Bu sabah Selimpaşa dan bot ile, İstavrit - İzmarit Geçen gün forumda görmüştüm yengeçi bende denedim fena değil tadı.
Selamlar, istavritleri geçtim benim gözüm o güzelim izmaritlerde kaldı. İzmarit bizi terketti umarım bir gün Boğaz'a geri döner. Derken mangala yatmış bir de pavurya gördüm. Bugüne kadar mangalda pişirmeyi hiç denemedim ama eminim çok güzel olmuştur
Öncelikle tebrik ederim güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Selimpaşa'da 2 ayda bir av yapma şansım oluyor. Tekneyle en son çıktığımızda 200 gram kurşun ile bile dibi bulamadım hayli akıntı vardı. Siz limandan çıktıktan sonra belli bir meraya mı gidiyorsunuz yoksa liman çıkışından sonra açılıp mı avlanıyorsunuz.
Selimpaşa dalgakıran dan 100-150 mt açıkta canlı-cansız-parça teke ile tuttum hepsini.belirli bir merası yok akıntı fazla idi hatta bot ile bayağı sürüklenmişiz.dönüşte zorlandık.sabah 6-7 gibi izmaritler atar atmaz saldırıyordu..iri istavritlere ise söyleyecek söz yok sanki lüfer gelir gibi geliyorlardı ))çok iyiydi..çapari atsak 2 kilo fazla balığımız olurdu ama bu baboşlar varken kıraçalarla uğraşılmazdı
Bu boyda istavritler canlı tekeye bayılıyor. Gece karagöz-eşkina avlarında da bazen tekeye çok iri istavritler geliyor. Küçük istavrit ve izmarit ise canlı tekeye gelmez. Bunlar için tekenin içini çıkartıp yem yapmak gerekli.