Herkese selam olsun. Yaklaşık 10 gündür siteyi takip ediyor ve yazılanları okumaya çalışıyordum. Sonunda bu aileye üye olma zamanım geldiğini anladım. Ben aslında balık avı konusunda pek de tecrübeli değilim. Çeşitli arkadaşlarımla birlikte avlanmalarımız dışında pek uğraşmazdım. Oltayla kendi çapımda avlanmayı yeğeliyordum açıkçası. Fakat yaklaşık 1 ay önce Trabzon Vakfıkebir'e arkadaşımın yanına gittiğimde balıkçılığa olan merakım kat kat arttı. İşin ilginci hiç hesapta yokken şekil değiştirdi. Bi gözlük ve 45'lik küçük bir zıpkınla denize girdik ne hikmetse. Daha önce elime hiç zıpkın almamıştım. 2 Saat boyunca kefalleri kovalayınca bu işin ne kadar zevkli olduğunu anlamış oldum. Tabi sitedeki yazılanları okuyunca işin pek de öyle olmayacağını... İstanbul'a döner dönmez kendime zıpkın , ağırlık , palet , gözlük , şnorkel , eldiven ve BIÇAK aldım. Şu an için fazla acemi olduğumdan elbise alma ihtiyacı hissetmiyorum. İnşallah işi öğrenince ileride alacağım. Şimdilik öğrendiklerimi uygulamaya geçirme konusunda zaaflarım var. Geçen hafta Altınoluk'a gitmiştik orada girdim suya ve küçük bi ahtapottan başka birşey vuramadım. Bu hafta da Karadeniz turu yaptık ailemle ve Çakraz denen yerde baya bi turladım. Şu an için dipte bekleme konusunda sıkıntılarım var. Nefesimi sonuna kadar kullanmayı deneyemiyorum henüz. 20 - 30 sn sonra çıkıyorum. Ama bunu daha çok dalarak aşacağımı düşünüyorum. Asıl problemim kayalarda aslında. Bir kayanın üstüne pusamıyorum. Huylanıyorum kayalardan. Hatta çok mecbur olmadan kayalara basmayı bile sevmiyorum denizde. Buna da alışırım inşallah. Çakrazda ufak ufak kefalleri ıskaladıktan sonra çıkıyordum sudan , derken önüme 30-35 cm lik bi kefal çıkıverdi atışımı yaptım ve ilk kez balık vurdum dememe kalmadan kurtuldu şişten. Çünkü çok üstten isabet etmişti. Yırttı kendini. Sonra da kaçtı. Kovaladım ama nafile. Zaten denizin altında en fazla görüğüm balık kefal nedense. Altınoluk'da mırmır denen balıklardan görmüştüm. Birde küçük küçük karagözler. Daha farklı çeşit balıklar bile göremedim henüz. İşte 2-3 haftalık tecrübelerim bunlardan ibaret. Sizleri okuyorum ve devamlı yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ama uygulamaya öğrenme şansım kıstlı. Ancak haftasonlarında minik kaçamaklar yaparsak dalabilirim şu an için. Ama sizlerin özellikle bu işe yeni başlayanlara olan yaklaşımınız beni daha da kamçılıyor. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bende balık vurmaya başlarım. Herkese bol şanslar. Saygılarımla...