Selamlar, Ben İstanbul Yeşilköy'den Deniz. 38 yaşındayım ve yaklaşık 1 aydır balıkçılığa merak sardım. Daha evvelden elime olta almamıştım. Şimdiye kadar sadece istavrit tutabildim ve hemen hemen en kötü iki günde bir yeşilköy sahilinde marinayı geçince, kayalıklarda avlanıyorum. Oltam 2 adet Sheakespeare 3,90 Cypry, Makina Abu Garcia ve Silstar. Genelde bulunduğum yerden arkadaşlar eşkina, zargana ve gelincik çekiyor. Ben şu ana kadar 1 aydır istavrit dışında hiçbirşey tutamadım, lüfer, mırmır, zargana için herşeyi denedim ama kısmet...
Teşkkürler Alico... Faydalı oldu şimdiden, okuyup öğrenmeye çalışıyorum. Bu iş kısmet ve sabır işi, sevmeden olmuyor. Şimdilik keyif alıyorum, amacım balık tutmktan ziyade, keyfini çıkarmak. Balık yakalarsam, oda hediyesi olur artık...
hoşgeldiniz ben yaklaşık 4 yıldır olta atıyorum en büyük tuttuğum balık sarıkanat ama yılmak yok illaki birgün lüferler benim oltama da gelicek amaç zaten dediğin gibi keyif almak balık hediyesi oluyor.istanbulun stresinde kafa dağıtmanın en güzel yolu bence
Aramıza hoşgeldiniz . Denizden ne çektiğinizi fazla kafanıza takmayın bence. Önemli olan ona vakit ayırabilmeniz. Akşam eve döndüğünüzde bütün gün salladığınız kamışın yorgunluğunu hissetmiyorsunuz bile. Şehrin stresinden arınıp doğayla başbaşa kalmanın verdiği haz inanılmaz. Ben zamanında Mersinde kuru iğne ve ekmekle kefal tutardım kendim bile inanamazdım. Günümüzdeki markalı Kamışlar ve makinalar şöyle dursun tahta parçası bile kullanmazdık. Gel gör ki şimdi astronomik rakamlarla satılan takımlar bile kimi zaman ancak istavrit çekiyor. Herşey kısmet tecrübe sabır üçgeninde . Keyifli paylaşımlar dilerim
Hoşgeldin Deniz, dünyadaki en keyifli hobiye merak sarmışsın tebrikler Avların bereketli ve daim olsun :thumb: