabilirsin. Biraz daha araştırma yaparsan göreceksin ki hemen hemen her balık için avlak bölgeleri, av yöntemleri, ilgili balık yemi ..vs gibi konu başlıklarını bulabilirsin. Sen hedef avına yönelik soru sorursan buradaki üyelerde ona göre cevap verir. Sen öyle bir sormuşsun ki bu soruları cevaplayacak olanın sana ansiklopedi hediye etmesi gerekecek. Ben devamlı olarak Bursa bölgesinde avlanıyorum, benim gibi bir çok üye var, sorularını genel olarak değil de hedef balığa yönelik sorursan eminim burda sana yardımcı olacak kişi çok olur.